مدیرعامل آب منطقهای یزد:
وضعیت آبخوانها نگرانکننده است/ یزد به صورت مستمر با پدیده خشکسالی روبرو است
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای با ابراز تاسف از خشکسالیهای مستمر و شرایط نامساعد بارندگی در استان، مدیریت مصرف در همه بخش ها را برای استان به شدت مهم و ضروری دانست.
به گزارش خبرنگار ایلنا از یزد، محمدمهدی جوادیانزاده در گفتوگویی رسانهای با خبرنگاران اظهار داشت: شرایط بارندگی در استان شرایط خوبی نیست به طوریکه تا این لحظه میزان بارشهای استان کمتر از بارشهای پارسال بوده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در یزد به صورت مستمر با پدیده خشکسالی روبرو هستیم افزود: شرایط بارشی، شرایط زیرنرمال و ضعیفی بوده و این ضعف باعث میشود که تغذیه لازم به آبخوان های استان نرسد.
مدیرعامل آب منطقهای یزد با اشاره به اینکه نرسیدن تغذیه به آبخوانها و تغییر نکردن برداشتها باعث افت بیشتر سطح آبهای زیرزمینی و کسری مخزن میشود، گفت: علاوه بر آن کاهش بارندگیها و افت سطح آبهای زیرزمینی باعث بیکیفیتی منابع آب زیرزمینی شده و این نگرانی را بوجود خواهد آورد که آبخوانها در یک دوره میان مدتی قابل استفاده نباشد.
این مقام مسئول با اشاره به اقداماتی که در بخشهای مهم کشاورزی، شرب و صنعت انجام شده عنوان کرد: در بخش کشاورزی با اجرای طرح تحویل حجمی آب تلاش کردیم ضمن مدیریت مصرف، آب لازم به بخش کشاورزی هم برسد و باعث خشک شدن مزارع و اراضی کشاورزی نشود.
وی ادامه داد: مهم است ابزار و ساز و کارهای جدید و تفکر نوین مدیریت مصرف در بخش کشاورزی در استانی مثل استان یزد بیش از پیش به کار گرفته شود چرا که با روشها و منابع آبی نسبتا غنی گذشته نمیشود شرایط امروز را که به شدت نسبت با گذشته متفاوت شده است، مدیریت کرد و منابع آبی را از نابودی محافظت کرد.
جوادیان زاده اظهار داشت: در حوزه شرب نیز آمارها نشان میدهد در چندسال گذشته مدیریت مصرف تا حدودی جواب داده ولی با این همه رشد فزاینده که بخش شرب ما داشته و به دلیل اینکه با کیفیت ترین منابع آب ما در بخش شرب استفاده میشود و ما در این بخش هم به شدت محروم هستیم خیلی مهم است که مدیریت مصرف در بخش شرب نیز بیش از پیش اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به اینکه بخش شرب دومین مصرف کننده بعد از بخش کشاورزی است، گفت: در مدیریت مصرف خانه به خانه تلاش کردیم حداقل تا ۲۰ درصد کاهش مصرف را رقم بزنیم و تجاربی که اتفاق افتاده و تلاشهایی که شده نشان میدهد که این کاهش مصرف بدون اینکه مشترک خانگی را دچار مشکل کند امکان پذیر هست، مشروط بر اینکه با برنامهها و ابزارهای درست اقدامات مدیریتی صورت بگیرد.
مدیرعامل آب منطقهای با بیان اینکه بخشی از آب با کیفیت استان در صنعت هم استفاده میشود، مدیریت مصرف در این بخش را نیز بسیار مهم دانست و گفت: در برنامه سازگاری با کمآبی، مدیریت مصرف در بخش صنعت برنامهریزی شده که در این بخش هم مثل بخش کشاورزی باید ساز و کارهای جدید و تفکر نوین دیده شود.
وی با بیان اینکه با مدیریت مصرف، آبخوان ها را به سوی پایدار شدن سوق دهیم افزود: در تلاش هستیم در بخش صنعت، بخشی از آب کیفی را باز تخصیص کرده به طوریکه آب کیفی به بخش شرب برود و از پساب و آبهای غیرمتعارف بعنوان جایگزین برای بخش صنعت استفاده شود و بدین شکل مدیریت مصرف صورت بگیرد.