رئیس جهاد کشاورزی نیشابور خبر داد؛
پیش بینی برداشت ٢٠ تُن گل محمدی از گلستان های نیشابور
رئیس جهادکشاورزی نیشابور گفت: در حال حاضر ١٣ هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت گل محمدی قرار گرفته است که حدود ٩ هکتار آن بارور و ۴ هکتار آن غیر بارور است که پیش بینی میشود از سطح باغات بارور ٢٠ تُن محصول برداشت شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدعلی فرهمند راد با بیان اینکه برداشت گل محمدی شهرستان در وضعیت مناسبی و با همت کشاورزان تولید کننده برداشت این محصول آغاز شده است اظهار کرد: اقدامات ترویجی و کلاس های آموزشی جهادکشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه محسوب می شود.
وی اعلام کرد: انتظار می رود از سطح باغات بارور، معادل ٢٠ تُن محصول برداشت شود که درآمد ناخالصی معادل ١٠ میلیارد ریال را برای کشاورزان به همراه دارد که از این مقدار تولید گل محمدی حدود ١٢ تُن به خارج شهرستان ارسال می شود و ۴ تُن بصورت غنچه و ۴ تُن بصورت تازه فروشی به بازار عرضه می شود.
فرهمند راد ادامه داد: با وجود دوازده واحد صنعتی و خانگی مقدار ١٠ تُن آن، که تولید ١٠ هزار لیتر گلاب می کند در شهرستان گلاب گیری می شود.
وی با بیان اینکه وجود آفت و بیماری های کمتر، قیمت مناسب، هزینه جاری پایین، مقاوم نسبت به خشکی و سرمازدگی این گیاه از جمله عوامل موثر بر رشد توسعه آن محسوب می شود، افزود: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیت های جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی این محصول است.
رئیس جهادکشاورزی نیشابور گفت: با توجه به جوان بودن گلستان های موجود میانگین برداشت در شهرستان ٢ هزار و ٢٠٠ کیلوگرم در هکتار است و این در حالی است که در سال چهارم بیشترین میزان تولید را دارد که میانگین آن ٣ هزار کیلوگرم در هکتار برآورد می شود.
فرهمند راد یادآور شد: گل محمدی به صورت قلمه و پاجوش از آذرماه تا پایان اسفندماه کشت میشود و از فروردین تا اردیبهشت ماه به صورت گلبرگ و غنچه برداشت می شود، این گیاه ١٢ سال گل میدهد و صرفه اقتصادی آن از سال سوم چشمگیر است و بعد از ١٢ سال شاخه این گیاه به اندازه ٢٠ سانتی متر بریده و باغستان جدید احداث میشود.