خبرگزاری کار ایران

مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه:

حدود ۱۰ درصد جمعیت استان تخت پوشش بهزیستی هستند/ انعکاس اخبار خودکشی بار منفی بدی در جامعه می گذارد

حدود ۱۰ درصد جمعیت استان تخت پوشش بهزیستی هستند/ انعکاس اخبار خودکشی بار منفی بدی در جامعه می گذارد
کد خبر : ۱۲۵۷۲۲۲

مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه از تحت پوشش بودن حدود ۱۰ درصد جمعیت استان کرمانشاه تحت چتر حمایتی بهزیستی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه،  فرحناز محمدی در ششمین روز از هفته بهزیستی و در نشست خبری با اصحاب رسانه، جمعیت تحت پوشش بهزیستی استان را حدود ۱۰ درصد جامعه استان دانست و افزود: در حال حاضر ۴۰ هزار و ۵۰۰ خانوار در سطح استان تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و از خدمات متنوع این نهاد حمایتی برخوردار هستند.

وی افزود: خدمات بهزیستی شامل دو بخش حوزه اجتماعی و توانبخشی تقسیم می شود که در بحث حمایت های اجتماعی حدود ۱۰ هزار پرونده در سطح استان وجود دارد که شامل زنان سرپرست خانوار، کودکان کار، آسیب دیدگان اجتماعی و .... است که بیش از دو سوم این پرونده ها حمایتی مربوط به زنان سرپرست خانوار است. 

وی ادامه داد :در بحث توانبخشی نیز ۴۵ هزار پرونده فعال است که بیشترین آمار آن مربوط به معلولان جسمی و حرکتی و شنوایی است.

محمدی با اشاره به آمار پرونده افراد معلول تحت حمایت بهزیستی گفت: در بحث معلولیت های جسمی و حرکتی و شدت معلولیت افراد ۴۰ درصد پرونده ها شدید ، ۳۰ درصد متوسط ، ۲۰ درصد خفیف و ۱۰ درصد نیز معلولیت های خیلی شدید است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۶۹۵ پرونده ضایع نخاعی تحت پوشش هستند که پرستاری آنها بصورت مستقیم در مراکز توانبخشی انجام می گیرد و ۱ هزار و ۷۷۵ نفر نیز تحت خدمات پرستاری خانواده محور قرار دارند که هزینه های مراقبت از آنها بطور مستقیم  به خانواده‌ها پرداخت می شود.

مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه آمار افرادی که در بحث توانبخشی مورد حمایت بهزیستی قرار می گیرند در حال افزایش است گفت در سال گذشته ۲۴۷ نفر به این افراد اضافه شده است که حدود ۲۰ درصد در این زمینه افزایش داشته است.

محمدی تصریح کرد: ۲۰ مرکز توانبخشی شبانه،  ۳۴ مرکز روزانه ، ۴۰ مرکز پیشگیری و ۱ مرکز ماده ۱۶ در سطح استان فعال است که مرکز ماده ۱۶ استان در حال حاضر دو برابر ظرفیت پیش بینی شده برای آن فعالیت دارد و استانهای ایلام و کردستان را نیز تحت پوشش قرار می دهد.

محمدی با اشاره به نیاز مبرم به یک مرکز ماده ۱۶ دیگر در سطح استان، افزود: شرکای اجتماعی بهزیستی از جمله شهرداری باید همت به خرج دهند تا یک مرکز ماده ۱۶ دیگر نیز در سطح استان فعال شود زیرا تکمیل چرخه درمان معتادان باید کامل شود در غیر اینصورت ممکن است معتادان درمان شده دوباره به اعتیاد برگردند و تمام خدمات و هزینه های که برای این از بیت المال مصرف شده است به هدر برود.

وی با بیان اینکه سطوح اول پیشگیری در بهزیستی استان به خوبی اجرا می شود گفت: در این زمینه در بحث غربالگری پیش و بعد از تولد شنوایی و بینایی نوزادان و کودکان مورد توجه قرار دارد که در بحث شنوایی با موفقیت ۱۰۰ درصدی و در بحث برنامه بینایی سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال و با پوشش بالای ۸۰ درصدی در سطح استان انجام گرفته است.

محمدی افزود: در سال گذشته  در بحث غربالگری شنوایی ۵۴ نفر نیاز به درمان و مداخلات کاشت حلزون و سمعک شناسایی شد و در بحث بینایی سنجی نیز ۷۶۰ نفر مورد درمان قرار گرفتند که ۴۰ نفر از آنها به عمل جراحی نیاز داشتند. 

وی خدمات ۱۲۳ را نیز یکی از فعالیت های مورد توجه اداره کل بهزیستی استان دانست و تصریح کرد: این خدمات شامل خطوط مستقیم ۱۲۳ ، تیم های سیار و تیم  مداخلات فوری در بحث کودک آزاری ، همسر آزاری ، و مشاوره های جلوگیری از خودکشی است که اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام گرفته است.

 محمدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وظیفه اصحاب رسانه در آرام کردن جو جامعه در بحث اجتماعی ، گفت : متاسفانه جو بسیار بدی در فضای مجازی وجود دارد و صحنه های خودکشی و اخبار خودکشی در رسانه ها منتشر می شود که این عمل علاوه بر تشنج در جامعه باعث الگوبرداری بسیار بدی در افرادی می شود که به خودکشی فکر می کنند .

وی افزود: بسیاری از کارشناسان آسیب های اجتماعی بر این باور هستند که انعکاس اخبار خودکشی باعث افزایش آن خواهد شد زیرا باعث الگوبرداری منفی می شود و از رسانه ها تقاضامندیم که از پرداختن بیش از حد به  اینگونه اخبار خودداری کنند و در انعکاس اینگونه اخبار حتما از نظرات کارشناسان آسیب های اجتماعی مستقر در مراکز بهزیستی استفاده کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز