در پی خشکسالی رخ داد؛
ضرورت کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در قزوین
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین گفت: با توجه به کاهش شدید منابع آبی و تداوم خکشسالی کمبود آب در استان جدی است و از کشاورزان درخواست میشود برای عبور از این وضعیت سطح زیرکشت محصولات را کاهش دهند.
به گزارش ایلنا، یدالله ملکی در خصوص کاهش بارندگی و ضرورت مدیریت مصرف در بخش کشاورزی اظهار کرد: با توجه به کاهش شدید میزان بارندگی در یک سال اخیر و نیز تداوم خشکسالی با مشکلات جدی در میزان منابع آبی و سهم اختصاصی از سد طالقان هم به دلیل تامین نیاز آب شرب مردم تهران مواجهه هستیم که باید شرایط را مدیریت کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین ادامه داد: در سال 1399 میزان سهم دریافتی آب استان قزوین از سد طالقان حدود 330 میلیون مترمکعب، اما در سال گذشته 200 میلیون مترمکعب و امسال نیز تاکنون 75 میلیون مترمکعب بوده است.
وی عنوان کرد: سهم آب ما از سد طالقان امسال تاکنون به حدود یک چهارم سالهای گذشته کاهش یافته و حتما باید شرایط را مدیریت کنیم، در غیر این صورت با چالشهای جدی مواجهه خواهیم شد.
این مسئول اضافه کرد: برای جبران بخشی از کمبودها با پیگیریهای مستمر توانستیم برای فصل تابستان 45 میلیون مترمکعب دیگر سهم آب از سد طالقان دریافت کنیم، اما همچنان سهم ما کم است و در بخش کشاورزی هم تاثیر منفی دارد.
وی بیان کرد: کاهش میزان بارندگیها موجب خواهد شد تغذیه سفرههای آبهای زیرزمینی تحت تاثیر قرار گیرد و در نتیجه فشار به منابع آبهای زیرزمینی بیشتر شود و ما را با بحران مواجهه کند لذا لازمه عبور از این شرایط کنترل جدی مصرف و کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی است.
ملکی اظهار کرد: توصیه اکید داریم کشاورزان از کاشت محصولات آببر مانند هندوانه و خربزه جداً خودداری کنند و کشت محصولات کم آب بر با ارزش اقتصادی بالا را در دستور کار کشت امسال قرار دهند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین یادآورشد: خودداری از روشهای آبیاری سنتی و غرقآبی، استفاده از شیوههای نوین آبیاری، استفاده از کنتورهای هوشمند بهترین راهکار جهت مدیریت شرایط کنونی و جلوگیری از آسیب رسیدن به بخش کشاورزی است.
وی گفت: امسال به سختی توانستیم سهم آب از سد طالقان دریافت کنیم، لذا هر مترمکعب آب برای ما بسیار ارزشمند و حیاتی است و بار دیگر از کشاورزان درخواست میکنیم با درک شرایط موجود، سطح زیرکشت را کاهش داده و از لوله برای انتقال آب کشاورزی استفاده کنند تا از هرگونه هدر رفت آب نیز به صورت تبخیر جلوگیری بعمل آید.