پیشنهاد وزیر علوم در اجلاس سراسری رؤسای دانشگاههای تبریز:
از دانشجویان نترسید و سرزده در سلف خوابگاهها حاضر شوید/ رئیس دانشگاهی موفق است که ارتباط خود را با مسئولان استانی حفظ کند
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: از دانشجویان نترسید و با آنها ارتباط داشته باشید پیشنهاد میکنم سرزده در سلف خوابگاهها حاضر شده و ارتباطات خود را با آنها نزدیک کنید چراکه اگه دانشجویان احساس کنند، شما نگاه پدرانهای به آنها دارید، از توضیحات شما قانع میشوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، محمدعلی زلفی گل روز دوشنبه، نهم خرداد ماه، در اجلاس سراسری روسای دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که در دانشگاه تبریز برگزار شد، اظهار کرد: با حل شدن هر ابهام علمی، چند سئوال جدید ایجاد میشود و شبکه فضائل و رذایل هم اینگونه است؛ بنابراین سعی کنید تا دانشگاهها محل توسعه شبکه فضائل در کشور باشند و از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
وی همچنین تاکید کرد: در برنامههای راهبردی خود به اهداف بالادستی توجه کنید و پنج اولویت کاری شما باید مرجعیت دیپلماسی علمی، آموزش و پژوهش، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد فناور و نوآور پروری و تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش باشد و جزو برنامههای خود قرار دهید.
وی افزود: جامعه دانشگاهی باید همه باهم دیده شوند و اعضای هیأت هلمی یاوران علمی و دانشجویان هستند که دانشگاهها بدون دانشجو مفهومی ندارند و محور اصلی باید برنامهریزی برای رشد دانشجویان باشد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین اضافه کرد: دانشجو باید فرهنگ دانشگاهی را فرا بگیرد که آموزش افراد در چهارچوب قانون مهم است چراکه قانونمداری اصل استوار در جمهوری اسلامی بوده و استقلال کشور ما ارزان به دست نیامده است که این امور باید در نسل جوان نهادینه شود.
وی خاطرنشان کرد: باید سه درصد از درآمد اعتبارات دانشگاهها صرف فعالیتهای فرهنگی شود و بهترین نوع سرمایهگذاری در آینده، ایجاد فرهنگ سالم است که فکر، احساس و رفتار انسانها را شکل میدهد؛ لذا فعالیتهای فرهنگی کمک میکنند تا از اوقات فراغت دانشجویان استفاده بهینهای کنیم.
وی ادامه داد: باید شور و نشاط و کارهای جمعی را مهیا کنیم و روسای دانشگاهها آنها را هدایت کنند و برنامههای فرهنگی را در امورات خود داشته باشند.
زلفی گل نیز بیان کرد: برنامههای راهبردی در شعار سال نیز حتماً لحاظ شوند که نه تنها در یک سال بلکه بهعنوان فرهنگ در کل برنامهها دیده شود چراکه دانایی با انجام برنامهها تحقق پیدا میکند.
وی افزود: رئیس دانشگاهی موفق است که ارتباط خود را با مسئولان استانی حفظ کند که هرچه این ارتباطات قویتر باشد، موفقیت آنها بیشتر است و اگر تعامل خوب باشد، بسیاری از مشکلات دانشگاهها برطرف میشود.
وی همچنین گفت: ایجاد کمیسیون دانشجویی در استانها را جدی بگیرید و از استانداران بخواهید این کمیسیون را فعال کنند که در شرایط خاص کمک کننده شما خواهد بود و اگر برنامه داشته باشیم، مطمئن باشید، موفق خواهیم شد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: ماههای بسیاری از دولت نگذشته و زمان به سرعت طی میشود؛ بنابراین باید به مردم توضیح بدهیم که چه کردهایم و لحظهای نباید بدون برنامه حرکت کنیم.
وی در خصوص اقدامات انجام شده نیز گفت: تاسیس معاونت فناوری و نوآوری که دائما از استانها بازدید میکند، تاسیس مرکز علوم انسانی که ارتباطات خوبی با دانشگاهها دارد و نقش مرکز علوم انسانی در برنامه ریزی انسانی به وضوح مشاهده میشود، طرح منش استانی تا زین پس کسانی که استخدام میشوند شیوهی تدریس و قوانین مقرراتی دانشگاهی را یاد بگیرند از اقدامات انجام شده ما است.