نماینده مردم چابهار در گفت و گو با ایلنا :
هدفبندی یارانهها با آنچه پیشبینی شده بود ، اختلاف دارد/ این موضوع باعث ایجاد شوک تورمی در جامعه شد
نماینده مردم چابهار،نیکشهر، کنارک، دشتیاری، قصرقند در مجلس گفت: هدف بندی یارانه ها و حذف کامل ارز ترجیحی باعث ایجاد شوک تورمی در جامعه شد و برخی کالاها تا 400 درصد افزایش قیمت پیدا کرد و در نهایت یک یارانه معیشتی 300 تا 400 هزارتومانی به مردم داده شد.
معینالدین سعیدی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا درباره ایرادات دهک بندیها برای واریز یارانهها اظهار داشت: یافتهها نشان می دهد که بیش از 10 درصد جامعه یارانه معیشتی را دریافت نکردهاند .
سعیدی عنوان کرد: موارد زیادی از مردم شرایط اقتصادی حادی دارند اما یارانه معیشتی به حسابشان واریز نشده است. مجلس 9 میلیارد دلار پیش بینی بودجه داشته که باید دولت از این بودجه استفاده کند اما دولت ترجیح داد که ارز ترجیحی را به صورت کامل حذف کند. مجلس دولت را مکلف کرده بود که اگر میخواهد ارز ترجیحی را حذف کند و اگر قرار است قیمت کالا افزایش پیدا کند کالا برگ با قیمت شهریور 1400 به مردم داده شود نه اینکه ارز ترجیحی به صورت کامل حذف شود.
وی در ادامه گفت: این موضوع باعث ایجاد شوک تورمی در جامعه شد و برخی کالا ها تا 400 درصد افزایش قیمت پیدا کرد و در نهایت یک یارانه معیشتی 300 تا 400 هزارتومانی به مردم داده شد.
نماینده مردم چابهار گفت: مصوبه مجلس این چیزی است که من گفتم نه آن که اتفاق افتاده، چیزی که در کشور اتفاق افتاده باعث ایجاد فشار بر قشر مستضعف جامعه شده است.
وی افزود: من معتقدم هدف بندی یارانهها با آنچه که پیشبینی شده بود بسیار تفاوت دارد در بستر فضای ارتباطات بینالمللی کشور ما اعلام کرده بود برای مذاکرات آمادگی دارد و طرف آمریکایی زیاده خواهی کرد البته که جنگ روسیه و اوکراین هم دامنه موضوع را پیچیدهتر کرد. اینگونه نیست که جمهوری اسلامی قائل به مذاکره و و رفع تحریمها نباشد. اما میطلبد که فعالیت دستگاههای دیپلماسی ما بیشتر باشد در هر صورت کشور ما میز مذاکره را ترک نکرده و کسی که زیر میز مذاکره زده طرف آمریکایی است.
وی در خصوص تعیین تکلیف بی شناسنامه های ایرانی نیز گفت: جلسات متعددی در خصوص بی شناسنامه ها و استفاده آن ها از خدمات دولت با مسئولان وزارت کشور برگزار شده است. هیچ کشوری به راحتی شناسنامه به اتباع بیگانه نمیدهد و ماهم چنین انتظاری نداریم اما بسیاری از افرادی که ایرانی الاصل هستند و به دلیل مشکلات آموزشی و عدم اطلاع رسانی درست در زمان مناسب مراجعه نکردند و پرونده های آنان از سال 83و 84 تعیین تکلیف نشده ، باید تعیین وضعیت شوند.
وی گفت: قرار بر این شده که بخشی از افراد تست دی ان ای بدهند که در همه شهرستان ها امکان انجام این تست وجود ندارد. از طرفی شوراهای تامین شهرستانها هم باید افراد را تعیین تکلیف کنند و افراد را مطلع کنند تا پرونده ها در ثبت احوال خاک نخورد در هرصورت دامنه این مشکل پیچیده است و نیازمند عزم جدی است.