هشدار دامپزشکی یزد درباره بیماری آنگارا/تلفات سنگین در انتظار مرغ داران استان
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی یزد گفت: آنگارا، بیماری ویروسی با تلفات بالا است که در صورت رعایت نکردن شرایط بهداشتی و قرنطینهای از سوی مرغداران، تلفات سنگینی برای مرغداری های استان به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایلنا از یزد، نرگس حسینی با بیان اینکه رعایت اصول امنیت زیستی موثرترین اقدام در پیشگیری این بیماری است اظهار داشت: مرغ داران مراقبن نباشند قطعا با تلفات سنگین مواجه خواهند شد.
وی افزود: نظارت کامل بر اجرای دقیق واکسیناسیون علیه بیماری آنگارا در مزارع پرورش مرغ مادر گوشتی در دستور کار دامپزشکی قرار گرفته و با توجه به اینکه عدم واکسیناسیون عامل مهم شیوع و گسترش بیماری در کشور تلقی میشود؛ با متخلفانی که از انجام واکسیناسیون خودداری کنند، مطابق قانون برخورد جدی میشود.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی یزد ادامه داد: واحدهای پرورش جوجه گوشتی باید جوجه یک روزه را از مزارع مرغ مادری تهیه کنند که برنامه واکسیناسیون بر علیه بیماری آنگارا را انجام داده باشند.
این مسئول تصریح کرد: ازدحام کردن و پرهای ژولیده و شروع ناگهانی تلفات، نشان دهنده شیوع بیماری ویروسی آنگارا است که با بررسی تغییرات درونی شامل آب آوردگی پرده اطراف قلب، تغییر رنگ کبد مورد تأیید دامپزشکی قرار میگیرد.
حسینی گفت: این بیماری معمولاً در سنین بین ۳ تا ۵ هفتگی در جوجههای گوشتی مشاهده میشود، ولی در گلههای تخمگذار و مادر نیز اتفاق میافتد و گزارش سریع تلفات غیرعادی در جمعیت طیور به دامپزشکی محل مهمترین روش کنترل و پیشگیری از این بیماری میباشد که ضروری است مورد توجه جدی مرغداران قرار گیرد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور, اظهار داشت: مرغداران حتما کاهش تراکم جوجهریزی به خصوص در واحدها و مناطق پرتراکم، قرنطینه کامل واحد و عدم ورود و خروج افراد، خودرو، کود و سایر موارد در واحدهای آلوده و مشکوک و مدفون کردن کلیه لاشههای تلف شده در عمق چهار متری و پوشاندن با آهک و خودداری از پراکندن لاشههای تلف شده در محیط، ضدعفونی مداوم محوطه اطراف مرغداری، کنترل تردد کارگران و متصدیان، ایجاد تهویه مناسب، جلوگیری از ورود پرندگان آزاد پرواز به سالنها و همچنین تهیه دان از مراکز معتبر را جدی بگیرند.
وی از مرغداران خواست تا هر گونه تلفات غیرعادی در واحدهای پرورشی خود جدی گرفته و با گزارش دهی به موقع از اشاعه بیماری در منطقه جلوگیری کنند.