در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
بیماری تب کریمه کنگو در کمین شهروندان/ گوشت را از مراکز مجاز دامپزشکی خریداری کنید
مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: شهروندان گوشت مورد نیاز خود را از واحدهای تحتنظر دامپزشکی و مراکز مجاز عرضه خریداری کنند.
سید امید خلیل زاده در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به شیوع بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمهکنگو هشدار داد و اظهار کرد: تب کریمه کنگو یا CCHF بیماری مشترک بین انسان و دام است که موجب بروز تب حاد و خونریزی میشود که از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات، لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود و خطر مرگ را به دنبال دارد از این رو با نزدیک شدن به فصل گرما احتمال بروز این بیماری است.
وی اضافه کرد: لازم است دامداران، کارگران دامداریها، ذبحکنندگان و سلاخان، کارگران کشتارگاهها و همه افراد مرتبط با دام، بیشتر از دیگر افراد، نکات بهداشتی را رعایت کنند.
خلیل زاده با اشاره به اقدامات اکیپهای رصد و پایش در مناطق مختلف استان نسبت به احتماع شیوع این بیماری، بیان کرد: اقداماتی که در سطح دامداریها و کشتارگاههای استان صورت گرفته است در این امر تاثیر قابل توجهی داشته است؛ البته این باعث نمیشود که مردم هشدارها را جدی نگیرند و اینطور برداشت کنند که احتمال خطر کاملاً رفع شده است.
وی با بیان اینکه ویروس دامی تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت و آلایش خوراکی جگر بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد غیرفعال میشود، افزود: قراردادن گوشت در سردخانه یکی از مهمترین روشهای پیشگیری است و همچنین رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی (PPE) توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضهکنندگان گوشت الزامی است؛ با این کار pH گوشت پایین آمده و ویروس این بیماری به دلیل حساس بودن به pH اسیدی از بین میرود.