رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس مطرح کرد؛
بخش قابل توجهی از سپرده های مردم فارس به خارج از استان می رود
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در رابطه با ارزیابی عملکرد بانکها به ویژه بانکهای خصوصی استان فارس، گفت: طبق ارزیابی انجام شده از عملکرد بانکها متاسفانه فقط سود بانکی به سپردهگذاران داده شده و بخش قابل توجهی از سپردههای مردم فارس در خارج از استان مصرف میشود که این مهم به معنای ترک فعل مدیران بانکی و عدم حمایت از تولید و اشتغال بخش کشاورزی استان است.
به گزارش ایلنا محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، خاک، منابع طبیعی و محیطزیست در نشست شورای کشاورزی استان فارس در رابطه با ظرفیتها و قابلیتهای کشاورزی استان فارس اشاره کرد و گفت: اشتغالزایی در بخش کشاورزی استان فارس به میزان ۳۰ درصد است که بایستی در زمینه توسعه اقتصاد کشاورزی با مشخص کردن نقشه راه و برنامههای عملیاتی چارهاندیشی کنیم.
وی در رابطه با اهمیت و ضرورت تهیه و تدوین نقشه راه کشاورزی استان فارس، مطرح کرد: در بخش کشاورزی ما نیازمند امنیت غذایی هستیم که ارتباط مستقیمی با امنیت ملی دارد و جهت دستیابی به توسعه در این زمینه نیز بایستی از ظرفیت فارغالتحصیلان و نخبگان به منظور کمک به مسئولان استفاده شود تا بتوانیم با یک نقشه راه جامع در مسیر بهبود وضعیت مدیریتی بخش کشاورزی نقشآفرینی داشته باشیم.
عسکری با اشاره به منویات رهبری در رابطه با کشاورزی ایران، اظهار داشت: با توجه به شعار امسال که توسط رهبری با عنوان تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین نامگذاری شده است، این مسئولیت بر ما سنگینتر شده تا با برنامهریزی بهتر و دقیقتر بتوانیم بخش کشاورزی کشور را به با ابزارهای علمی و منابع انسانی متخصص و توانمند و انقلابی در مسیر رشد و شکوفایی برسانیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در رابطه با اهمیت امنیت سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: یکی از ابزارهای توسعهیافتگی در هر یک کشورهای جهان بکارگیری سیاستهای جذب سرمایه و حمایت از سرمایهگذاران است که نهادینه کردن این اقدام در مرحله نخست نیاز به ایجاد امنیت در حوزه سرمایهگذاری میباشد که متاسفانه در حال حاضر این فضا در استان فارس به دلیل بروکراسی نامناسب اداری و عملکرد ضعیف بانکها نیز مهیا نیست.
وی با بیان اینکه برنامهریزی در زمینه توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی اهمیت بسیار فراوانی دارد، اعلام داشت: در صنایع تبدیلی بسیار عقب هستیم که در این زمینه ضرورت دارد مدیریت صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی فارس با همکاری سازمان صمت نسبت به این موضوع برنامهریزی ویژهای داشته باشند و هر ماه به مدیریت ارشد استان و کمیسیون کشاورزی مجلس نیز گزارش کار ارائه نمایند.
وی در رابطه با مصوبات اخیر کمیسیون کشاورزی مجلس نسبت به تامین اعتبار لازم در زمینه حمل و نقل هوایی محصولات کشاورزی جهت صادرات به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس خبر داد و گفت: صادرات محصولات کشاورزی میتواند زمینهساز تقویت، رشد و توسعه کشاورزی ما در دنیای اقتصاد باشد که با تدابیر کمیسیون کشاورزی مجلس نیز اعتبارات مناسبی به منظور ایجاد کارگو هوایی به منظور کاهش هزینههای مصرف سوخت و انتقال محصولات کشاورزی مصوب شده است.
عسکری با اشاره به نیازمندی فارس به پایانه صادراتی محصولات کشاورزی جهت دستیابی به اهداف اقتصادی و دسترسی به بازارهای جهانی، تصریح کرد: متاسفانه نزدیک به ۱۵ سال از شروع فرآیند اجرایی پروژه پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان فارس در نزدیکی منطقه ویژه اقتصادی شیراز میگذرد اما تاکنون این پروژه به دلائل مختلفی که وجود دارد پیشرفت فیزیکی و هزینهای مناسبی نداشته است و به نظر میرسد عزم و اراده جدی هم از طرف سرمایهگذار و مجری جهت تکمیل آن وجود ندارد که بایستی دیگر سرمایهگذاران را جهت ورود به موضوع دعوت و حمایت کرد تا بتوانیم با انحصارشکنی در نقاط مختلف استان فارس نیز پایانههای صادراتی داشته باشیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با تاکید بر علمی کردن اقدامات و مداخلات در بخش کشاورزی با هدف ایجاد ارزش افزوده در بهرهبرداری از تولیدات، گفت: اخیرا در سروستان فارس یک مرکز تحقیقات پسته به دلیل ظرفیتهای بومی که در منطقه وجود دارد، ایجاد شده است که انتظار میرود در سایر محصولات مرکباتی و گیاهان دارویی و همچنین محصولات خاص کشاورزی نظیر زعفران، انجیر، انگور و ... این مهم با ایجاد یک مرکز تحقیقات در مسیر بهبود بهرهوری و تکمیل زنجیره ارزش قرار بگیرد.
عسکری در رابطه با بحران آبی استان فارس هم تصریح کرد: تغییر الگوی کشت با جایگزین کردن محصولات کمآببر و تولید با کشت گلخانهای به دلیل کاهش قابل توجه مصرف انرژی و منابع آبی بسیار اهمیت دارد که در این زمینه هم بسیار عقب هستیم و انتظار داریم با محوریت استانداری فارس و وزارت جهاد کشاورزی با همکاری دستگاههای اجرایی متولی و مرتبط نیز یک اقدام جدی صورت بگیرد.
این نماینده مجلس در پایان سخنرانی خود در رابطه با اهمیت بیمه کشاورزی، خاطرنشان کرد: کشاورزان ما با بیمه کردن محصولات کشاورزی خود در جایگاه بهتری قرار خواهند گرفت که با فراهم کردن زمینه آن توسط دولت محترم نیز استقبال بهتری از تولید ایجاد خواهد شد.