ایلنا از فارس گزارش میدهد:
هیچ؛ سهم اماکن گردشگری فارس از مسافران نوروزی/ درآمد حاصل از گردشگری نوروز در استان هزینه شود
هرساله بازدید مسافران نوروزی و گردشگران از اماکن تاریخی و جاذبه های گردشگری فارس نه تنها سودی برای استان بخصوص شهر توریستی شیراز ندارد بلکه درآمد حاصل از بلیت فروشیها هم به تهران میرود و مسئولان استان باید بعد از مدت ها چانه زنی با مشقت های فراوانی درصدی از این درآمد را پس بگیرند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز در نوروز 1401 حدود 1 میلیون و 470 هزار نفر از اماکن گردشکری استان فارس بازدید کردند، اگر احتساب هر بلیت به طور متوسط حدود 5 هزار تومان باشد متوجه می شویم که در آمد فارس از بلیت فروشی های اماکن تاریخی و گردشگری تنها 7 میلیارد و 500 میلیون بوده است که این رقم نه تنها عایدی برای استان ندارد بلکه متاسفانه در بعضی از مواقع شاهد قطع کردن برق مکان هایی مانند حافظیه هستیم.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی فارس در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه قطعا باید در آمد حاصل از فروش بلیت مجموعه های گردشگری در استان هزینه شود، میگوید: متاسفانه بودجهای که به تهران میرود ذوب میشود و از این مبلغ دیگر عایدی مناسبی به استان فارس نمی رسد.
سهراب شرفی در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه مسئولان استان باید آن قدر تلاش کنند تا بتوانند درآمدهای حاصل از بلیت فروشی را از تهران به شیراز انتقال دهند ، میافزاید: در صورتیکه درآمد حاصل از بلیت فروشی صرف نگهداری و تعمیرات آنها شود شاهد تاثیرات و اتفاقات بهتری در گردشگری و اماکن توریستی استان خواهیم بود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه تورم زیاد و تزریق قطره چکانی اعتبار به اماکن گردشگری استان مشکلاتی را برای نگهداری اماکن تاریخی ایجاد میکند، می گوید: شیوع کرونا سبب شد تا وضعیت گردشگری در کشور و استان در دو سال گذشته حبس شود و ترکیدن حباب گردشگری در نوروز امسال باعث ورود سیل گردشگران به فارس و شیراز شد.
شرفی با اشاره به اینکه نوروز 1401 یک سال استثنایی برای گردشکری استان فارس و شیراز بود می افزاید: اما ذکر این نکته ضروری است که در این بخش نه زیاد باید به وضعیت گردشگری غره شویم و نسبت به این موضوع بیخیال باشیم.
وی با اشاره به اینکه قطعا نداشتن برنامه برای افزایش جاذبههای گردشگری در استان و ایجاد انگیزه نکردن برای گردشگران در سال های آینده وضعیت گردشگری را راکد تر خواهد کرد، خاطر نشان می کند: نباید در خواب گردشگری سال جاری در غفلت بمانیم و از ایجاد تغییر در بخش گردشگری بی توجهی کنیم و این در حالی است که اداره کل میراث فرهنگی استان باید هر ساله جاذبه های بیشتری را به جذابیت ها و زیر ساخت های بخش گردشگری استان اضافه کند.
اعتبارات اماکن گردشگری کفاف نگهداری مجموعه ها را نمی دهد
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با بیان اینکه تعداد یک میلیون و 470 هزار نفر گردشگر در ایام نوروز از اماکن گردشگری استان فارس بازدید کردند می گوید: از این تعداد حدود 470 هزار نفر از حافظیه، 285 هزار نفر از تخت جمشید، 249 هزار نفر از مجموعه سعدی، 147 هزار نفر از ارگ کریم خان و حدود 138 هزار نفر هم از مجموعه پاسارگاد و آرامگاه قبر کورش بازدید کردند.
سید مؤید محسنی نژاد در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه میزان بلیت فروشیها پاسخگوی نگهداری مجموعههایی مانند حافظیه، سعدیه، تخت جمشید و ..... نیست می افزاید: ذکر این نکته ضروری است که مسافران و گردشگران از مجموعههایی مانند حمام وکیل و مجموعه زندیه هم به خوبی استقبال میکنند و این در حالی است که وجود آثار و جذابیتهای گردشگری در فارس به مراتب نیازمند اعتبارات بیشتری است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه اعتباراتی که از وزارتخانه به اداره میراث فرهنگی اختصاص پیدا می کند کفاف اماکن جهانی و گردشگری استان را نمی دهد می گوید: در همین راستا بعضی از پروژههای گردشگری استان و شیراز را مانند باغ موزه مشاهیر و ..... را برای توسعه و ایجاد جاذبه جدید به بخش خصوصی واگذار کردیم.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی فارس در ادامه با اشاره به اینکه قطعا بعضی از پروژهها مانند بخش فرهنگی به همت سرمایه گذاران بخش خصوصی انجام شد ادامه میدهد: قطعا در تلاشیم تا فاز یک پروژه باغ مشاهیر را تا پایان سال جاری به بهره برداری برسانیم.
محسنینژاد با اشاره به اینکه درآمد های حاصل از بلیت فرشی اماکن گردشگری فارس به استان واریز میشود ، بیان می کند: اما ذکر این نکته ضروری است که درآمد حاصل از بلیت فروشی خیلی زیاد نیست و در همین راستا وزارتخانه علاوه بر این هزینه اعتبارات بیشتری را به ما اختصاص می دهد.
دولت نگاه تصدیگری به گردشگری نداشته باشد
رئیس مجمع نمایندگان فارس با اشاره به اینکه دولت باید نگاه مدیریت به گردشگری ایران و استان فارس داشته باشد نه نگاه تصدی گری میگوید: ورود بخش خصوصی به گردشگری باعث می شود تا درآمد این صنعت افزایش یابد و این در حالی است که این مهم سبب بهتر اداره شدن اماکن گردشگری و جذابیت های استان هم می شود.
وزیر گردشگری همواره به دنبال مصرف کردن پول است
علیرضا پاک فطرت در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه متاسفانه وزیر گردشگری مصرف گرا است و برنامه ای برای تولید پول ندارد می افزاید: شوربختانه وزیر گردشگری همواره به دنبال مصرف کردن پول است و خلاقیتی در این باره از خود نشان نمی دهد.
نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه تا زمانی که دولت به این نتیجه نرسد که صنعت گردشگری میتواند جایگزین مناسبی برای صنعت نفت و گاز باشد نمی توان انتظار رونق در این بخش داشته باشیم می افزاید: ذکر این نکته ضروری است که اشتغالزایی یکی از موارد مهم در بخش گردشگری است.
پاک فطرت با اشاره به اینکه دلیلی ندارد که درآمد حاصل از اماکن گردشگری فارس به خزانه و پایتخت برود می گوید: قطعا بازگشت 30 درصد از درآمد گردشگری فارس از خزانه باعث می شود تا وضعیت گردشگری برای مسئولان بی اهمیت شود.
رئیس مجمع نمایندگان فارس با بیان اینکه اختصاص درآمد گردشگری به استان باعث می شود تا استان ها برای جذب توریست بیشتر با هم به رقابت بپردازند می گوید: قطعا این مهم سبب افزایش ساعت بازدید کنندگان اماکن گردشگری می شود و این در حالی است که در کجای دنیا افراد ساعت ها برای فعالیت 8 ساعته اماکن گردشگری در صفهای طولانی منتظر بمانند.
نماینده شیراز و زرقان با اشاره به اینکه باید بپذیریم که ایران کشوری توریست پذیر نیست می گوید: با توجه به اینکه بسیاری از گردشگران آرزو دارند به ایران بیایند اما نتوانستیم در سالهای گذشته استقبال مناسبی از آنها داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه شوربختانه استان فارس در بخش گردشگری ضعیف است می افزاید: قوی نبودن مدیر کل میراث فرهنگی استان هم از دیگر ضعف های بخش گردشگری در فارس به شمار می رود.
گزارش: محمدرضا طاهری