خبرگزاری کار ایران

معاون فنی دفتر دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی:

امسال هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به زیر کشت کلزا می رود

امسال هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به زیر کشت کلزا می رود
کد خبر : ۱۲۷۳۳۶۵

معاون فنی دفتر دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در راستای الگوی کشت و ترکیب کشت در سال زراعی پیش رو قرار است ۳۰۰ هزار هکتر از اراضی کشاورزی کشور به زیر کشت کلزا برود که ۱۰ هزار هکتار برای استان قزوین در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، خدرائی در همایش توسعه کشت دانه های روغنی که با حضور معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی و معاونین و مدیران این سازمان و کشاورزان پیشرو کلزا کار استان در مجموعه باغستان برگزار شد با بیان این مطلب افزود: برنامه دولت حمایت از کلزا کاران است بنابراین کشاورزان کلزاکار با رعایت تغذیه گیاهی و کود و آب مناسب تلاش کنند عملکرد کلزا در واحد سطح را افزایش دهند.

وی اظهار داشت: امسال قیمت خرید تضمینی کلزا از کشاورزان ۲۳هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده بود که ۸ هزار و ۵۰۰ تومان بعنوان مشوق دولتی بودکه به کشاورزان پرداخت شده است.

وی یادآور شد: با برنامه ریزی های انجام شده امسال قیمت های خوبی برای خرید محصولات اساسی (گندم و کلزا) از کشاورزان تعیین شده که تا چند روز دیگر اعلام می شود.

وی با بیان اینکه مصرف سرانه روغن کشور 19-18 کیلوگرم است اظهار داشت:  1.5 میلیون تن روغن موردنیاز کشور است که در حال حاضر 200 هزار تن روغن در کشور تولید می شود.

خدرائی اضافه کرد: سیاست وزارت متبوع بر این است که با توجه به پتانسیل مستعد کشور با محوریت آب مدیریت شود و بر اساس برنامه 5 ساله تعیین شده 50 درصد برنامه خوداتکایی روغن در کشور را داشته باشیم.

وی خاطر نشان کرد: دانه های روغنی غیر از سویا جزومحصولات کم آب بر هستند و سیاست و محوریت وزارت متبوع  در کشت دانه های روغنی کنجد، گلرنگ و کلزا است .

معاون فنی دفتر دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کلزا تنها محصولی است که بقایای آن به خاک بر می گردد گفت: برخی از کشاورزان به دور از قیمت خرید تضمینی کلزا، کشت این محصول را چرخه تناوب، پایداری و کیفیت  خاک مزرعه خود ذکر می کنند بنابراین نباید کشت کلزا را از چرخه تولید خارج کرد.

وی گفت: در استان قزوین اراضی کشاورزی مستعد و تیم کارشناسی خوبی در معاونت تولیدات گیاهی این سازمان وجود دارد بنابراین بایستی از این ظرفیت برای برنامه ریزی مناسب برای کشت این محصول و افزایش عملکرد در واحد سطح استفاده کرد.

خدرائی به تهدیدات اقلیمی و نوسانات دمایی در کشاورزی اشاره کرد و بر لزوم اهمیت بیمه محصولات کشاورزی تاکید کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز