خبرگزاری کار ایران

بحران بی آبی بر ماکو مسلط شد/ کاهش ۵۷ درصدی حجم مخزن سد ماکو

بحران بی آبی بر ماکو مسلط شد/ کاهش ۵۷ درصدی حجم مخزن سد ماکو
کد خبر : ۱۲۱۹۶۷۹

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: حجم مخزن سد ماکو امسال در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۵۷ درصد کاهش دارد.

به گزارش ایلنا, یاسر رهبردین در رابطه با بحران بی آبی در شهرستان ماکو گفت: با توجه به حجم مخازن سدهای شهرستان ماکو، در خصوص سد ماکو اولویت با تأمین آب شرب و سد شهید قنبری کشت محصولات کشاورزی با نیاز آبی کم مورد تاکید است.

وی با اشاره به اینکه سه شهرستان ماکو، شوط و پلدشت در پایاب سد ماکو به صورت مشترک از این آب در کشاورزی استفاده می‌کنند، افزود: با توجه به اینکه حجم مخزن سد ماکو نسبت به سال‌های گذشته ۵۷ درصد و حجم بارش‌ها نیز نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد کاهش داشته، ضروری بود که شورای حفاظت از منابع استان برای این منطقه تشکیل شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ۱۶ میلیون مترمکعب آب شرب از سد ماکو برای شهرهای ماکو، شوط و تعدادی از روستاهایی که در مسیر قرار دارند، نیاز است، خاطرنشان کرد: مصوب شد که تأمین آب شرب اولویت اول بوده و در کنار آن تأمین حداقل آب کشاورزی بر اساس برنامه‌ای که جهاد کشاورزی ارائه می‌دهد، اولویت بعدی می‌باشد تا بتوانیم آب شرب را مدیریت کرده و مشکلی در تأمین آب شرب نداشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به پایاب سد شهید جواد قنبری و وضعیت مشابه آن نسبت به سال گذشته، افزود: اما با توجه به کاهش بارش‌ها و افزایش دما، احتمالاً ورودی سد در ماه‌های آتی کم خواهد شد و ضروری است که به سمت کشت‌های کم آب مانند گندم و کلزا حرکت شود تا مشکلی در تأمین آب کشاورزی در پایاب سد شهید جواد قنبری که در دو حوزه شهرستان‌های ماکو و شوط قرار دارد، وجود نداشته باشد.

رهبردین همچنین یادآوری کرد: در اراضی پایاب سد ماکو نیز امسال با توجه به اولویت تأمین آب شرب و کمبود آب کشاورزی، جهاد کشاورزی برنامه‌هایی خواهد داد که اولویت با تأمین آب باغاتی خواهد بود که هم اکنون وجود دارد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی در پایان تصریح کرد: کشاورزان الگوی کشت را رعایت کرده و به سمت کشت محصولات کم آب مثل گندم و کلزا رفته و با توجه به کاهش بارش‌ها، باغات نباید توسعه پیدا کرده و به سمت کشت‌های پرآب مثل یونجه و چغندرقند نباید حرکت شود تا در کنار رونق کشاورزی، در بحث تأمین آب شرب مشکلی نداشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز