رئیس مرکز تحقیقات و آموزش منابع طبیعی استان:
مدیریت تلفیقی آفت پروانه دم قهوهای در قزوین اجرایی شد
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین گفت: مدیریت تلفیقی آفت پروانه دم قهوهای در بخش طارم سفلی از توابع شهرستان قزوین با کمک قرارگاه دانش بنیان و مدیریت تلفیقی آفات که با استفاده همه جانبه از روشهای موجود و دانش بومی و طرفدار محیط زیست توسط محققین بخش جنگل و مرتع این مرکز اجرایی شد.
به گزارش ایلنا، بابک قرالی با اشاره به مبارزه با آفت پرانه دم قهوهای گفت: دحال حاضر دو جنگل حسن آباد و علی آباد، به مساحت حدود ۷۰۰ هکتار آلوده به این آفت هستند که از عوامل مهم در طغیان این آفت، خشک سالیهای ممتد و تخریب مراتع و جنگلها توسط عوامل انسانی همانند چرای بی رویه بوده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین ادامه داد: محققین بخش تحقیقات جنگل و مرتع این مرکز از سال ۹۸ با بازدیدهای منظم و هفتگی، آفت را پایش و تغییرات جمعیت و میزان آلودگی جنگلهای استان را رصد کرده و با تشکیل کمیته فنی گیاه پزشکی در قالب مدیریت تلفیقی مبارزه با این آفت بر عهده مرکز تحقیقات قرار گرفت.
وی بیان کرد: پس از انجام تحقیقات میدانی در جنگل های طارم، نتایج در قرارگاه کشاورزی دانش بنیان مورد تایید قرار گرفته و با کمک تمامی واحدهای تابعه سازمان جهاد کشاورزی استان، اداره کل منابع طبیعی و اداره کل محیط زیست استان، بصورت لکهای در جنگل اجرایی شد.
این مسئول تصریح کرد: این مرکز با بازدید منظم و پایش هفتگی، از ابتدای سال جاری تاکنون این وظیفه را انجام و با آزمایش ترکیبات بیولوژیک، نسبت به تاثیر این مواد بر روی مراحل مختلف زندگی این آفت و سایر حشرات موجود اقدام و ضمن معرفی ترکیبات بیولوژیک مناسب، تعیین زمان مبارزه، اطلاعات مورد نیاز را در اختیار دستگاههای ذیربط قرار داده است.