خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

گرانی افسار گسیخته اجاره بها در تبریز/ کوچ مردم از پایین شهر به حاشیه شهر تبریز

گرانی افسار گسیخته اجاره بها در تبریز/ کوچ مردم از پایین شهر به حاشیه شهر تبریز
کد خبر : ۱۲۲۷۶۶۷

طبق آمار حدود ۳۰ درصد از خانواده‌های ساکن تبریز مستاجر هستند و بیشتر آن‌ها باید بعد از یک یا دو سال به دلیل کاهش قدرت پرداخت اجاره در محلاتی پایین‌تر و با متراژی کمتر به دنبال خانه بگردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز، این روز‌ها وضعیت اجاره خانه‌ها سر به فلک کشیده و بسیاری از مستاجران از گرانی‌های افسار گسیخته گلایه دارند و مدعی‌اند که این گرانی‌ها باعث شده بسیاری از اجاره نشین‌ها برای این که بتوانند هزینه‌های اجاره مسکن را تامین کنند به حاشیه شهر نقل مکان کرده‌اند.

طبق آمار حدود ۳۰ درصد از خانواده‌های ساکن تبریز مستاجر هستند و بیشتر آن‌ها باید بعد از یک یا دو سال به دلیل کاهش قدرت پرداخت اجاره در محلاتی پایین‌تر و با متراژی کمتر به دنبال خانه بگردند.

البته این زیاد شدن اجاره هر چه به بالای شهر نزدیک می‌شویم بیشتر می‌شود به طوری که در مناطق مرفه نشین تبریز برای اجاره خانه حداقل باید ۳۰۰ میلیون تومان رهن بدهی و ماهانه هم بسته به متراژ خانه از ۲ میلیون تا ۱۵ میلیون تومان برای یک خانه ۱۵۰ متری اجاره پرداخت شود.

در این گزارش بصورت کلی هزینه اجاره مسکن در پایین شهر، مرکز شهر و بالای شهر را بررسی و آن را با اجاره بهای سال قبل مقایسه می کنیم.

متوسط افزایش ۳۰ درصد

محله ولیعصر در زمره گران‌ترین و محبوب‌ترین محله‌های تبریز است که واحدهای شمالی آن بالاترین قیمت‌ها را دارد. در آگهی‌ها به یک مورد ۹۰ متری برخوردیم برای آن باید ۲۰۰ میلیون رهن پرداخت کنید و ۲ میلیون اجاره.

در مرکز شهر می‌شود با ۳۵ میلیون رهن و یک و نیم میلیون اجاره خانه‌ای ۸۰ متری پیدا کرد.

در مناطق نزدیک به حاشیه شهر هم با ۳۵ میلیون رهن می‌توان خانه‌ای ۷۰ متری اجاره کرد.

بررسی ها نشان می دهد اجاره بها در سال جاری نسبت به پارسال بطور متوسط ۳۰ درصد افزایش داشته است. 

بیشترین افزایش قیمت اجاره‌بها در مناطق کم برخوردار و مرکز شهر

نگاهی به افزایش قیمت اجاره بها نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد بالا رفتن هزینه‌ها باعث شده تقاضا در مناطق کم برخوردار و مرکز شهر زیاد شود و به همین دلیل بیشترین افزایش قیمت را در این مناطق شاهد هستیم.

احتمالا افرادی که در مناطق کم برخوردار هم ساکن بوده‌اند با این افزایش قیمت به حاشیه شهر مهاجرت کرده‌اند که این موضوع می‌تواند به بزرگ شدن حاشیه شهر و مخاطرات آن بینجامد.

این مشکل باعث شد، که محمد حسین فرهنگی نماینده مردم تبریز طی تذکری به وزرای صمت و راه و شهرسازی خواستار مداخله این دو وزارتخانه در جلوگیری از افزایش بی ضابطه اجاره بهای خانه برای اقشار کم درآمد جامعه شد‌ه بود.

در این تذکر آمده است: «افزایش بی رویه هزینه های اجاره مسکن به خصوص شهرهای بزرگ مردمی را که فاقد مسکن هستند؛به ستوه آورده است. چرا وزارت راه و شهرسازی اقدام موثری برای نظارت بر موضوع نمی کند؟ همچنین ورود وزارت صمت با همکاری اتحادیه صنفی مرتبط و ضابطه مند کردن آنها مناسب نیست و غیر مسئولانه عمل می شود. ورود دو دستگاه یاد شده در این امر بسیار مهم و ضروری است.»

متاسفانه نبود ثبات قیمت در بازار مسکن و بدنبال آن تورم، باعث شده تا سقف آرزوی خانه دار شدن تا اجاره نشینی پایین آمده و در برخی موارد سطح توقع مستاجران روز به روز از وسعت خانه اجاره‌ای مورد نظرشان نیز کاهش پیدا کند، و اگر این روند ادامه داشته باشد،باید منتظر پدیدار گشتن انواع مختلف سبک زندگی در کلانشهرها و تبریز باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز