دبیر اجرایی خانه کارگر نیشابور:
کارفرمایانی که نیمی از حقوق پرداختی به کارگران شان را پس میگیرند
دبیر اجرایی خانه کارگر نیشابور گفت: طبق ابلاغ وزارت کار، کارفرمایان موظفند حقوق کارگران را به حساب آنان واریز کنند در حالی که برخی از کارفرمایان کارگرانشان را مجبور میکنند بخشی از این پرداختی ها را پس دهند و در این رابطه چند پرونده در کمیسیون کارگری تشکیل شده است.
محمد عمارلو در گفت وگو با خبرنگار ایلنا بدون اشاره به شخصی اظهار کرد: هم اکنون کارفرمایی داریم که سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به حساب کارگر واریز میکند اما کارگر را مجبور میکند ۲ میلیون تومان از این پول را بازگرداند.
وی افزود: در سال های گذشته افزایش میزان دستمزد متناسب با میزان تورم نبوده و در حال حاضر میزان معیشت برای یک خانواده چهار نفره هشت میلیون و ٩٧٩ هزار تومان پیشبینی شده اما قطعا این مبلغ محقق نخواهد شد و کارفرماها هم اعلام کردهاند توانایی تحقق آن را ندارند.
دبیر اجرایی خانه کارگر نیشابور ادامه داد: جامعه کارگری وفادارترین قشر به انقلاب بوده و هستند اما در حال حاضر به این قشر زحمتکش بیمهری میشود به همین خاطر از دولت و مجلس انقلابی انتظار میرود به این مورد توجه ویژه شود.
عمارلو خاطرنشان کرد: در مجلس هیچ سهمی برای بدهی ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی در نظر گرفته نشده ضمن اینکه برای اجرای طرح همسانسازی هم ۲۴۰هزار میلیارد تومان باید در نظر گرفته می شد اما با وجود پافشاری جامعه کارگری مورد توجه قرار نگرفت.
وی تصریح کرد: در حال حاضر یک کارگر با حقوق پایه ۲میلیون و ٧٠٠ هزار تومان قادر به گذران امور زندگی نیست و امروز در همین نیشابور یک کارگر برای اجاره خانه باید حداقل ماهیانه یک و نیم میلیون تومان بپردازد با این حال مجلس به دنبال اصلاح قانون کار و دستمزد توافقی است که به ضرر کارگر است.
عمارلو با بیان اینکه در همین حال مجلس به دنبال افزایش سن بازنشستگی است بدون اینکه به جمعیت جوانان بیکار توجه داشته باشد، گفت: از مجلس انقلابی انتظار داریم میزان دستمزد کارگر با وضعیت تورم تناسب داشته باشد و همسانسازی حقوق کارگران بازنشسته به درستی انجام شود.
وی اعلام کرد: در شهرستان های نیشابور، فیروزه و زبرخان بالغ بر ۵۹ هزار بیمه شده با احتساب مستمریبگیران در قالب سه هزار و ۶۵۰ کارگاه وجود دارد که از این تعداد ۴۶هزار مورد بیمه شده اصلی است.
دبیر اجرایی خانه کارگر نیشابور گفت: طبق آمار حدودا هزار و صد نفر کارگر در نیشابور بیمه بیکاری میگیرند و با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی برخی از کارگاهها این تعداد افزایش چندانی نداشته است و برخی از واحدها مانند افلاک الکتریک، خیام الکتریک، فضل الکتریک و بالتیکا در بخش صادرات به افغانستان دچار مشکلاتی شده بودند ولی با مدیریتی که انجام شد مشکل زیادی در رابطه با تعدیل نیروها به وجود نیامد.