مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان :
۲۲ درصد از حوادث ناشی از کار در حوزه ساختمان است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: ۲۲ درصد از حوادث بهوقوع پیوستهی ارجاع شده به ادارات کار استان در سال ۱۴۰۰ حوادث ناشی از کار در حوزه ساختمان بوده است.
به گزارش ایلنا از اصفهان، میثم مداحی در جمع دو هزار نفری کارگران و استادکاران ساختمانی شهرستان شهرضا اظهار داشت: پیگیری مطالبات کارگران توسط صنوف، عزت جامعه کارگری را دوچندان خواهد کرد.
وی در این جلسه با اشاره به فصل ششم قانون کار افزود: کلیه انجمنهای صنفی و کانونهای کارگری پس از تشکیل، با مراجعه به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و طی مراحل قانونی عملاً دارای شناسنامه و هویت میشوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه کارگران ساختمانی در زمره اقشار زحمت کش جامعه هستند خاطرنشان کرد: لازم است برای رفع مشکلات این صنف از کارگران که بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده اند توجه بیشتری صورتگیرد.
مداحی کانونهای خطر در این رشته را پیچیده، متعدد و متنوع برشمرد و یادآور شد: غالبا به دلیل بروز "اعمال نا ایمن" توسط نیروی کار و ایجاد "شرایط نا ایمن" در محیط کار توسط کارفرما بیشترین تعداد حوادث ناشی از کار در این حوزه رخ داده است.
وی تاکید کرد: ۲۲ درصد از حوادث بهوقوع پیوستهی ارجاع شده به ادارات کار استان در سال ۱۴۰۰ حوادث ناشی از کار در حوزه ساختمان بوده که ۱۰ درصد از این حوادث منجر به فوت شده است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اصفهان حوادث ناشی از کار را دارای هزینههای متعدد دانست و بیان کرد: حوادث ناشی از کار علاوه بر هزینههای مادی مستقیم به دلیل بروز فوت و جرح که در بعضی موارد موجب نقص عضو میشود، دارای هزینههای پنهان و غیر مادی برای کارگر، خانواده کارگر و دولت است.
وی برنامهریزی برای کاهش آمار حوادث ناشی از کار را برای جامعه مهم تلقی کرد و اظهار داشت: هرچند نمیتوان بهطور مطلق و کامل از بروز حوادث جلوگیری کرد ولی با اتخاذ تدابیر ایمنی در رعایت مقررات حفاظتی میتوان تا حدود زیادی از میزان و شدت حوادث کاست.
مداحی نقش حوزههای فنی و حرفهای، انجمن صنفی و انجمن صنفی مهندسان مشاور و ناظر را در کاهش این آمار مهم برشمرد و ابراز امیدواری کرد: با همکاریهای چند جانبه شاهد کاهش آمار حوادث ناشی از کار در این حوزه خواهیم بود.
صنعت ساخت و ساز به عنوان یکی از مهمترین صنایع کشور محسوب می شود و حوادث ناشی از کار این حوزه از لحاظ فراوانی و شدت آسیب، آمار قابل ملاحظه ای را هر ساله به خود اختصاص می دهد و راهکارهای متعددی به منظور کنترل و پیشگیری از حوادث این بخش تاکنون ارائه شده است.