کمترین میزان بارشهای کشور به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: در بین استانهای کشور کمترین میزان بارشها به این استان اختصاص دارد و در این میان در نقاطی از استان، میزان بارشها کمتر از پنج میلیمتر بوده و گاهی هیچ بارندگی گزارش نشده که این موضوع خدماترسانی شرکت آب و فاضلاب را دچار چالش کرده است.
به گزارش ایلنا رضا قاسمی با اشاره به وضعیت آبی استان و طرحهای حوزه آب اظهارداشت: سیستان و بلوچستان با وسعت ۱۱.۴ درصد مساحت کل کشور دارای ۵۱ شهر و ۵ هزار و ۵۹۴ روستاست که جمعیتی بیشاز سه میلیون نفر را در خود جای داده است.
وی با بیان این که از این تعداد ۱.۶ میلیون نفر ساکن شهرها هستند و بیشاز ۱.۴ میلیون نفر در روستاها سکونت دارند تصریح کرد: ۵۰ شهر و ۳ هزار و ۱۰۲ روستای استان تحت پوشش خدمات آب قرار دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان متوسط بارندگی استان در سال آبی ۱۴۰۱ _۱۴۰۰ را براساس آمار ثبت شده سازمان هواشناسی ۴۸.۴ میلیمتر اعلام و بیان کرد: بارشهای این بازه زمانی نسبت به سال گذشته ۱۰۰ درصد کاهش داشته است.
وی از ناپایداری منابع آبی در پی تداوم خشکسالی در این استان پهناور خبر داد و گفت: با توجه به شرایط موجود، این شرکت برنامهها و پروژههای متعددی را برای کاهش آثار ناشی از خشکسالی در دست اجرا قرار داده است.
قاسمی تصریح کرد: از جمله این مناطق میتوان به بخش بمپشت سراوان، بخشهایی از سوران، مهرستان، نیکشهر، زاهدان به عنوان مرکز و شمال استان اشاره کرد.
وی میزان کمبود آب آشامیدنی در سطح شهرها و روستاهای تحت پوشش خدمات این شرکت را یکهزار و ۴۶۹ لیتر بر ثانیه اعلام و بیان کرد: این عدد در پیک مصرف محاسبه شده و احتمال افزایش آن وجود دارد، چراکه برخی منابع تأمین در حال خشک شدن است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: افزایش ظرفیت تأمین و تولید آب با تقویت سیستمهای پمپاژ و تعویض الکتروموتورهای معیوب به منظور افزایش ظرفیت پمپاژ در ایستگاههای پمپاژ آب از جمله برنامههایی است که به منظور گذر از پیک مصرف در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: همچنین در همین راستا تعمیر و تجهیز ناوگان آبرسانی سیار به منظور بهرهمندی بیشتر از ماشینآلات در اختیار برای آبرسانی سیار در مواقع اضطرار و حفر و تجهیز چاههای جدید و اجرای خطوط انتقال اضطراری در حال انجام است.
قاسمی، پایش مستمر خطوط انتقال و شبکههای توزیع به منظور به حداقل رساندن هدر رفت از تأسیسات و میزان اتفاقات در خطوط و شبکههای توزیع و کاهش تلفات با تعویض شیرآلات و اتصالات معیوب در مدار بهرهبرداری را از دیگر برنامههای این شرکت با توجه به وضعیت فعلی منابع آبی اعلام کرد.
وی با اشاره به بهرهبرداری از فاز اول طرح آبرسانی از دشت حرمک به میزان ۱۵۰ لیتر در ثانیه برای شهر زاهدان افزود: فاز دو این طرح نیز با حفر و تجهیز پنج حلقه چاه جدید در منطقه حرمک در دست اجراست تا امکان افزایش ۱۵۰ لیتر دیگر تا خردادماه فراهم شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان افزایش ظرفیت شیرینسازی آب دریا به منظور تأمین آب شرب شهر چابهار به میزان ۲۵ هزار مترمکعب در شبانه روز بر اساس مصوبه سفر وزیر نیرو را از دیگر برنامههای در دست اجرای این شرکت عنوان کرد.
وی بیان کرد: تکمیل طرحهای آبرسانی در حال اجرا در سطح شهرستانهای استان، اصلاح و توسعه شبکههای توزیع آب شرب با تعویض لولههای فرسوده در نقاط دچار مشکل به صورت جدی در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به برنامههای این شرکت جهت استفاده از منابع آبی متفرقه گفت: هماهنگی با معاون عمرانی استاندار و مدیرکل مدیریت بحران استان صورت گرفته است تا در مواقع اضطرار و بحرانی استان، امکان برداشت آب از منابع آبی یا با شیرآلات آبرسانی در اختیار شهرداریها و مدیریت بحران استان وجود داشته باشد.