رئیس کانون وکلای دادگستری استان:
ماهانه 100 پرونده در کانون وکلای قزوین مورد رسیدگی رایگان قرار میگیرد/ ضرورت حفظ استقلال وکلا
رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین گفت: در مجموع در ماه هزار و 200 نفر ساعت مشاوره و 100 پرونده تسخیری به صورت رایگان مورد رسیدگی قرار میگیرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، سید محمد حسینی در نشست خبری کانون وکلای دادگستری استان قزوین که صبح امروز به مناسبت سالروز استقلال کانون وکلا و هفته وکیل مدافع در کانون وکلا برگزار شد، گفت: استقلای کانون وکلا و وکیل دادگستری ضرورت دارد؛ چرا که این استقلال وکیل جوهره شغل وکالت است تا بتواند به نحو احسن از حقوق موکلین دفاع کند و در همین راستا در سال 1331 قانونی در مجلس به عنوان استقلال کانون وکلای دادگستری به تصویب رسید.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین ادامه داد: تمام تلاش حقوقدانان و صاحب نظران در این عرصه بر این است که به هر قیمتی استقلال وکیل دادگستری حفظ شود و این مورد در کنار استقلال قاضی زمینه حفظ دادرسی منصفانه را فراهم میکند و در این صورت است که خطر ابطال پروانه وکالت درصورت ذی نفوذ بودن طرف مقابل وجود ندارد.
وی بیان کرد: البته استقلال به معنای عدم نظارت نیست؛ باید نظارت وجود داشته باشد تا از تخلف جلوگیری شود و دادسرا و دادگاه انتظامی این وظیفه را به عهده دارد و نظارت به شکل کافی مطابق قانون برقرار است و تنها مسئله ما این است که با تضعیف کانون وکلا زمینه اظهار نظر سلیقهای را از بین ببریم.
این مسئول افزود: اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران با انتخاب کانونهای 26 گانه وکلای دادگستری کشور فعالیت دارد و هدف آن انسجام بخشی و اتحاد بین کانونهای وکلا است و برای اینکه حق دفاع مرم حفظ شود باید با قدرت از موجودیت و ابتکار عمل اتحادیه دفاع کنیم و از برنامههای اصلی ما است.
وی عنوان کرد: طرح تسهیل در کسب و کار اگر تصویب شود قانونگذاری به سمتی خواهد رفت که بیسوادان و افرادی که بهره کمی از دانش حقوقی دارند با نمرههای پایین پروانه وکالت بگیرند، در این راستا تلاش شد و اصحاب رسانه نیز در آگاه سازی جامعه و مدیران در این زمینه تاثیرگذار بودند و در نتیجه علی رغم تصویب این طرح در مجلس به خاطر مشکلات زیربنایی و اساسی در شورای نگهبان فعلا مورد تایید قرار نگرفته است و لازم است آثار سوء این امر اطلاع رسانی شود تا این فاجعه قانونگذاری را شاهد نباشیم؛ چرا که در صورت نداشتن وکلای باسواد حقوق مردم به مخاطره میافتد.
حسینی اظهار کرد: در یک سال گذشته تلاشهای زیادی صورت گرفته تا کانونهای وکلا فاصله خود را با مردم کم کنند که راه اندازی واحد صلح وسازش از جمله اقدامات صورت گرفته است و در نتیجه آن سعی شد از ظرفیت وکلا و افراد شناخته شده با ظرفیتهای اجتماعی دعوت میشوند و رسیدگی به آنها به طور کامل رایگان است.
وی ادامه داد: ماهیانه حدود 30 پرونده در واحد صلح و سازش بررسی میشود که بیش از 50 درصد آنها به صلح و سازش منجر میشود و اولین اثر آن بازگشت آرامش روانی به دو طرف پرونده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان قزوین بیان کرد: در طرح وکیل مهربانی توجه وکلا به قشر آسیب پذیر مشخص میشود و استقبال خوبی از آن صورت گرفت و به لحاظ مشاوره حقوقی در بهزیستی، کمیته امداد و زندان تقریبا هفتهای دو روز مشاوره رایگان داریم.
از یکم تا هفتم اسفند ماه به نام روز وکیل نامگذاری شده است.