در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
موردی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در آذربایجان غربی مشاهده نشده است
مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان غربی گفت: تا کنون موردی از ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو در استان گزارش نشده است.
سید امید خلیل زاده در گفت و گو با ایلنا، با اشاره اینکه یکی از بیماریهای ویروسی خطرناک و مشترک بین انسان و دام، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه_کنگو است گفت: هر ساله با شروع فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها شاهد بروز مواردی از آن در کشور هستیم.
خلیل زاده افزود: ویروس این بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و و حشی از جمله: گاو، گوسفند، بز و حتی شترمرغ را آلوده می کند و از آنجایی که در دام علایم بالینی مشخصی ندارد به صورت ظاهری در آنها قابل تشخیص نیست.
مدیر کل دامپزشکی استان خاطر نشان کرد: این بیماری در انسان به صورت حاد و حتی کشنده بروز پیدا می کند که معمولا با علایمی از قبیل تب، لرز و درد عضلانی، سردرد، گیجی، درد و قرمزی چشم و حساسیت به نور شروع شده و پس از چند روز به شکل خونریزی در مخاطات و پوست و اعضاء مختلف بدن از قبیل بینی، دهان، مجاری ادراری، روده، رحم و .. ادامه پیدا می کند و چنانچه بیمار سریعاً تحت درمان قرار نگیرد می تواند منجر به مرگ وی شود.
وی ادامه داد : خوشبختانه تا کنون موردی در خصوص ابتلاء و یا فوتی براثر بیماری تب کریمه کنگو در استان گزارش نشده است.
خلیل زاده تصریح کرد: با توجه به مشترک بودن بیماری تب کریمه کنگو و انتقال آن از دام به انسان از عموم شهروندان و هم استانی های عزیز درخواست می شود تا با رعایت اصول بهداشتی از قبیل: سم پاشی منظم و دوره ای دام و دامداری، خودداری از له کردن کنه ها با دست، استفاده از دستکش و سایر لوازم حفاظت شخصی هنگام ذبح و خرد کردن گوشت دام اقدام کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان از شهروندان خواست؛ گوشت و آلایش دام ذبح شده را پیش از مصرف حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال (دمای ۴-۰ درجه سانتیگراد) نگهداری کنند.
خلیل زاده در خاتمه به شهروندان توصیه کرد؛فراورده های دامی مورد نیاز خود را از مراکز مجاز و معتبر تهیه کنند.