وزیر جهاد کشاورزی وعده داد:
نهضت کاشت نهال در کشور از مقیاس میلیون به میلیارد/نخبگان برای مدیریت کم آبی و سیل کمک کنند
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در حوزه درختکاری با توجه به شرایط آلودگی محیطی به دنبال آن هستیم که مقیاس کاشت نهال در کشور را از مقیاس میلیون به میلیارد افزایش دهیم.
به گزارش ایلنا از البرز، سید جواد ساداتی نژاد ظهر امروز به مناسبت هفته منابع طبیعی و بهره برداری از ۹۷۵ طرح منابع طبیعی سراسر کشور که با مرکزیت البرز به صورت وبیناری در شهرک صنعتی برکت برگزار شد با اشاره به طرح های اجرا شده در مناطق محروم، اظهار داشت: در مرمت قنات، محرومیت زدایی و طرح های جلوگیری از سیل کارهای بسیار ارزنده ای انجام شده است.
ساداتی نژاد با بیان اینکه ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در حوزه های راهبردی و استراتژیک فعال است، اظهار داشت: تامین نیازهای غذایی مهمترین اولویت کشور است و هیچ چیز با غذا رقابت نمی کند و تامین آن بر ما واجب است لذا به ستاد اجرایی در حوزه امنیت غذایی به عنوان یک محور فعال نگاه می گنیم.
وی با تاکید بر اینکه این حوزه در سال های آینده با نگاه راهبردی در تامین امنیت غذایی کشور ورود کند، گفت: این ستاد یک درصدی از داروی کشور را تامین می کند و در بحث تامین امنیت غذایی نیز به عنوان یک هلدینگ ورود کند همانطور که اکنون در تامین گوشت فعال است.
وی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ به دلیل مسایل ارزی از صندوق بهره مند نبودیم و تمام تلاش ما این بود که این اتفاق حرکت رو به رشدی داشته باشد که با همت نمایندگان مجلس شورای اسلامی درآمد اختصاصی برای سازمان جنگل ها تعریف شده است.
وی گفت: تاکنون سازمان منابع طبیعی از درآمدهای خود چیزی عایدش نمی شد ولی از اکنون از هر درآمدی که از مراتع داشته باشد، منتفع است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه از ۱۲۲ میلیون هکتار از اراضی کشور ۳۲ میلیون هکتار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و ۹۰ میلیون هکتار در عرصه منابع طبیعی است، افزود: اگر بخواهیم سالانه یک تا یک و نیم میلیون هکتار کار آبخیزداری انجام دهیم به ۷۰ سال زمان برای اتمام این طرح نیازمندیم.
وی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که کاداسترش کامل نیست، اظهار داشت: اکنون فقط چهار درصد از اراضی کشاورزی کشور دارای سند هستند و در بحث آبخیزداری باید این روندی که می رویم شاید سال ها طول بکشد تا آن را کامل کنیم ضمن اینکه به تعمیر و مرمت و بازسازی نیاز داریم.
ساداتی نژاد با اشاره اینکه به یک عزم بسیار بلند نیاز داریم، گفت: باید با یک مدلی اجرایی تر برای تامین منابع مالی به سمتی برویم که سالانه ۱۰ میلیون هکتار آبخیزداری در کشور انجام شود و طی ۶ سال به اتمام برسد.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر یک عزم عمومی برای اجرای طرح های آب و خاک بیان داشت : برای رسیدن به این هدف باید برنامه ریزی با هر راهی حتی فروش اموال مازاد داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در طول ۴۰ ساله انقلاب ۱.۵ میلیارد اصله درخت کاشته ایم که باید مقیاس عددی را از میلیون به میلیارد ببریم و در کشور نباید سالی چند میلیون اصله درخت بکاریم زیرا مقیاس کوچکی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در کشور نهالستان ها ۴۰ میلیون اصله نهال تولید می کنند که مقیاس کوچکی با این عظمت کشور ما و با نگاه به منابع طبیعی است، گفت: در دنیا نهضتی در درختکاری راه افتاده که با این وضعیت نشر کربن باید رسالت خود را در کاهش آن به کار ببریم و باید نهضت مردمی راه اندازی کنیم.
وی افزود: اینکه هم اندیشی بر روی اینکه طرحی بر روی یک کاشت یک میلیارد نهال در جمهوری اسلامی انجام شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به کم آبی کشور مناطقی در غرب کشور هست که با شیب های مناسب مساعد کاشت درخت با استفاده از آب سبز در کنار مجموعه های کشاورزی می باشد که اهتمام زیادی بر روی آن تاکنون نبوده است.
سید جواد ساداتی نژاد با اشاره به پروژههای آبخیزداری در کشور، گفت: در هفته منابع طبیعی و درختکاری برای افتتاح پروژههای کشور بالغ بر ۱/۷ میلیون هکتار فعالیت های آبخیزداری، مرتع داری در حوزه منابع طبیعی با اعتبار هزار و ۱۲۰۰ میلیارد تومان افتتاح شد.
وی افزود: با توجه به اهمیت حفظ آب و خاک، اقدامات همراه با اهتمام مردم و مشارکت خیرین بود. امروز نهضت آبخیزداری و حمایت از آب و خاک به یک حوزه مردمی تبدیل شده و انجمن های خیرین آبخیزداری در کنار انجمن های خیرین مدرسه ساز قرار گرفته اند که این امر نشاندهنده توجه و اهمیت ایرانیان به حفظ خاک است.
وزیر جهادکشاورزی با تاکید بر لزوم مدیریت کم آبی در کنار سیل، گفت: در حال حاضر در وزارت جهاد کشاورزی در خصوص این دو موضوع مهم هم اندیشی می شود و از نخبگان دعوت می کنیم ما را یاری کنند.
وی ادامه داد: هفته منابع طبیعی و درختکاری یک نماد بود که طی آن ستاد اجرایی فرمان امام در حوزه حمایت از منابع طبیعی، مرمت قنوات و حوزه ابخیز داری اقداماتی را آغاز کرده که امروز یک نمونه آن افتتاح شد.
ساداتی نژاد با اعلام این خبر که در حدود ۹۰میلیون هکتار از اراضی پهنه های آبخیزداری کشور باید فعالیت آبخیزداری انجام شود؛ گفت: در این خصوص اگر سالی یک تا دو میلیون هکتار کار انجام شود، سال های متمادی طول می کشد و باید حداقل سالی ۱۰ میلیون هکتار از اراضی، آبخیزداری شود. بنابراین هم به اجتماع مردمی و نخبگان و هم به حوزه تامین مالی با روش های جدید نیاز داریم تا بتوانیم ظرف ۱۰ سال، آبخیزداری را مدیریت کنیم و خساراتی که چند برابر در خصوص سیل هزینه می شود در حوزه حفظ آب و خاک صرف کنیم.
وی افزود: در حوزه درختکاری نیز با توجه به شرایطی که در خصوص آلودگی های محیطی، تولید کربن و کاهش نشت کربن در جهان وجود دارد، ما نیز در کشور به دنبال آن هستیم که مقیاس کاشت نهال در کشور را از مقیاس میلیون به میلیارد ببریم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: این امر به پویش مردمی، حرکت نخبگان و عزم دستگاهی نیاز دارد که در حال برنامه ریزی برای آن هستیم تا بر پایه توان اکولوژیک کشور و حوزه اقلیم و سازگاری، کاشت میلیاردی درخت در قالب یک طرح جهادی در سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور محقق شود.
وی از همه مردم به ویژه نخبگان خواست تا برای برنامه ریزی و اجرای یک طرح علمی و جهادی برای انجام پویش و توسعه زیرساخت های نهالستانی به وزارت جهاد کشاورزی کمک کنند.
در پایان ۹۷۵ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری در سراسر کشور به بهره برداری رسید.
وزیر جهاد کشاورزی ضمن بازدید از شهرک صنعتی برکت به مناسبت هفته درختکاری در مراسم کاشت نهال در محوطه شهرک صنعتی برکت شرکت کرد.