خبرگزاری کار ایران

ایلنا از خراسان رضوی گزارش می‌دهد؛

بررسی مشکلات تمام نشدنی بیمارستان لقمان حکیم سرخس/ همراهان برای خنک شدن بیماران آنها را با مقوا باد می‌زنند/ امام جمعه: بیمارستان مخروبه‌ای بیش نیست

بررسی مشکلات تمام نشدنی بیمارستان لقمان حکیم سرخس/ همراهان برای خنک شدن بیماران آنها را با مقوا باد می‌زنند/ امام جمعه: بیمارستان مخروبه‌ای بیش نیست
کد خبر : ۱۲۵۳۲۳۴

به گفته بسیاری از شهروندان و مسئولان شهرستان سرخس بیمارستان لقمان حکیم این شهر، دارای مشکلاتی است که از ابتدای بهره‌برداری از آن وجود داشته که نه تنها برطرف نشده بلکه آینده نگری هم در ساخت آن پیش بینی نشده است. به تازگی نیز بیماران و همراهان آنها از مشکلات سرمایشی، فاضلاب و نحوه امحای زباله‌های بیمارستانی و دفع فاضلاب این مرکز درمانی گله مندند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، بیمارستان لقمان حکیم سرخس پروژه نیمه کاره ای است که حدود ۲۰ سال پیش، برای ۹۶ تخت‌خواب طراحی شد، اما در فرایند اتمام پروژه، دو سوم آن یعنی ۶۴ تخت‌ خواب تا اوایل سال ۸۴ آماده و به بهره‌برداری رسید و ۳۰ تخت عملا  از مجموعه این تنها مرکز درمانی شهرستان که شامل بخش تصویربرداری، آی‌.سی.یو و… نیز در آن واقع شده در وضعیت نازک ‌کاری رها و ردیف بودجه ملی آن حذف که پس از چندین سال توقف مجددا طی سالهای گذشته و با همیاری آستان قدس، بخش سی تی اسکن به همراه تجهیزات لازم به بهره برداری رسید و در ایام کرونا مشکل بزرگ شهروندان و اعزام به مشهد را تا حدودی حل کرد.

اما از آنجا که به قول بسیاری از کارشناسان از ابتدا طراحی این مرکز درمانی  دارای مشکلاتی بوده و آینده نگری در آن پیش بینی نشده بود، هر از چند گاهی در بخش های سرمایشی، فاضلاب و امحای زباله مشکلاتی را در پی داشته و دارد که مردم را عاصی کرده است.

پس از گذشت چند دهه سرخس یک بیمارستان درست وحسابی  ندارد

شهروندی که همسرش در بخش زنان بستری است با گلایه از وضعیت سرمایشی بیمارستان گفت: جای تاسف دارد که پس از گذشت چند دهه شهرستان سرخس یک بیمارستان درست و حسابی  ندارد، سالها با کمبود پزشک سر شد، مدتی مشکل دفن وسوزاندن زباله داشتند، در ایام کرونا دستگاه اکسیژن ساز خراب بود و حالا که گرما در سرخس به ۵۰ درجه می رسد وسایل سرمایشی ندارد که باید از خانه پنکه بیاوریم.

وی با گلایه از عملکرد مسئولان افزود: نمی دانم چرا مسئولان به وعده هایی که می دهند عمل نمی کنند.

خانمی که بالای سر پدر بیمارش بود و با مقوایی صورت بیمارش را باد می زد اظهار کرد: در این ایام که هوا گرم می شود، گرمای داخل اطاق ها دوچندان و برای آدمهای سالم غیر تحمل می شود، چه رسد به بیماران؛ در این بیمارستان تهویه درستی انجام نمی شود و  وسایل سرمایشی و  تهویه هوا خراب است. بیشتر همراهان مجبورند با کاغذ و مقوا بیماران‌شان را باد بزنند ؛چرا مسئولان مربوط اقدامی برای تجهیز بیمارستان نمی کنند؟

یک جوان شهروند سرخسی نیز اظهار کرد: شرایط نامناسب این بیمارستان موضوع جدیدی برای اهالی سرخس نیست. مدت‌هاست وضعیت نامطلوب خدمات رسانی این بیمارستان صدای بسیاری از مردم بخصوص اقشار ضعیف را که نمی توانند به مشهد بروند ،درآورده است. البته نسبت به گذشته  در حوزه تامین پزشک و نصب دستگاه سی تی اسکن بهتر شده اما مشکل  تجهیز وسایل سرمایشی مراجعه کنندگان و بیماران را آزار می دهد.

وی ادامه داد: این بیمارستان فضای سبزی ندارد که بتواند فضا را تلطیف کند محیط این بیمارستان برهوت زده است و  به انسان  استرس وارد می‌کند. منطقه ای که زمین‌اش مستعد کاشت هرگونه درختی است به بهانه نداشتن اعتبار شبیه زندان است تا بیمارستان ، بر همین اساس سرخسی‌ها مجبورند، خطر جاده ،هزینه‌های متعدد و سرگردانی در مشهد را به جان خریده و برای درمان ساده‌ترین بیماری‌ هم  راهی مرکز استان  شوند.

 بیمارستان مخروبه ای بیش نیست

امام جمعه سرخس با اشاره به آخرین وضعیت این بیمارستان گفت: این مرکز درمانی که پس از گذشت ۳۰ سال از زمان پی ریزی به بهره برداری رسیده هم اکنون مانند مخروبه  است که هر جای آن را دست می زنید جای دیگرش خراب می شود و کلی هزینه مضاعف  به بار می آورد، شاید اگر برای یکبار هم که شده خراب می شد و دوباره ساخته می شد این‌قدر هزینه و خرابی نداشت.

حجت الاسلام محمد بختیاری با بیان اینکه هم پیمانکار و هر کسی که این پروژه را تحویل گرفته به این مردم خیانت کرده گفت :  در جریان شیوع کرونا با کمک مردم ، آستان قدس و سایر خیرین توانستم بسیاری از امکاناتی که نیاز  بود را تهیه وتا حدودی مشکلات را حل کنیم.  لذا برای رفع  مشکلات دیگر بیمارستان با همکاری آستان قدس، قرار شد هفده میلیارد تومان اعتبار بگیریم تا بتوانیم بخشی از مشکلات بیمارستان را حل کنیم.

30دستگاه اسپیلت برای بیمارستان نیاز است

در ادامه این گزارش مدیر شبکه بهداشت درمان سرخس در خصوص آخرین اقدامات انجام شده در رفع مشکل سرمایشی بیمارستان لقمان سرخس که هم اکنون مردم دمای بالای ۴۵ درجه را تجربه می کند گفت: سیستم سرمایشی بیمارستان سالهاست به علت فعالیت، با توجه به وضعیت آب وهوای منطقه وطوفان های گرد خاک و.....فرسوده شده به طوری که از ۶ دستگاه چیلر با تجهیزات کامل فقط دو دستگاه قابل تعمیر است که چندی پیش جهت تعمیر به استان ارسال شده است.

حسین کاووسی افزود: از آنجا که تعدادی از چیلر ها از رده خارج شده وصرفه اقتصادی تعمیر ندارد، قرار شد در اختیار دانشگاه قرار بگیرد و به فروش رسد تا هزینه تعمیردوچیلر دیگر شود که امیدواریم تا پایان سال چیلر های تعمیری به بیمارستان انتقال یابد.

مدیر شبکه بهداشت درمان سرخس در ادامه با پوزش از وضعیت پیش آمده یادآور شد: از زمان یک‌ماهه حضورم تلاش کرده ام مشکلات بیمارستان را به هر شکلی مدیریت کنیم؛ در همین راستا در اقدامی جهادی و پیگیری های مستمر امام جمعه و فرماندار و همچنین با مساعدت دانشگاه علوم پزشکی، اعتبارخرید ۱۰ دستگاه کولر اسپیلت محقق شد که خوشبختانه در چند روز گذشته در اطاق های ۴ تخته بیمارستان، بخش دیالیز، زایمان و... نصب شد و مشکل تعدادی از اطاق ها برطرف شد.

وی با بیان اینکه هم اکنون بیمارستان نیازمند ۳۰ دستگاه اسپیلت در بخش‌های مختلف است اظهار کرد: هم اکنون به صورت ضروری اطاق های سی سی یو، اتاق عمل، اورژانس، پرستاری، استراحت پزشکان، آشپزخانه و اطاق های ایزوله خصوصی کولر اسپیلت کم دارد، که البته با ورود چیلر های تعمیری مشکل در پایان سال حل می شود اما در کوتاه مدت کماکان بخشهای اعلام شده مشکل دارد.

مدیر شبکه بهداشت درمان سرخس در پایان تصریح کرد: بیمارستان لقمان با قدمت دودهه بهره برداری، متاسفانه از آنجا که در طراحی آن مطالعات کارشناسی درست و آینده نگری لحاظ نشده، هزینه زیادی در بازسازی روی دست ما می گذارد، به طوری که هم اکنون برای فضای سبز بیمارستان نیازمند ۵۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم تا بتوانیم سیستم موتورخانه، لوله کشی ،تصفیه و....را تعمیر و آبرسانی به فضای سبز بیمارستان را برقرارکنیم. 

تامین منابع مالی از طریق فروش تجهیزات فرسوده

فرماندار سرخس نیز در خصوص آخرین وضعیت بیمارستان لقمان حکیم سرخس و اقدامات انجام شده ،گفت: اگر چه در چند سال گذشته، بالغ بر دو میلیارد و پانصد میلیون تومان از سوی دانشگاه علوم پزشکی در بخش سرمایشی بیمارستان هزینه شده، اما طی این مدت از این تجهیزات نگهداری نشده و مدیران وقت مدعی بودند کمپرسر ها خراب است و همه را به مشهد جهت تعمیر انتقال دادند و آنچه در بیمارستان از این تاسیسات باقی مانده اسکلت فلزی بیش نیست.

حسن نوری زاده افزود: در دوماهه مسئولیت فرمانداری شهرستان، دو مرحله از بیمارستان بازدید و مشکلات این واحد درمانی را از نزدیک مورد بررسی قرار دادیم وجلساتی را به منظور رفع مشکلات موجود با مسئولان بهداشتی برگزار کرده ایم که در جمع بندی مقرر شد تیمی از متخصصان بخش تاسیسات شرکت گاز شهید هاشمی نژاد مشکلات بیمارستان را بخصوص در بخش سرمایشی با توجه به دمای بالای شهرستان و دیگر زیرساخت ها مورد مطالعه و بررسی قرار دهند وگزارش آن را به اطلاع برسانند.

نماینده عالی دولت در شهرستان اظهار کرد: بر اساس بررسی های کارشناسان بخش تاسیسات شرکت بهره برداری گاز دو راه حل پیشنهاد شد؛ ابتدا تعمیر سیستم های موجود و یا خرید چیلر و تجهیزات جانبی جدید که اولین پیشنهاد به علت طولانی بودن زمان تعمیر و هزینه بالغ بر ۱ میلیارد تومان امکان پذیر نبود و دومین پیشنهاد نیز عدم منابع تامین اعتبار خرید دستگاه عملا کار را به بن بست کشاند.

وی افزود: لذا  با رایزنی‌هایی که با استان از سوی مدیر شبکه بهداشت انجام گرفت، مقرر شد سیستم ها فرسوده و دستگاه های موجود که جهت تعمیر به استان فرستاده شده به فروش رود، تا از فروش این تجهیزات بتوان مشکل تاحدودی رفع شود. بر همین اساس دانشگاه بالغ بر ۸۰۰ میلیون تومان تخصیص داد و تعداد ۱۰ دستگاه اسپیلت خریداری و هم اکنون در بیمارستان نصب شده است.

فرماندار سرخس در پایان تصریح کرد: از تعداد کمپرسورهای ارسالی به مشهد جهت تعمیر، دو دستگاه که سالم تر و قابل تعمیر است تا پایان سال آماده و در بیمارستان نصب می شود اما در کوتاهترین زمان موجود، تلاش داریم با همیاری شرکت های گاز منطقه ویژه و از محل مسئولیت های اجتماعی تعدادی اسپیلت دیگر تهیه تا بتوانیم تابستان امسال را به شکلی پشت سرگذاشته و برای آینده سیستم سرمایشی بیمارستان لقمان حکیم راهکار اساسی تری بکار ببندیم. ضمن اینکه با توجه به تامین نیروی کادر درمانی دی کلینیک شرکت نفت بزودی این واحد درمانی که از تجهیزات کافی برخوردار است در چرخه خدمات رسانی وارد می شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز