خبرگزاری کار ایران

یک مسئول خبر داد؛

برداشت هزار و ۱۰۰تن گل محمدی در چهارمحال و بختیاری

برداشت هزار و ۱۰۰تن گل محمدی در چهارمحال و بختیاری
کد خبر : ۱۲۳۸۱۹۴

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز فصل برداشت گل محمدی در استان گفت: پیش‌بینی می‌‎شود امسال یکهزار و ۱۰۰ تن گل محمدی در استان برداشت شود.

به گزارش ایلنا، عطاءالله ابراهیمی افزود: در استان یک‌هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده است که ۴۰۰ گونه گیاهی استان قابلیت دارویی، صنعتی، خوراکی و اقتصادی دارد و توسعه کشت گیاهان دارویی و معطر از اولویت‌های مهم جهادکشاورزی استان است.

وی ادامه داد: یک‌هزار و ۶۰۰هکتار از مساحت استان زیر کشت گیاهان دارویی قرار گرفته است که از این میزان ۳۷۰ هکتار زیرکشت گل‌محمدی است و به طور متوسط سه تن در هکتار تولیدگل محمدی در سطح استان است و سالانه بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ تن گل محمدی در استان تولید می‌شود.

ابراهیمی افزود: با توسعه بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی می‌توان ارزش افزوده این محصولات را افزایش داد و با اسانس‌گیری می‌توان علاوه بر ایجاد اشتغال زمینه توسعه و ارزش افزوده این محصولات را افزایش داد.

وی اضافه کرد: به طور متوسط یک کیلوگرم اسانس گل‌محمدی معادل ۲۷ تا ۴۰ میلیون تومان در بازار جهانی خریداری می‌شود و با افزایش تنوع فرآوری می‌توان اقتصادی شدن این گیاهان را افزایش داد.

وی بر برندسازی گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی در استان تاکید کرد و گفت: به دلیل تفاوت دما بین شب و روز کیفیت گل‌محمدی استان بسیار مطلوب است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه با توسعه کشت گیاهان دارویی و گل‌محمدی بهره‌وری منابع آبی افزایش پیدا کرده است، اضافه کرد: گل‌محمدی متوسط سه هزار و ۵۰۰متر مکعب به ازای هر هکتار نیاز آبی دارد که در مقابل سایر محصولات زراعی میزان آب کمتری مصرف می‌کند و گل محمدی قابلیت کاشت در خاک‌های درجه ۲ و سه را نیز دارد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه هم‌اکنون شهرستان‌های شهرکرد، لردگان، بروجن، بن، فارسان درحوزه کشت گل‌محمدی و شهرستان کوهرنگ در بخش کشت موسیر پیشرو است گفت سالانه یک میلیون نهال گل محمدی در استان تولید می‌شود.

وی افزود: هم‌اکنون کشت گل‌محمدی به سمت کشاورزی قرادادی رفته و ۲ واحد گلاب گیری در شهرکرد، جونقان فعال شده و راه‌اندازی ۲ مرکز اسانس‌گیری نیز در دستور کار قراردارد.

چهارمحال و بختیاری دارای ۶۷هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی است و سالانه ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در استان برداشت می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز