خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می دهد؛

پای درد دل کسبه بازار و مردم استان مرکزی درباره گرانی‌ها‌ی اخیر/ از پس هزینه‌های زندگی بر نمی‌آیم/ تأمین مخارج زندگی کمرمان را خم کرده

پای درد دل کسبه بازار و مردم استان مرکزی درباره گرانی‌ها‌ی اخیر/ از پس هزینه‌های زندگی بر نمی‌آیم/  تأمین مخارج زندگی کمرمان را خم کرده
کد خبر : ۱۲۴۲۱۱۸

در روزها و ماه‌های اخیر تورم و موج های گرانی پی در پی سبد خرید خانواده ها را کوچک‌تر کرده است.در بودجه 1401 دولت مکلف شد برای حذف ارز ترجیحی با استفاده از کالابرگ الکترونیک یارانه پرداخت کند، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است...

به گزارش خبرنگار ایلنا، فاصله طبقات دهک های درآمدی در کشور در سالهای 1399 و 1400 بیشتر از سال‌های گذشته بوده و با هر موج گرانی در کالاهای اساسی نیز دوباره سفره مردم دهک های پایین کوچکتر می شود.

قدرت خرید مردم با کاهش چشمگیری مواجه شده است

صاحب فروشگاه آجیل و خشکبار نادری در منطقه پیاده راه امیرکبیر اراک گفت: به رغم اینکه در سال گذشته با موضوع کرونا مواجه بودیم، اما با این حال در سال جاری نسبت به سال گذشته، بر اساس قیمت های موجود میزان فروش بسیار پایین آمده است.

ابوالفضل نادری در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: با اوضاعی که در بازار وجود دارد به آسانی می توان دریافت که قدرت خرید مردم با کاهش چشمگیری مواجه بوده و حجم مشتری ها نیز کاهش یافته است.

وی ادامه داد: البته باید در نظر داشت که قیمت ها نیز بسیار متغیر است. هر روز با گرانی، تورم و افزایش قیمت ها به صورت لحظه ای مواجه هستیم. هر کالایی را که به فروش می رسانیم، برای آنکه مجدد بتوانیم همان کالا را خریداری کنیم، قطعاً با قیمت بالاتری که به فروش رسانده ایم، باید خریداری کنیم.

صاحب فروشگاه آجیل و خشکبار نادری اظهار داشت: از سوی دیگر قیمت قبوض خدماتی نیز با افزایش چشمگیری همراه شده و تأثیر بسیاری بر هزینه های جاری گذاشته است. با این شرایط نه تنها سودی عایدمان نمی شود، بلکه با ضرر و زیان های بسیاری نیز روبرو هستیم.

نادری تصریح کرد: البته باید این موضوع را نیز در نظر داشت که اقلامی همانند آجیل و خشکبار معمولاً در فصول گرم سال مصرف کمتری در میان مردم دارد، بنابراین این رده صنفی در این فصل قاعدتاً با کاهش مشتری روبرو می شود.

مردم به سمت نانوایی ها هجوم نیاورند

متصدی نانوایی تافتون کوی رضوی (شهرک گردو) شهر اراک گفت: از زمانی که اعلام شد یارانه های نان قرار است واریز شود، بدون آنکه در عمل و واقعیت نان گران شود، مردم به سمت نانوایی ها هجوم آورده اند و چندین برابر ظرفیت روزانه خود اقدام به خرید نان کرده اند.

امیدعلی جمشیدیان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: با این اوضاع نمی توان آرد موجود را با برنامه ریزی مصرف کرد. چرا که هجوم به نانوایی ها و خرید بیش از حد نان توسط مردم باعث خواهد شد تا با کمبود آرد مواجه شویم و نتوانیم در تمامی ساعات روز نان پخت کنیم.

وی ادامه داد: از یک سو هنگامی که می خواهیم آرد تهیه کنیم تا نان مصرفی مردم پخت شود، عنوان می کنند باید صبر کنیم تا آرد مورد نیاز اختصاص پیدا کند. معلوم نیست این شرایط تا چه زمانی قرار است ادامه پیدا کند.

متصدی نانوایی تافتون کوی رضوی (شهرک گردو) شهر اراک اظهار داشت: شرایط به گونه ای شده است که بعضی از مردم تقاضای خرید نان به صورت نسیه  دارند. البته برخی از خیرین هستند که در مجموع سالانه حدود 10 میلیون تومان ودیعه به نانوایی می سپارند تا بتوانیم نان را به صورت رایگان در اختیار مردمی که توان خرید ندارند، قرار دهیم.

کاهش مشتریان گوشت ومرغ  در استان مرکزی

صاحب یک قصابی در کوی علم الهدی گفت: با اعلام شرایط جدید تخصیص یارانه ها، نزدیک 50 درصد قیمت گوشت و مرغ افزایش پیدا کرده است. با وضعیت موجود در بازار و افزایش قیمت ها به راحتی می توان دریافت که تعداد  مشتریان ما کاهش پیدا کرده و این موضوع نشان از کاهش قدرت خرید مردم دارد.

مجید لطیفی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: شرایط به گونه ای رقم خورده است که برخی از افرادی که برای خرید گوشت و مرغ مراجعه می کنند، تقاضای خرید به صورت نسیه، اقساط و یا حساب دفتری دارند.

وی ادامه داد: متأسفانه برخی از این افراد که به شیوه های نسیه، اقساط و یا حساب دفتری خرید می کنند، به تسویه حساب های خود اقدام نمی کنند. حتی برخی از این افراد پس از اولین خرید دیگر هیچگاه مراجعه نمی کنند تا اینکه بخواهند حساب های خود را تسویه کنند.

قیمت های بازار هر روز با افزایش تکان دهنده ای روبرو است

صاحب یکی از مغازه های میوه و تره بار در مرکز شهر که نخواست نامش در گزارش بیاید ، گفت: قیمت های بازار هر روز با افزایش تکان دهنده ای روبرو است. نمی توان درصد مشخصی را برای افزایش قیمت ها متصور شد، چرا که به صورت لحظه ای با موضوع گرانی ها و تورم مواجه هستیم.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: با شرایطی که به وجود آمده و به دلیل گرانی و تورم بالا در بازار، قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و حجم مشتری ها نیز سیر نزولی به خود گرفته است.

این فروشنده میوه و تره بار ادامه داد: موضوع اینجاست که میوه و تره بار باید روزانه به فروش برسد. اگر شرایط برای فروش روزانه محیا نباشد، با فاسد شدن اقلام موجود مواجه خواهیم شد و این موضوع ضرر و زیان های بسیاری را به همراه دارد.

وی اظهار داشت: هنگامی که حجم خرید مردم کاهش پیدا می کند، به ناچار مجبوریم حجم کمتری از اقلام را از میادین میوه و تره بار خریداری کنیم. در گذشته اگر روزانه 500 کیلوگرم میوه و تره بار خریداری می کردیم، در حال حاضر مجبوریم روزانه 200 کیلوگرم از این اقلام را خریداری کنیم.

این فروشنده میوه و تره بار تصریح کرد: از سویی دیگر قیمت های قبوض خدماتی نیز افزایش پیدا کرده است. در این میان اگر ملک و مغازه مورد استفاده نیز استیجاری باشد، باید هزینه های اجاره بها را نیز تأمین کنیم.

افزایش 50 درصدی قیمت های اقلام و اجناس در بنکداری ها

صاحب یک فروشگاه بنکداری که خواست نامی از وی فاش نشود، گفت: اکثر اقلام موجود در سوپرمارکتها، هایپرمارکتها و بنکداری ها حدود 50 درصد افزایش پیدا کرده است. به دلیل افزایش قیمت های تکان دهنده ای که وجود دارد، قدرت خریدها کاهش پیدا کرده و حجم مشتری ها نیز با سیر نزولی همراه است.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، افزود: 2 تا 3 روز نخست که یارانه ها واریز شده بود، مردم به سوپرمارکتها، هایپرمارکتها و بنکداری ها هجوم آورند و بیش از نیاز خود اقدام به خرید اقلام کرده و تا جایی که امکان داشته انبارهای خانگی خود را مملو از این اجناس کرده اند.

این صاحب فروشگاه بنکداری ادامه داد: از سوی دیگر هنگامی که اقدام به خریداری اجناس و اقلام می‌کنیم، قیمت های خرید نیز همواره با سیر صعودی همراه است. به گونه ای که این قیمت ها بالاتر از زمانی است که همان کالا به مشتری فروخته شده است.

وی اظهار داشت: این موضوع که عنوان شده کالاها با قیمت‌های دلخواه فروخته شود، صحت ندارد. قیمت ها بر اساس نرخ اتحادیه محاسبه می شود و تنها 10 الی 15 درصد به عنوان سود بر روی قیمت اجناس کشیده می شود.

 از پس هزینه‌های زندگی بر نمی‌آیم

یکی از افرادی که در گوشه ای از بازار روی نیمکت پیاده رو نشسته بود، گفت: مشکلات مردم بسیار است. این روزها خیلی ها از جمله خودم از پس هزینه های زندگی بر نمی آییم چه رسد به آینده نگری .خدا نکند کسی بیمار شود اگر بیماری خاص هم باشد که دیگر حسابش جداست، خودم دو تا بیمار در خانه دارم که یکی از آنها مبتلا به سرطان است. تأمین مخارج زندگی و درمان کمر مردم را خم کرده است.

خانمی که با چند کیسه کوچک خرید، در بازار قدم می زند، اظهار داشت: دغدغه های تمامی مردم تورم و گرانی‌های بیش از حد است. شاید اگر در گذشته با 100 هزار تومان تمامی مایحتاج یک هفته را خریداری می کردیم، در حال حاضر این 100 هزار تومان مخارج یک روز را هم تأمین نمی کند.

فردی دیگری که برای خرید به بازار آمده بود، تصریح کرد: بسیاری از اقلام مصرفی را دیگر نمی توانیم خریداری کنیم و یا اگر مجبور به خرید باشیم، مجبور هستیم این اقلام را با حجم پایین خریداری کنیم.

آقای نسبتاً مسنی که در گوشه ای از بازار به مردم چشم دوخته بود، گفت: بسیاری از مسئولان ما که حقوق های بالا دریافت می کنند، هیچگاه نمی توانند مشکلات مردم زیردست و قشر کم درآمد جامعه را درک کنند.

خانمی که به دنبال مشاوره املاک در خیابان قدم می زد، ابراز داشت: مهم‌ترین موضوع مسئله مسکن است. هزینه‌های رهن و اجاره بهای مسکن نیز به شدت افزایش پیدا کرده است. اگر در گذشته صاحب خانه ها یا رهن و یا اجاره دریافت می کردند، اما در حال حاضر انتظار دارند مستأجر هم رهن و هم اجاره را پرداخت کند. این وضعیت، شرایط بسیار سختی را برای مستأجرها رقم می زند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز