خبرگزاری کار ایران

رئیس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استان:

سالانه ۵۸۰ میلیون مترمعکب آب بیش از توان دشت قزوین برداشت می‌شود

سالانه ۵۸۰ میلیون مترمعکب آب بیش از توان دشت قزوین برداشت می‌شود
کد خبر : ۱۲۵۰۳۱۸

رئیس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استان قزوین گفت: سالانه ۵۸۰ میلیون مترمکعب اضافه بر توان دشت از کنابع آب‌های زیرزمینی برداشت داریم که برای مقابله با این امر انسداد چاه‌های غیرمجاز و مدیریت برداشت اضافه چاه‌های مجاز با نصب کنتور هوشمند در دستور کار قرار گرفت و حدود ۸۰ درصد از چاه‌ها دارای کنتور هستند.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، یدالله ملکی در نشست خبری مدیران ارشد صنعت آب و برق استان که پیش از ظهر امروز در سالن اجتماعات شرکت توزیع نیروی برق استان برگزار شد، گفت: اساسی‌ترین مشکل ما در کشور نحوه مصرف منابع آب و برق است و در استان هم به اندازه‌ای که بتوانیم نیازها را برطرف کنیم آب و برق داریم اما نحوه مصرف در بخش‌های مختلف صنعتی و کشاورزی و خانگی اسف بار است.

رئیس شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استان قزوین ادامه داد: فرهنگ سازی در راستای مصرف بهینه اهمیت ضروری دارد و رسانه‌ها می‌توانند در این راستا نقش قابل توجهی داشته باشند.

وی بیان کرد: کاهش بارندگی و استفاده از آب‌های استان‌های بالادست باعث شده با کاهش منابع آبی مواجه شویم و ابهر رود و خررود دو رودخانه استان هستند که این مشکل را دارند و از یک طرف نوع برداشت و مصرف آب هم مشکل دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین افزود: ما در استان سالانه بیش از یک میلیارد متر معکب مصرف آب داریم که ۸۸ درصد در بخش کشاورزی، ۸ درصد در بخش آب شرب و ۴ درصد در بخش صنعت مصرف می‌شود.

وی عنوان کرد: بیش از نیم قرن از دشت قزوین بهره‌برداری کردیم و با افت سطح آب‌های زیرزمینی مواجه هستیم.

ملکی اظهار کرد: کمیته مشترکی برای مصرف بهینه در بخش کشاورزی با جهاد کشاورزی مطرح شده و توسعه آبیاری نوین هم دارای اهمیت است که به کاهش مصرف آب کمک می‌کند و تاسیس رصدخانه آب هم به میزان برداشت‌ها کمک می‌کند.

وی عنوان کرد: سال ۴۸ تا ۵۲ کانال‌ها ساخته شده و براساس ضوابط ایمن سازی کانال‌ها در محدوده شهری به عهده شهرداری‌ها است و در محدوده خارج شهری اقداماتی انجام شده و پروژه ایمن سازی در محدوده مهرگان هم درحال انجام است و هر سال این اقدام پیگیری می‌شود و ۴۰ میلیارد تومان به قیمت چهار سال پیش اعتبار نیاز داشتیم که تامین نشد و بیشتر غرق شدگی‌ها در کانال‌ها به دلیل شما کردن است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز