خبرگزاری کار ایران

ایلنای از سیستان و بلوچستان گزارش می‌دهد؛

توسعه چابهار در گرو ساخت فرودگاه غیر نظامی در منطقه آزاد/ نماینده چابهار: امیدواریم ناهماهنگی ها برای ساخت فرودگاه برطرف شود

توسعه چابهار در گرو ساخت فرودگاه غیر نظامی در منطقه آزاد/ نماینده چابهار: امیدواریم ناهماهنگی ها برای ساخت فرودگاه  برطرف شود
کد خبر : ۱۲۰۶۶۸۹

ساخت فرودگاه جدید چابهار یکی از موضوعاتی است که مانند بسیاری از پروژه های دیگر در سیستان و بلوچستان مراحل ساخت آن آغاز شده اما به سرانجام نرسیده است، اما دلایل عدم ساخت این فرودگاه کمی متفاوت تر از سایر پروژه ها است چرا که به گفته نماینده چابهار یکی از مهم ترین عوامل توقف ساخت این پروژه، ناهماهنگی های مسئولان مربوط است که در گزارش بیشتر به آن خواهیم پرداخت.

به گزارش خبرنگار  ایلنا ساخت فرودگاه بین المللی چابهار چندین سال است که بر سر زبان ها افتاده و با وعده های مسئولان کلنگ زنی شد و ساخت آن آغاز شد. اما در میانه راه به دلایل متعدد ساخت این فرودگاه متوقف شد.

از دهه ۷۰ که منطقه آزاد چابهار ایجاد شد فرودگاه مستقل و بین المللی نداشته و تاکنون از فرودگاه نظامی کنارک استفاده شده است، اما با توجه به اهمیت و جایگاه منطقه آزاد چابهار و ضرورت ایجاد یک فرودگاه بین‌المللی با اینکه سناریوهای مختلفی در سال‌های گذشته در رابطه با آن مطرح بود به نتیجه نرسید تا این طی رایزنی‌ها و توافقات صورت گرفته در چند سال اخیر در نهایت در آذر ماه سال ۱۳۹۸ فرودگاه بین المللی چابهار کلنگ زنی شد، تا شهر فرودگاهی در این منطقه ایجاد شود.

قرار بر این شد تا شهر فرودگاهی چابهار در زمینی به مساحت 2 هزار و 815 هکتار در ضلع شمالی منطقه با حضور پیمانکاران داخلی و خارجی در دوفاز احداث شود که فاز اول با سرمایه گذاری اولیه منطقه آزاد چابهار و پیمانکار داخلی و در فاز دوم احتمالا از پیمانکار خارجی و فاینانس استفاده شود.

معین الدین سعیدی در این باره به خبرنگار ما گفت: در سفر ریاست جمهور به سیستان و بلوچستان موضوع فرودگاه چابهار را به عنوان مطالبه مردم مطرح کردیم و آقای رئیسی قول دادند تا پایان سال 1400 این موضوع حل شود . 

وی گفت: این مسئله یک ناهماهنگی بین مجموعه نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، وزارت راه و سازمان منطقه آزاد است که دوستان نیروی هوایی معتقدند  وجود فرودگاه جدید و پروازهای فرودگاه جدید می تواند امنیت پرواز های فرودگاه نظامی را دچار مخاطره کند و این بحث کاملا فنی و کارشناسی شده است که در این راستا کارگروه هایی شکل گرفته و همه ملاحظات فنی روی این موضوع به کارگرفته شده تا موضوع مرتفع شود .

وی افزود: امیدواریم تا قبل از سال جدید این اتفاق بیفتد و دستور ساخت فرودگاه چابهار صادر شود.

     ضرورت ساخت شهر فرودگاهی در منطقه آزاد چابهار

سعیدی خاطر نشان کرد: معتقدیم ظرفیت های بی بدیل چابهار به لحاظ لجستیکی، ایجاب می کند که شهر فرودگاهی منطقه آزاد چابهار ایجاد شود و از ظرفیت‌های قانونی منطقه آزاد هم بتوان استفاده کرد. علاوه بر آن زمانی که رهبر جمهوری اسلامی بحث سواحل مکران را مطرح کردند تعبیر گنج پنهان را بر این پهنه نهادند که معتقدیم یکی از  ظرفیت هایی که بتوانیم گنج پنهان را تبدیل به یک ثروت آشکار کند ساخت فرودگاه چابهار است .

سعیدی اذعان داشت: امیدواریم این ناهماهنگی ها با دستور صریح ریاست جمهوری مرتفع شود.

شهرک فرودگاهی چابهار راهی برای حل  مشکلات پایگاه هوایی کنارک

معاون حمل و نقل و ترانزیت منطقه آزاد چابهار در این باره به خبرنگار ما گفت: دغدغه های عملیاتی نیروی هوایی ارتش در خصوص ساخت فرودگاه جدید چابهار را با همکاری و راهبردهای کارشناسان سازمان هواپیمایی کشوری برطرف کردیم.

سعید چلندری اظهار داشت: منطقه آزاد چابهار، سال گذشته 7 میلیارد و 500 میلیون تومان بابت بازسازی ترمینال مسافری پایگاه هوایی کنارک هزینه کرده است و در سال جاری هم مبلغ 5 میلیارد تومان جهت بهسازی سیستم های سرمایشی، سامانه روشنایی و سیستم سوخت رسانی اعتبار به پایگاه هوایی کنارک تخصیص داده است و درصورت شروع عملیات اجرایی ساخت  فرودگاه جدید ترمینال مسافری نیمه کاره پایگاه کنارک را به اتمام خواهد رساند و بسیاری از مشکلات فنی و عملیاتی را رفع نقص خواهد کرد.

این مسئول اذعان داشت: چابهار یکی از 4 شهر لجستیک کشور است. فرودگاه جدید چابهار  یک فرودگاه صرفا مسافری نیست بلکه یک فرودگاه تجاری و مسافری است یعنی 1000 هکتار از اراضی این فرودگاه به عنوان فعالیت های لجستیکی در نظر گرفته شده است.همچنین شهر لجستیکی چابهار و منطقه لجستیک کشورهای عضو اکو به مساحت 450 هکتار و همچنین خط ریل راه آهن از مجاور این شهر لجستیک و درمقابل فرودگاه جدید واقع شده است.

چلندری در ادامه گفت: فرودگاه چابهار یک فرودگاه داخلی نیست، درواقع یک فرودگاه بین المللی ِتجاری_مسافری است که قرار است جابجایی بخشی از بار منطقه از طریق این فرودگاه انجام شود، از آنجایی که ما از نظر ناوگان هوایی محدودیت داریم و حمل نقل باری برای خط هوایی داخلی مقرون به صرفه نیست حتما باید از ایرلاین های خارجی استفاده کنیم چرا که شرکت هواپیمایی داخلی توان این کار را به دلایل مختلف ندارند.

وی افزود: از آنجایی که پایگاه هوایی کنارک به عنوان یک فرودگاه نظامی ثبت شده است هیچ ایرلاین خارجی در پایگاه کنارک نشست و برخاست نمی کند. کارگروه مرز وگذرنامه با سختی فراوان مجوز مرز هوایی به پایگاه کنارک داده که به‌صورت موردی پرواز های منطقه‌ای را از طریق ترمینال مسافری آن پایگاه انجام دهد، که این پروازها برآورده کننده نیازهای کلان توسعه ای منطقه نیست. لذا با عنایت به اسناد بالادستی و سیاست های فرامنطقه ای و با توجه به تدابیر و رهنمودهای  رهبری مبنی بر توسعه سواحل مکران چنانچه فرودگاه جدید چابهار با رویکرد شهر فرودگاهی ساخته نشود به هیچ عنوان موفقیتی در منطقه آزاد چابهار نخواهیم.

وی در ادامه گفت: این جمله را بزرگان اقتصادی و دیپلماسی سیاست خارجی کشور عنوان می کنند که هرگونه توسعه درشهر چابهار منوط به احداث یک فرودگاه مستقل غیر نظامی در محدوده منطقه آزاد چابهار است.

معاون حمل و نقل و ترانزیت منطقه آزاد چابهار گفت: در حال حاضر ریاست سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان متولی امر و تنها مرجع متخصص و تاثیر گذار در صنعت هوایی کشور صد در صد ساخت فرودگاه در حال احداث را تایید می کند و امیدواریم با مساعدت ستاد کل نیروهای مسلح عملیات اجرایی فرودگاه جدید آغاز شود.

گزارش: فائقه راغی 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز