مدیرعامل پالایشگاه اصفهان خبر داد؛
مشعل های پالایشگاه مازوت سوز نیست/ به دنبال به صفر رساندن مصرف آب اصفهان هستیم
![مشعل های پالایشگاه مازوت سوز نیست/ به دنبال به صفر رساندن مصرف آب اصفهان هستیم](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/gu9wdJSUnDkd/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pgy7elZLY2MN7otfNPZWXfo,/WhatsApp+Image+2022-08-31+at+13.11.49+%281%29.jpg)
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان گفت: مشعل های پالایشگاه به هیچ وجه مازوت سوز نیست و نمی توانیم از مازوت استفاده کنیم و در فصول سرد از گاز شهری و کپسولی بهره میبریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، محسن قدیری اظهار داشت: پالایشگاه اصفهان در افق 1405 بر اساس توسعه متوازن، چشم انداز اخلاق و محیط زیست و اقتصاد را هدف گذاری کرده است.
وی ادامه داد: از 8 ماه پیش ضریب پیچیدگی پالایشگاه را آغاز کردیم تا از رتبه یکی مانده به آخر به سطح دوازده و جزو رنک های برتر پالایشگاه ها برسیم.
قدیری با اشاره به اینکه فراورده های پلایشگاه اصفهان 17 استان کشور را پوشش می دهد اضافه کرد: برای رسیدن به یک پترو پالایش موفق در کشور و جهان و حفظ محیط زیست و اصلاح زیرساخت ها، جهت داشتن محیط زیست بهتر برنامه ریزی مدون داریم.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان تصریح کرد: در 43 سال گذشته برای بهبود و بهینه سازی فراورده های نفتی برای طرح های زیست محیطی به جهت سلامت مردم استان اصفهان و به ویژه شاهین شهر، یک میلیارد یورو هزینه شده است.
وی تاکید کرد: مشعل های پالایشگاه به هیچ وجه مازوت سوز نیست و نمی توانیم از مازوت استفاده کنیم و در فصول سرد از گاز شهری و کپسولی بهره می بریم.
قدیری خاطر نشان کرد: در برنامه چشم انداز سال 1405 ظرفیت خودمان را تغیر نداده و به تولید 376 هزار بشکه در روز ادامه خواهیم داد.
وی با اشاره به معضل انتشار گوگرد در فضای باز اظهار داشت: ایجاد واحد های جدید گوگرد سازی بر اساس استاندارد های یورو 5 برنامه مفصلی است که این معضل را به نقطه قوت برای پالایشگاه نفت اصفهان تبدیل کنیم.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان یادآور شد: از سال 1385 پروژه هایی به ارزش 230 میلیون یورو برای استاندارد سازی بنزین به استاندارد یورو5 انجام شده است؛ همچنین از 1393 واحد تصفیه گازوئیل را تاسیس وتا پایان شهریور امسال انتشار 8000 ppm گوگرد در هوا را به 10 واحد کاهش خواهیم داد که برای این پروژه چهار و 9 دهم همت(هزار میلیارد تومان) و بیش از یک میلیارد یورو هزینه شده است.
وی اذعان داشت: در حال حاضر در پالایشگاه اصفهان روزانه 300 تن گوگرد از گازوئیل حذف می شود و 20 میلیون لیتر گازوئیل، بر اساس استاندارد به روز شده به مردم تحویل می دهیم که با استاندارد روز دنیا برابری می کند.
قدیری با اشاره به اینکه ته مانده برج تقطیر با استاندارد یورو 5 به محصولات با ارزش تبدیل می شود گفت: تا افق 1405 هیچ محصولی که به محیط زیست آسیب برساند نخواهیم داشت و برآورد می کنیم افزایش سود آوری 263 میلیون دلار در سال داشته باشیم.
وی افزود: با همکاری پتروشیمی اصفهان، نزدیک به 12000 بشکه در روز محصول پلتفرمی پالایشگاه به پتروشیمی ارسال و سمی ترین مواد را از بنزین خارج می کند.
به صفر رساندن مصرف آب تا 1405
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با اشاره به مصرف آب تصریح کرد: تامین آب پایدار از منابع خاکستری و غیر شرب و خرید فاضلاب خام شهرک نگین3 (18000 مترمکعب در ساعت) از برنامه های ما در حوزه آب است تا در تصفیه خانه پالایشگاه آن را به آب مطلوب مصرف در تولید محصولات تبدیل و از آن بهره ببریم.
وی با بیان اینکه مصرف آب پالایشگاه 400 مترمکعب در روز است یادآور شد: در حال سرمایه گذاری انتقال آب از خلیج فارس با ظرفیت 500 لیتر در ثانیه هستیم تا نیاز آبی خود را از اصفهان کاهش دهیم و طبق برنامه ریزی مدیریت آب تا 1405 و با وجود افزایش پروژه های پالایشگاه بر مصرف آب ما افزوده نخواهد شد و از هدر رفت آب جلوگیری می کنیم تا به صفر برسد.
پالایشگاه آلاینده نیست
قدیری تاکید کرد: مشعل های پالایشگاه به سوخت گاز شهری مجهز شده و از لحاظ آلایندگی پاک هستیم.
وی اضافه کرد: از 15 سال قبل تترا اتیل بنزین حذف شد و با ایجاد واحد گرانول مانع انتشار 300 تن گوگرد کلوخه ای در روز در فضای باز می شویم.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان اذعان داشت: برای کاهش آلودگی هوا و نیز به دلیل هزینه بالای ارسال سوخت تلاش می کنیم از طریق ریلی جابجایی محصولات را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه پالایشگاه، سال گذشته در رتبه سوم سودآوری بین شرکت های بورسی بود تصریح کرد: در سه ماهه نخست امسال نزدیک به 1 و 3 دهم همت (هزار میلیارد تومان) سود پالایشگاه افزایش پیدا کرد و به سرعت در حال تبدیل به پترو پالایش هستیم.
قدیری خاطرنشان کرد: برای اولین بار در ایران با همکاری دانشگاه شهید بهشتی بچه های 13 تا 23 ساله پرسنل پالایشگاه را تحت آموزش کارآفرینی قرار دادیم.
وی به کاهش بروکراسی با ایجاد 7 تا 8 اداره جدید در پالایشگاه اشاره کرد و گفت: یکی از راه های جدید برای کنترل کار، فلت کردن چارت هست و ما برای بروکراسی که جهنم مدیریت است با ایجاد 7 تا 8 اداره درصدد اصلاح ساختار و حذف بروکراسی هستیم.