خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق بازرگانی فارس مطرح کرد؛

نقش مهم و پر رنگ فارس در تولید و صادرات محصولات کشاورزی

نقش مهم و پر رنگ فارس در تولید و صادرات محصولات کشاورزی
کد خبر : ۱۲۶۷۸۱۵

رئیس اتاق بازرگانی فارس گفت: استان فارس با تولید سالانه ۱۴ میلیون تن محصولات کشاورزی نقش مهمی در تامین نیازهای کشور و صادرات این محصولات به دیگر کشورها دارد.

به گزارش ایلنا، جمال رازقی در دیدار هیئت تجاری موریس با مسئولان و فعالان اقتصادی فارس، در خصوص ظرفیت ها و پتانسیل های استان فارس، افزود: این استان در زمینه کشاورزی، گردشگری و پزشکی دارای ظرفیت های بسیاری است که می توان با تکیه بر آنها روابط خود با دیگر کشورها را توسعه دهیم.

 رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس گفت: تجار و بازرگانان این استان آماده گسترش مراودات با کشورهای حوزه اقیانوس هند هستند.

این فعال اقتصادی اضافه کرد: همچنین با توجه به وجود آثار تاریخی و فرهنگی همچون تخت جمشید، پاسارگاد، حافظیه، سعدیه و آثار تاریخی مربوط به دوران زندیه در فارس و شیراز، این استان را می‌توان مهد تمدن ایران زمین دانست.

رازقی ادامه داد: به لحاظ علمی نیز وجود دو دانشگاه بسیار معتبر و قدیمی دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این استان را می توان مهد علم و دانش کشور نیزمعرفی کرد.

اراده دولت و مجلس بر توسعه روابط اقتصادی به دنیا است

ابراهیم عزیزی، نماینده مردم شیراز و زرقان در ادامه این جلسه گفت: دولت و مجلس اراده قوی برای توسعه روابط اقتصادی با دنیا به ویژه با آفریقا دارند.

وی افزود: کمیسیون اقتصادی مجلس و کمیته دیپلماسی اقتصادی کمیسیون امنیت ملی نیز گام‌های خوبی در راستای گسترش این همکاری‌ها برداشته‌اند.

عزیزی ادامه داد: با توسعه روابط دیپلماتیک و تقویت هیات‌های تجاری می‌توانیم گام‌های موثری در جهت این اهدف بزرگ بداریم.

او اظهار کرد: همچنین می‌توان با تاسیس دفاتر نمایندگی و توسعه ارتباطات بین بانکی و رفع موانع قراردادی گامی موثر در این جهت برداشت.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که اراده جدی هیات تجاری و اقتصادی کشور موریس و اتاق بازرگانی فارس و فعالان اقتصادی این استان و همچنین حمایتی که دولت و مجلس از چنین اقداماتی دارند زمینه ساز گسترش روابط تجاری و اقتصادی استان فارس با اینکشور شود.

عزیزی افزود: امیدواریم با دیپلماسی تجاری کارآمد، رفع مشکلات زیرساخت‌های موجود، تقویت ارتباطات بین بانکی، شناخت بیشتر بازارهای مشترک، تاسیس دفاتر نمایندگی و رفع نظام پیچیده اداری و تقویت فراینده‌های تسهیل کننده به سمت اقدامات موثر حرکت کنیم.

وی ادامه داد: امیدوارم با اقدام خوب اتاق بازرگانی فارس در فراهم کردن شرایط حضور هیات تجاری موریس در شیرازشاهد گسترش روابط تجاری و اقتصادی طرفین باشیم.

عزیزی اظهار کرد: البته در مسیر گسترس روابط تجاری مشکلات و موانعی وجود دارد که از جمله می‌توان به فرایندهای اداری پیچیده و بروکراسی اداری و همچنین دیپلماسی ضعیف تجاری اشاره کرد که امیدواریم حضور هیات‎های تجاری مشترک بتواند علاوه بر کمک به شناخت ظرفیت ها، دررفع موانع و مشکلات نیز تاثیرگذار باشد.

مزیت های نسبی ایران و موریس می تواند زمینه ساز مراودات دوجانبه باشد

محسن ربانی زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس هم گفت: مزیت های نسبی در ایران و موریس وجود دارد که می‌تواند زمینه ساز مراودات بین دو کشور باشد.

او افزود: تراز بازرگانی بین دو کشور چندان مناسب نیست اما توان کشور موریس در تولید شکر خام و توان کشور ایران در تولید نفت می‎تواند در بهبود این تراز موثر باشد.

ربانی‌زاده ادامه داد: مزیت نسبی کشور و شهر شیراز به عنوان قطب صادرات خدمات فنی و مهندسی، پزشکی و گردشگری می‌تواند آغاز خوبی برای این مراودات باشد.

 فارس به عنوان استان معین کشورهای حوزه اقیانوس هند معرفی شود

همچنین در ادامه کاردار سفارت ایران در کشور موریس نیز گفت: امیدواریم با اهتمام ویژه استاندار فارس، این استان به عنوان استان معین برای همکاری با کشورهای حوزه اقیانوس هند معرفی شود.

حسن علی‌بخشی افزود: امیدواریم نتایج سفر هیات تجاریموریس به استان فارس منجر به عمیق تر شدن پیوند موجود بین این استان و منطقه اقیانوس هند شود و در آینده نزدیک شاهد باشیم که هیات تجاری فارس به عنوان نخستین هیات بعد از این سفر به آن منطقه سفر کنند.

 به دنبال گسترش روابط تجاری با استان فارس هستیم

در ادامه این جلسه مشاور استراتژیک هیئت توسعه اقتصادی کشور موریس هم گفت: مهمترین هدف ما از حضور در استان فارس این است که علاوه بر شناخت ظرفیت های این استان، در راستای گسترش همکاری های تجاری گام برداریم.

آرویند راداکریشنا افزود: امیدواریم این روابط منجر به این شود که در آینده نزدیک در حوزه های مختلف از جمله تبادل گردشگر به سطح قابل توجهی از روابط برسیم.

او ادامه داد: امیدواریم با توجه به حضور نمایندگانی از بخش های مختلف اقتصادی و سیاسی کشور موریس در ایران و استان فارس بتوانیم از این فرصت در جهت گسترش روابط استفاده کنیم.

او اظهار کرد: موریس کشوری کوچک است اما موقعیت استراتژیک مناسبی دارد و تاکنون نیز صادرات خوبی به کشورهای مختلف داشته ایم.

آرویند راداکریشنا گفت: منتظر حضور سرمایه گذاران استان فارس برای سرمایه گذاری و تاسیس شرکت در کشور ‌موریس برای تحقق اهداف دو طرف هستیم.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: ما از سرمایه گذاری سرمایه گذاران فارس در زمینه حمل و نقل، ساخت و ساز، فناوری اطلاعات، حوزه سلامت، املاک و امور مالی و تجاری استقبال می کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز