دبیرکل بنیاد جهانی انرژی ایران:
فناوری تولید آب از رطوبت هوا وارد کشور میشود
دبیرکل بنیاد جهانی انرژی در ایران از واردات تکنولوژی با فناوری هایتک برای تولید آب از طریق رطوبت هوا به منظور جلوگیری از تنش آبی خبرداد.
به گزارش ایلنا از یزد، هادی هزارخانی با بیان ینکه اقدامات نامناسب زیست محیطی در کره زمین باعث تغییرات خطرناکی شده و گرم شدن هوا مصداق بارز این موضوع است، اظهار داشت: یکی از طرحهای مهم زیست محیطی که قرار است در کشور اجرا شود، اقدامات مربوط به تامین آب است در این زمینه از برترین فناوریها با همکاری شرکت اتریشی استفاده میشود.
وی تصریح کرد: در این پروژه قرار است از طریق جو و هوا، آب تولید شود و تحقق این ایده کمک شایان و مهمی به پدافند غیرعامل کشور و از ایجاد تنش آبی جلوگیری میکند؛ شرکت سرمایهگذاری غدیر به همراه شرکتهای تابع خود قرار است حدود ۶ میلیون یورویی در این فناوری سرمایهگذاری کند که به احتمال زیاد این طرح تا سال آینده در قم بهره برداری میشود.
وی ادامه داد: برخی از کشورهای مهم منطقه در رقابت با ایران برای انتقال این تکنولوژی هستند که با توجه به حمایت بنیاد جهانی انرژی و پیشتازی ایران در مذاکره شرکت صاحب تکنولوژی، این فناوری در آینده نزدیک به ایران انتقال خواهد یافت.
هزارخانی همکاری ایران با بنیاد جهانی انرژی را فرصت مغتنمی برای توسعه پایدار کشور دانست و گفت: همکاری ایران با بنیاد جهانی انرژی و تمرکز بر فرصتهای ایجاد شده توسط این نهاد بین المللی غیرسیاسی، میتواند برای دستیابی توسعه پایدار کشور، موثر و مفید باشد.
فناوریهای نوین را وارد صنعت کنیم
دبیرکل بنیاد جهانی انرژی در ایران گفت: برای رسیدن به توسعه پایدار، نیازمند استفاده از فناوریهای نوین هستیم و بنیاد جهانی انرژی این قول را داده است که هر دانش و تجهیزاتی ایران نیاز داشته باشد را در اختیار کشور قرار دهد.
وی اظهار کرد: در راستای پیشرفت ایران آمادگی مذاکره با کشورهای اروپایی برای انتقال دانش و فناوریهای نوین وجود دارد و حمایت مسئولین در این زمینه بسیار مورد نیاز است و هم اکنون در این زمینه تعاملات تا سطح مطلوب و مورد انتظار فاصله زیادی دارد.
وی تأکید کرد: سرمایه کشور محدود به معادن مس، نفت، گاز و سایر مواد معدنی یا صنایع نیست بلکه نیروی انسانی مهمترین سرمایه است؛ در دنیا نیز کشورهایی که برای سرمایه انسانی برنامه مناسب دارند، پیشرفت میکنند.
دبیرکل بنیاد جهانی انرژی در ایران در ادامه با تاکید بر ورود به بازارهای جهانی، علت رشد اقتصادی چین را ورود به این بازار دانست و خاطرنشان کرد: ایران در زمینه تولید پوشاک، تنها بیست درصد نیاز کشور را تامین میکند و همچنین در مورد صنایع دیگر نیز نتوانستهایم بنابر ظرفیتهای کشور عمل کنیم.
هزارخانی در ادامه با بیان اینکه ما در کارخانههای کشورمان کارگر نیاز داریم اما مشکل اینجاست که برخی صنایع ما هنوز بر اساس ساختارهای دهه ۷۰ میلادی کار میکنند، گفت: اگر صنایع هایتک و پیشرفته در کشور فعال شوند، بسیاری از جوانان مشغول به کار میشوند.
هزارخانی خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند در اقتصاد دانشبنیان فقط شرکتهای دانشبنیان مخاطب نیستند، بلکه تمامی افراد در تخصصها و مشاغل مختلف باید فعالیتهای خود را به شیوه دانشبنیان مدیریت کنند تا در کار خود به توسعه پایدار برسند.
راه حل ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال فعالیت دولت
وی منابع مالی و نیروی کار کشور را دارای روندی کاهشی عنوان کرد و گفت: در چنین شرایطی برای ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال تنها راه حل، استفاده از صنایع هایتک است؛ در کشورهای پیشرفته با این تکنولوژی در کمترین زمان ساختمانهای بسیار با کیفیت ساخته میشود.
دبیرکل بنیاد جهانی انرژی در ایران در پایان افزود: یزد، شهری است که در هزار سال گذشته بدون اینکه یک گرم کربن استفاده کند، انتقال آب را از فاصله ۱۰۰ کیلومتری انجام داده و این در حالی است که امروزه برای این کار باید انرژی زیادی مصرف کنیم.
هزارخانی تصریح کرد: در سیل اخیر یزد بخشی از قسمتهای جدید شهر بر اثر سیل ویران شد و قسمت تاریخی بدون خرابی مانده است؛ پس فناوری انرژی که پیشینیان ما به کارگرفته بودند، اثر بخش بوده است و بنیاد جهانی به همین دلیل در تسهیل امور با ما همکاری میکند.
وی با بیان مشارکت این بنیاد در اجرای طرح انتقال آب از خلیج فارس به یزد و اصفهان خاطر نشان کرد: با کمک یک شرکت خارجی جریان انتقال آب را با بهره وری بالا از خلیج فارس برنامه ریزی میکنیم تا به گونه مصرف انرژی انجام شود که برای استان اصفهان در حوزه گردشگری مشکلی پیش نیاید.
هزارخانی ادامه داد: ۲۵ اردیبهشت سال جاری، اولین رویداد ملی بنیاد جهانی انرژی در کیش با حضور رئیس این بنیاد «ولفگانگ نیومن» برگزار شد که ۳۱۱ طرح در هفت بخش باهم رقابت کردند.
انتهای پیام/