مدیر عامل آب و فاضلاب استان همدان:
قطعیهای آب بعلت از دست رفتن ۹۰۰ لیتر بر ثانیه از منابع آبی است
مدیر عامل آب و فاضلاب استان همدان قطعی های چند روز گذشته را به دلیل از دست رفتن ۹۰۰ لیتر بر ثانیه از منابع آبی اعلامکرد.
به گزارش ایلنا از همدان، فرهاد بختیاریفر در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه در آق حصار سه حلقه چاه حفاری شد، ادامه داد: نتیجه خوبی گرفتیم و آبدهی خوبی داشت برای خط انتقال ۹ کیلومتر اجرا شد و در سایت جنوبی نیز ۱۲۹ لیتر در ثانیه آبدهی داشت که در اردیبهشت ماه سالجاری این سه حلقه وارد مدار شد .
وی با اعلاماینکه نیاز شهر همدان حداقل ۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه است، اظهارکرد: سد اکباتان دارای دو دریچه فشار شکنِ بالایی در تراز ۱۹۳۵ با خروجی ۹۰۰ لیتر بر ثانیه و فشارشکن پایینی در تراز تقریبا کف سد با خروجی ۴۰۰ لیتر بر ثانیه میباشد که با پایین رفتن ارتفاع آب، دریچه فشار شکن بالایی از کار افتاد و خروجی آب سد اکباتان به ۴۰۰ لیتر رسید.
وی با اعلام اینکه قطعیهای آب بعلت از دست رفتن ۹۰۰ لیتر بر ثانیه از منابع آبی میباشد، خاطرنشانکرد: قطعی طولانی در شهرک بهشتی به دلیل سو مدیریت نیست به دلیل از دست دادن منابع آبی بود .
مدیر آب و فاضلاب استان همدان با اظهاراینکه از بهمن ماه پروژهای تعریف شد که برای تامین آب در منطقه آقحصار همدان به کمک آب منطقهای رفتیم، اضافه کرد: احتیاج در زون آب سطحی نداشتیم و آب به مقصد ینگجه ارسال شد، در بهمن سال گذشته ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه خروجی آب سد را به ۴۰۰ لیتر رساندیم تا کمبود آب در این سال دیرتر احساس شود، و رودخانه عباس آباد نیز ۲۰۰ لیتر بر ثانیه به ۵۰۰ لیتر بر ثانیه رساندیم.
وی با اذعان به اینکه برنامه کاهش فشار شبانه را اعمال کردیم تا پرت و هدر رفت آب در شبکه کم شده و آب سد اکباتان صرفهجویی شود، اظهار کرد: وقتی فشار آب کم شود برخی مناطق به قطعی برمیخورد .
مدیر آب و فاصلاب استان همدان با اظهار اینکه در بهمن ماه سال گذشته ۱۵۰ لیتر از چاههای کشاورزی اجاره کردیم، ادامه داد: از فروردین کشت کشاورزی شروع شد و چاه را تحویل دادیم.
وی با بیان اینکه مجدد در آقحصار شمالی ۳ حلقه چاه دیگر حفاری شد که آبدهی آن ۱۳۰ لیتر بر ثانیه بود، ادامه داد: ۲۵۰۰ لیتر لوله چدن از استانهای دیگر را امانت گرفتیم تا اجرای خط تسریع شود.
مدیر آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه همدان از نظر فنی نمیتواند به چهار قسمت تقسیم شود چرا که دارای دو تا زون هست، تصریحکرد: به همین منظور برنامه قطعی آب در دو منطقه اجرایی شد، زون زیرزمینی که از مخزن ینگیجه به مخزن پارک و بعد سمت جهاننما و ششهزار و چهل چمن و فقیره پمپاژ میشود.
وی ادامه داد: زون سطحی از سد اکباتان و آبشینه تامین میشه که از مخزن بهشتی به مصلی و امید اکباتان و صدف۱و۲ و بهشتی است.
وی با بیان اینکه رینگ اتصال بین مخازن در همدان اجرا نشده است، تصریح کرد: در موافقت نامه شرکت آب منطقهای میباشد و با اجرای خط انتقال تالوار اجرا میشود.
بختیاری در حال حاضر به علت عدم اتصال مخازن آب همدان امکان چرخش آب از زون آب سطحی یا زیرزمینی به همدیگر وجود ندارد، خاطر نشانکرد: بطور مثال آبی که از زون زیرزمینی تولید شده و وارد مخزن پارک مردم میشود این امکان را ندارد به مخزن امید اکباتان یا بهشتی برده شود.
وی با اعلام اینکه مشکلی که از چند روز پیش شروع شد به دلیل این است که سد اکباتان دیگر ورودی ندارد، افزود: یک هفته ۱۹۰۰ لیتر مصرف آب شرب بود از این میزان ۴۰۰ لیتر و ۹۰۰ لیتر برای تصفیه خانه شهید بهشتی برداشت می شد.
وی با اعلام اینکه تراز سد پایین آمد و آبگیری بالا برای ما فراهم نشد، افزود: امروز ۹۰۰ لیتر شهید بهشتی دیگر برداشت نمی شود و امکان آبگیری از طراز وجود ندارد و همین دلیل قطعی آب در سطح شهر شد.
وی با بیان اینکه هر شب ساعت ۹ جلسه اضطراری داریم که جناب استاندار بیشتر از همه مدیران در این زمینه دوندگی دارند، خاطرنشانکرد: سه بار از مردم عذرخواهی کردم در حالی که این کمبود آب از لحاظ کیفری متوجه بنده نمیشود چرا که تأمین آب در حوزه اختیارات اداره آب منطقهای است.
وی ادامه داد: قطع و وصل کردن شبکه آب، به شبکه توزیع آسیب میزند و هزینههای بالایی تحمیل میکند، پس تا جایی که امکان داشته باشد از انجام آن خودداری میشود.
کشاورزان با اجاره مجدد چاه موافقت نکردند
بختیاری با عنوان اینکه از کشاورزان خواستیم آب چاههایی که در بهمن ماه اجاره کرده بودیم را در فروردین ماه مجدد اجاره کنیم اما به علت زیر کشت بودن موافقت نکردند، ادامه داد: با کارشناس کشاورزی و بازدید از این زمینهای زیر کشت، خسارت آنها برآورد مالی شد و به سیستم قضایی نامه زده شد که کمک کنند تا این هزینه کشت و عدم کاشت کشاورزانی که دارای ۲۴ حلقه چاه هستند، پرداخت بشود، آب این چند حلقه چاه به سد اکباتان منتقل یابد اما پاسخی به آن داده نشد.
وی در خصوص علت رنگ قهوه ای آب بعد از وصل سدن شبکه نیز بیان کرد: هنگام قطع و وصلی جریان آب، در آب سطحی پودر پک میزنیم تا آب انعقاد داشته باشد که در لوله رسوب میکند مواد که رنگ زرد و قهوهای آب در این روزها به آن علت است وتغییر جهت حرکت آب در لوله، جهت آبرسانی به مناطق شهر نیز باعث تغییر رنگ آب میشود.
وی ادامه داد: همچنین امکان شکستگی لوله ها و ورود خاک به درون شبکه عامل دیگری بر تغییر رنگ آن است.