62 دهانه غار تحت حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری گفت: حفاظت از تنوع زیستی غارها با مدیریت مشارکتی صحیح در کنار آگاهیرسانی و تنویر افکار عمومی قابل دستیابی است.
به گزارش ایلنا، سعید یوسف پور اظهار داشت: ارتفاعات آهکی زاگرس در کنار شرایط اقلیمی تسریع کننده پدیدهٌ کارست، زمینه را برای تشکیل غارهای بزرگ در استان چهارمحال و بختیاری فراهم کرده است.
وی افزود: عمدۀ غارهای کشور در مناطق کارستی واقع شدهاند، از اینرو با منابع آبی زیرزمینی در ارتباط هستند و این موضوع اهمیت غارها را دوچندان میکندو تاکنون تعداد 62 دهانه غار در استان چهارمحال و بختیاری شناسایی شده است.
یوسفپور با اشاره به اهمیت غارها در موضوع تنوع زیستی خاطرنشان کرد: تنوع زیستی غارها شامل چهار گروه عمدۀ گیاهان، جانوران، قارچها و باکتریها میشودکه این ذخیرهگاههای ژنتیکی کوچک، امکان بالقوهای را برای گونهزایی، ایجاد صفات سازگار با محیط و تکامل برگشتی (کاهش در صفات) برای گونههای غارزی فراهم میکند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری گفت: گردشگریهای بیضابطه، آلودگی ناشی از فعالیتهای کشاورزی و صنعتی و تداخل طرحهای توسعهای با غارها از مهمترین مخاطرات این اکوسیستمهای ارزشمند به شمار میآید.
به گزارش ایلنا با توجه به اهمیت غارها و به منظور آگاهیرسانی و تنویر افکار عمومی برای مدیریت صحیح و رفتار دوستدار محیط زیستی، روز دوم مهرماه در تقویم کشور به نام روز غار پاک نامگذاری شده است.