خبرگزاری کار ایران

به دلیل مجاورت با دریاچه نمک و پایین رفتن سطح آب؛

احتمال افزایش شوری آب شرب کاشان بیشتر شد/نگرانی مسئولان برای تأمین آب شرب شهروندان

احتمال افزایش شوری آب شرب کاشان بیشتر شد/نگرانی مسئولان برای تأمین آب شرب شهروندان
کد خبر : ۱۲۳۴۲۷۱

مدیرعامل شرکت آبفای کاشان گفت: اگر آب زاینده رود وارد مخازن آب شرب مورد مصرف کاشان و آران و بیدگل نشود، این آب به هیچ وجه قابل مصرف نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کاشان، محمدرضا اسدی اظهار داشت: میزان املاح و  شوری آب شرب کاشان به دلیل مجاورت با دریاچه نمک و پایین رفتن سطح آب این دریاچه در دشت کاشان در شرایط حساسی قرار گرفته است و برای رفع این دغدغه نیازمند تکمیل ورودی آب زاینده رود هستیم.

وی افزود: ۸۰ درصد آب مورد نیاز شهرستان های کاشان و آران وبیدگل از چاه های حفرشده تامین می شود و اگر ۲۰ درصد تکمیلی از زاینده رود تامین نشود آب شرب کاشان به دلیل املاح زیاد و شوری فراوان و افزایش نیترات قابل مصرف نیست.

رئیس هیات مدیره شرکت آب وفاضلاب کاشان تصریح کرد:بیش از سه هزار میلیارد تومان صرف پروژه انتقال آب زاینده رود به کاشان شده ولی تنها ۴۰۰ لیتر برثانیه آب زاینده رود به کاشان منتقل می شود و این در شرایطی است که امکانات و تجهیرات انتقال آب زاینده رود در حال استهلاک است.

اسدی اظهارکرد: دو شهرستان کاشان و آران وبیدگل، ۱۲ شهر و  ۶۶ روستا تحت پوشش سازمان آبفای کاشان است و متاسفانه میزان دبی چاه‌های حفر شده در کاشان در سال ۷۰، از  ۳۰ لیتر به ۱۰ لیتر بر ثانیه رسیده که با توجه به کاهش منابع آبی نگرانی هایی برای تامین آب شرب مشترکان در صورت عدم صرفه جویی  وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آبفای شهرستان‌های کاشان و آران وبیدگل فرهنگ سازی به منظور صرفه جویی آب شرب دشت کاشان را ضروری دانست و گفت: شوری(ای سی) آب کاشان در سال ۷۱ حدود ۱۵۰۰ بود که با توجه به میزان چاه های حفرشده و کاهش نزولات جوی در سال ۱۴۰۱ تقریبا به دو برابر افزایش یافته است.

مصاحبه: سعید غلامی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز