خبرگزاری کار ایران

رئیس اتاق بازرگانی تبریز مطرح کرد؛

وحدت و یکپارچگی رمز عبور از شرایط ویژه اقتصادی کشور/جراحی اقتصادی زمانی اثر بخش است که اصلاحات لازم در سیاست گذاری‌ها انجام شود

وحدت و یکپارچگی  رمز عبور از شرایط ویژه اقتصادی کشور/جراحی اقتصادی زمانی اثر بخش است که اصلاحات لازم در سیاست گذاری‌ها انجام شود
کد خبر : ۱۲۴۹۹۲۲

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، وحدت و یکپارچگی را رمز عبور از شرایط ویژه اقتصادی کشور عنوان کرده و بر ضرورت وجود اتحاد بین بخش های مختلف جامعه تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، یونس ژائله به مناسبت دهم تیرماه، روز صنعت و معدن و در ارتباط با ظرفیت بخش تولید استان گفت: بخش خصوصی استان با نهایت تلاش و توان خود طی  سال های گذشته در راستای افزایش تولید و فروش محصولات صنعتی استان اقدام کرده‌ و آمارها نیز نشان از تاثیر جدی این بخش در تولید ناخالص ملی استان دارد، اما بخش خصوصی به اندازه‌ای که همت کرده است، مورد حمایت قرار گرفته است؟ روز صنعت بهانه‌ای است که هم از تلاش‌های ذی‌نفعان اقتصادی یعنی بخش خصوصی و دولت گفته شود و هم این روز بهانه‌ای باشد که به مشکلات، توجهی جدی شود.

وی ادامه داد: بخشی از مشکلات، ناشی از حذف ارز ترجیحی و افزایش هزینه‌های گمرکی از ۴۲۰۰ به ETS و سایر هزینه‌های مالی تحمیل شده به بنگاه‌های اقتصادی است که خسارات زیادی را به بار آورده و منجر به توقف سرمایه‌گذاری و کاهش انگیزه‌ی سرمایه‌گذاران شده‌ است.

وی ‌گفت: اولین پیشنهاد ما برای حل این‌موضوع این است که معافیت‌های ماشین‌آلات صنعتی در حال توسعه، آزاد شده و به روال قبلی برگردد و پیشنهاد دوم نیز این است که با توجه به اینکه خرید ما براساس نرخ ETS بوده و تعرفه‌ها نیز از صفر درصد به ۱۵ الی ۲۰ درصد رسیده‌است، باید عوارض گمرکی را کاهش دهیم. همچنین با توجه به مالیات بر ارزش‌افزوده‌ی ماشین‌آلات که ۹ درصد است، باید معافیت‌های این حوزه ماشین‌آلات صنعتی را برقرار و یا نرخ مالیاتی را کاهش دهیم.

ژائله، با اشاره به اینکه هدف غایی توسعه صنعتی، معدنی و کشاورزی افزایش صادرات غیرنفتی است، افزایش کیفیت و بهره‌وری و کاهش میزان ضایعات را عوامل تاثیرگذار در افزایش صادرات و تولید محصولات قابل قبول در بازار جهانی عنوان کرد و افزود: هر بنگاه اقتصادی باید این عوامل را در دستورکار خود قرار داده و با سوق دادن نگرش به سمت تفکر دانش بنیان از طریق همکاری با مراکز علمی ازجمله دانشگاه‌ها، قیمت تمام‌شده محصولات خود را کاهش دهد.

وی با اشاره به کاهش میزان صادرات لبنیات، صنایع غذایی مانند ماکارونی، شیرینی و شکلات خاطرنشان کرد: یکی از دلایل کاهش صادرات این محصولات صحیح نبودن و عدم تطابق نرخ‌های اعمال‌شده برای بخش کشاورزی در کشورمان است که این نرخ، نرخ صحیحی نبوده و مطابق قیمت‌های جهانی نیست به‌طوری‌که به‌عنوان مثال قیمت FOB گندم ۲۹۰ الی ۳۲۰ دلار است که اگر دلار ۲۵ هزار تومانی را ملاک عمل برای صادرکننده قرار دهیم، هر کیلو گندم برای صادرکننده هفت هزار و پانصد تومن درمی‌آید و این در حالی است که نرخ رسمی فروش گندم در ایران ۱۲ هزار تومان است. این اختلاف قیمت، در نرخ تمام شده قیمت مصرف‌کننده به‌شدت تاثیر صعودی داشته و این نه تنها منجر به افزایش تولید محصولات کشاورزی نخواهد شد، قدرت خرید را با افزایش قیمت کاهش خواهد داد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز خاطرنشان کرد: افزایش قیمت زمین کشاورزی موجب افزایش رغبت افراد برای فروش زمین‌های کشاورزی و تبدیل آن به ویلا می‌شود و لذا ما در بخش کشاورزی باید نقطه تعادل را پیدا کنیم؛ در این حوزه و در بحث لبنیات نیز با افزایش قیمت شیر از شش هزار تومان به ۱۲ هزار تومان، میزان مصرف لبنیات به‌شدت کاهش‌یافته است، در حالیکه مدعی افزایش سرانه مصرف لبنیات در کشور هستیم.

ژائله در ادامه تاکید کرد: ما مخالف آزادسازی قیمت‌ها و جراحی اقتصادی نیستیم اما چرا باید افزایش قیمت کالاها را به‌صورت ارزی حساب کنیم ولی درآمدهای مردم ریالی باشد؟ بنابراین باید درآمد و هزینه‌ی خانواده‌ها تناسب داشته و اگر قیمت کالایی را براساس قیمت جهانی افزایش می‌دهیم، میزان حقوق و درآمد مردم نیز به‌صورت جهانی افزایش یابد. 

ژائله یادآور شد: جراحی اقتصادی و افزایش قیمت ارز از ۴۲۰۰ تومان به ۲۵ هزار تومان، زمانی اثرات مثبتی خواهد داشت که اصلاحات لازم در برخی وزارتخانه‌ها و سیاست‌گذاری‌ها انجام شود. اما در این سیاستگذاری‌ها اگر ما قیمت‌ها را بالاتر از قیمت بازارهای داخلی و جهانی انتخاب کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد. از سوی دیگر یکی  از معضلات اصلی جامعه‌ی ما کاهش قدرت خرید مردم است و دولت باید ضمن حمایت و تشویق مردم، مبالغ یارانه‌ای را سریعاً تامین کند تا مردم بتوانند زندگی خود را بگذرانند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز