پس از ۱۵ سال ؛
گره ترافیکی گذرگاه شرق به غرب مشهد باز شد
پس از پانزده سال انتظار، اراضی موسوم به پادگان که بواسطه توسعه شهری در مرکز مشهد واقع شده، با مساعدت تولیت آستان قدس رضوی در اختیار مردم قرار خواهد گرفت. همچنین در اقدامی کم سابقه، ۶۰ درصد از اراضی ۴۰۰ هکتاری پادگان برای ایجاد و ارائه خدمات عمومی شهری اختصاص خواهد یافت.
به گزارش ایلنا از مشهد، آستان قدس رضوی در ادامه خدمات گسترده خود به مجاوان بارگاه منور رضوی، اینبار گره از مشکل پانزده ساله گذرگاه شرق به غرب مشهد باز کرد.
مالک رحمتی، قائم مقامتولیت آستان قدس رضوی در این باره گفت: طی تفاهمی که صبح امروز در کمیسیون ماده ۵ صورت گرفت، پادگان ارتش از سطح شهر مشهد خارج خواهد شد تا اراضی آن که موقوفه آستان قدس رضوی است، برای بهرهوری مناسب استفاده شود.
وی با بیان اینکه، این اتفاق بزرگ حاصل بیش از پانزده سال مذاکره و پیگیری است، گفت: درباره این اراضی، تعامل بسیار خوبی بین نهادهای متولی با آستان قدس رضوی شکل گرفت و حجت الاسلام والمسلمین مروی نیز تاکید داشتند اراضی پادگان قدیم تا جایی که ممکن است برای ایجاد خدمات عمومی مورد استفاده مردم قرار گیرد.
رحمتی افزود: در همین راستا ۶۰ درصد مساحت این اراضی برای ارائه خدمات عمومی از جمله معابر شهری، فضای سبز و فضاهای خدماتی در نظر گرفته شده که به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک می کند و بخشی از کمبودهای شهری در این نقطه را مرتفع خواهد کرد.
پیش بینی ۸۰ هکتار فضای سبز در مکان قبلی پادگان
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افزود: این اراضی موقوفه۴۰۰ هکتاری شامل دو قسمت است که بخشی از آن مربوط به میدان تیر سابق و بخشی نیز پادگان لشکر ۷۷ بود و برای آن کاربری نظامی تعریف شده بود، اما با هماهنگی ارتش و مدیریت شهری مقرر شد پادگان به خارج از شهر منتقل شود و با بهرهوری فضای فعلی، خدمات و فضاهای مورد نیاز شهر نیز تامین شود.
وی افزود: یکی از بهرهوری های تعریف شده برای این اراضی، حدود ۸۰ هکتار فضای سبز است که در قالب دو پارک در دو سمت بزرگراه ایجاد و توسط یک گذرگاه فضای سبز و رهباغ به هم متصل خواهد شد.
رحمتی گفت: تا کنون پروژه فضای سبز با این وسعت در بافت مرکزی شهر مشهد وجود نداشته و این مهم، در نتیجه مساعدتهای تولیت آستان قدس رضوی و تعامل و همراهی مدیریت شهری و ارتش حاصل شده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: ۲۵ تا ۳۰ هکتار از این اراضی نیز برای ایجاد خدمات مورد نیاز شهر از جمله فضاهای فرهنگی، آموزشی و تاسیسات شهری در نظر گرفته شده است که نقطه عطفی در توسعه خدمات شهری خواهد بود.
رحمتی افزود: همچنین با توجه به ایجاد حداقل ۴ گذرگاه شرقی و غربی در اراضی پادگان قدیم، اتفاق بزرگی در حوزه ترافیکی و تسهیل عبور و مردم رقم خواهد خورد و دسترسی های جدیدی به وجود میآید که تردد مردم را سادهتر خواهد کرد.
وی درباره زمان بندی اجرای این طرح نیز اظهار کرد: نهایی شدن مصوبه کمیسیون ماده ۵ در شورای عالی معماری و شهرسازی کشور، حدود دو تا سه ماه زمان خواهد برد و پس از آن اجرای طرح با ایجاد خیابان های فرعی آغاز خواهد شد.
اولویت آستان قدس رضوی در رسیدگی به مشکلات حاشیه شهر مشهد
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در ادامه به برخی از اقدامات این نهاد در شهرکهای شهید رجایی و باهنر نیز اشاره کرد و افزود: آستان قدس رضوی در کنار خدمات متعدد فرهنگی و اجتماعی در این مناطق، اقداماتی اثربخش نظیر مساعدت جدی در واگذاری سند مالکیت به مستاجران، واگذاری زمین رایگان چهل و نه ساله به دستگاههای اجرایی برای ساخت مدارس و مراکز درمانی در محلههای هدف و همچنین خدمات بهداشتی و معیشتی را داشته است و حمایتهای خود را ادامه خواهد داد.
وی تصریح کرد: توجه به امور مجاورین به ویژه حاشیه شهر مشهد و تسهیل عبور و مرور در شریان های مواصلاتی، جزو اولویتهای آستان قدس رضوی است و در حد توان، برای ایجاد تحول در محلات حاشیه شهر مشهد به نفع مردم، آماده مشارکت و تقویت همکاری با سایر دستگاههای متولی هستیم و به همین منظور در سال ۱۳۹۹، هفتاد هکتار از اراضی شهرک شهید باهنر، برای بازآفرینی شهری و ساخت مسکن حاشیه شهر اختصاص پیدا کرد و در سال گذشته نیز زمینی به مساحت ۵ هکتار، برای ساخت بیمارستانی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار گرفت.