رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز:
شبکه توزیع مطالبه جدی و پاشنه آشیل فضای سبز شیراز است
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز با اشاره به طرح مطالعاتی جامع در خصوص فضای سبز شیراز گفت:مخازن و شبکه توزیع مطالبه جدی و پاشنه آشیل فضای سبز شیراز در برخی مناطق است که اگر انجام نشود آن فضا را از دست میدهیم.
به گزارش ایلنا، روح الله مظفری در جمع خبرنگاران بیان کرد: در بخشهای مختلف براساس طرح جامع سند راهبردی فضای سبز شیراز تهیه شده است و آنچه بدست می آید رویکرد و برنامه شهر شیراز در حوزه آب، خاک، اقلیم، جغرافیا و... است که در طرح جامع به آن اشاره شد.
وی با اشاره به اینکه طرح جامع آب تهیه شده و به سمت طرح تفصیلی آب رفته است، عنوان کرد: درحال حاضر پیمانکار و مشاور مشغول بکار هستند و در منطقه ۶ و ۱۰ شهرداری، شبکه آبیاری و معتدل سازی و انتقال آب مدنظر است.
به گفته مظفری، اجرای این شبکه در ۲ منطقه شهرداری، هزینه ۱۵۰ میلیاردی نیاز دارد و دو منطقه ۶ و ۱۰ به دلیل مشکل آبی که دارند در اولویت هستند. وی تاکید کرد که تامین منابع آب پایدار برای شهر شیراز، یکی از رسالت های مهمی است که مجموعه شهرداری باید انجام دهد و اصلاح شبکه موجود با بازسازی و نوسازی اولویت دارد و باید به شکلی باشد که شبکه آب کل شهر را تامین کند.
مظفری خاطرنشان کرد: در منطقه ۷ نیز ۱۷۰ لیتر بر ثانیه میزان دبی چاه ها است، اما ۶۰ لیتر بر ثانیه مصرف می کند که در مناطق دیگر میزان آب از مصرف کمتر است.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز با بیان اینکه ۱۳ هزار هکتار ارتفاعات مشرف به شیراز تحویل شهرداری شده است، ابراز کرد: بحث تامین آب و مصرف بهینه یکی از مهم ترین کلیدواژه ها و مسئولیت هایی است که در این چندسال باید انجام داد و به سرعت باید این مسئله حل شود تا فضای سبز پایداری در شهر شیراز داشته باشیم.
مظفری با اشاره به اینکه ۱۰۴ حلقه چاه برای آبیاری فضای سبز در اختیار سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری است، بیان کرد: برای بیش از ۹۰ درصد چاه های فضای سبز شیراز شبکه سیستم های اندازه گیری نصب شده است و تانکرها با کارتی که صادر شده است براساس کارکرد می توانند کار کنند؛ در این خصوص سیستم کنترل حمل و نقل تهیه شده و مشخص است در طول روز در چه شبکه و معابری، چه میزان آبیاری داشته اند.
مظفری با بیان اینکه در حوزه مصرف نیز سیستم کنترلی به خوبی عمل می کند، یادآور شد: میزان مصرف سرانه فضای سبز در مناطق مشخص است و در خصوص مصرف نیز اگر مصارف بیشتر از حد ضروری باشد، دوباره کنترل و اصلاح می شود.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز با اشاره به اینکه نظارت و کنترل بر عملیات حفظ و نگهداری فضای سبز براساس برون سپاری نظارت، حفاظت و کنترل فضای سبز است؛ خاطرنشان کرد: در این زمینه از ظرفیت دانشگاهی و نظام مهندسی کشاورزی استفاده میکنیم. مظفری با بیان هدف گذاری در بحث هوشمند سازی نظارت گفت: در این راستا فضای سبز ارتفاعات شیراز مانیتورینگ شده است و با پهباد، تمام فضای سبز بررسی و ۱۲۰ عارضه شناسایی شده است تا مدیریت فضای سبز هوشمندسازی شود.
وی افزود: با نظارت هوشمند فضای سبز شهری از این پس، قابل کنترل است و نحوه نظارت به شکلی است که ناظرین با اپلیکیشن نصب شده در محل حاضر و روزانه عملکرد پیمانکار را بر اساس نرم افزار رصد و ثبت می کنند و قابل برگشت هم نیست.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز با بیان اینکه بسیاری از مسائل از طریق نظارت هوشمند برطرف می شود، ابراز کرد: خشکسالی این موضوع را دامن می زند و با چند تنش کیفیت خاک، کیفیت آب، گرما و آلودگی ها روبرو هستیم.
به گفته مظفری، برداشت بیرویه آب با کاهش کیفیت آن همراه است و این آب بی کیفیت، بر روی خاک و در نهایت با جذب ریشه، بر سلامت درخت اثر میگذارد.
وی با بیان اینکه هرخیابانی جزیره گرما است و دما در آسفالت خیابان به ۱۲۰ درجه می رسد و در زیر درخت به فرض ۲۵ درجه و خاک ۷۰ درجه است، ادامه داد: تنش گرمایی آسفالت به درختان می رسد و آلودگی ها نیز از برگ درختان منتقل می شود.
مظفری در خصوص تصفیه خانه های لوکال براساس طرح جامع نیز گفت:۶۰۰ لیتر برثانیه کمبود آب در افق ۱۴۲۰ خواهیم داشت که بهترین کار، استفاده از تصفیه خانه است و قبل از آن، اصلاح شبکه اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲۰۰ هزار متر مربع کاشت گلهای فصلی داشتیم که درصد کمی در ایام عید از گلهای گلدانی استفاده شد، ابراز کرد: تنها ۱۰ درصد فضای سبز شیراز را به گل های گلدانی و فصلی اختصاص دادیم و در خصوص کشت چمن به گونه ای است که قابل حذف نیست، اما تلاش داریم از گونه هایی استفاده شود که بومی و کم آب باشد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز گفت: به منظور کنترل بیشتر بر روند عملکرد و جلوگیری از شکل گیری گلوگاه های فساد یا رانت، کمیته کنترل در زیر مجموعه بحث نظارت هوشمند شکل گرفته است.
مظفری با اشاره به پایین آمدن آب در برخی از مناطق شهری به دلیل عملیات های عمرانی از جمله مترو و ایجاد تقاطعهای غیرهمسطح، گفت: به منظور آبرسانی به ریشههای درختان چند ده ساله فضای سبز شهری، اصلاح آبخور درختان و آبرسانی به ریشه و عملیات تزریق به تنه درخت به جد در دستور کار سازمان بوده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود هزار درخت کاشته شده است، در رابطه با پرداخت حقوق کارگران گفت: این موضوع براساس قوانین توسط پیمانکاران است و امسال نیز پرداخت ها براساس قانون کار و طرح طبقه بندی است.