خبرگزاری کار ایران

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان - اورامانات:

روانسر مرکز پژوهش‌های باستان‌شناسی پایگاه جهانی اورامانات می‌شود

روانسر مرکز پژوهش‌های باستان‌شناسی پایگاه جهانی اورامانات می‌شود
کد خبر : ۱۱۷۹۲۳۶

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان - اورامانات از تبدیل شدن شهرستان روانسر به مرکز پژوهش‌های باستان شناسی این پایگاه در استان کرمانشاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه ،پویا طالب‌نیا با اعلام این خبر اظهار کرد: هر چند ویژگی‌های جغرافیایی هورامان نشان از شرایط سخت زیستی در این منطقه دارد، اما طبق پژوهش‌های باستان‌شناسی از دیرباز تاکنون انسان در این منطقه حضور داشته است. 

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان - اورامانات افزود: در بیش از نیم قرن فعالیت‌های باستان‌شناسی مختلف در منطقه اورامانات(کرمانشاه) مجموعاً ۱۲۰ محوطه باستانی شناسایی شده است.

وی ادامه داد: شهرستان روانسر با توجه به موقعیت جغرافیایی که به عنوان دروازه ورودی منظر فرهنگی اورامانات در استان کرمانشاه از آن یاد می‌شود، از جمله نقاط کلیدی و مهم باستان‌شناسی منطقه است.

طالب‌نیا گفت: تعدد و تراکم آثار باستانی از جمله غار "مره کولیان" مربوط به دوران پارینه سنگی، گوردخمۀ روانسر(طاق فرهاد) مربوط به دوران هخامنشی و تپه موسایی که بر اساس شواهد سطحی دارای توالی گاه‌نگاری از دوره نوسنگی تا دوره اسلامی است و  با توجه به ظرفیت‌های موجود و حمایت مسئولان ارشد استان و شهرستان، روانسر به عنوان مرکز پژوهش‌های باستان‌شناسی پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان - اورامانات در نظر گرفته شده است.

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان_اورامانات، گفت: برای اهداف پژوهشی پایگاه جهانی منظر فرهنگی اورامانات در سال ۱۳۹۸ اولین اطلس باستان شناسی استان کرمانشاه در منطقۀ اورامانات استان کرمانشاه به سرپرستی مسعود صادقی‌راد به انجام رسیده که بر اساس دست‌آوردهای این پژوهش برنامه‌ریزی‌های هدفمندی به منظور بررسی و شناسایی باستان‌شناسی، تدوین پرونده‌های ثبتی، تعیین عرصه و حریم و کاوش باستان‌شناسی در دستور کار این پایگاه قرار گرفته که می‌تواند منجر به شناسایی آثار بیشتری در این منطقه شود.

طالب‌نیا با بیان اینکه محدوده منظر جهانی هورامان در استان کرمانشاه شامل شهرستان‌های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی است، افزود: لزوم شناسایی آثار باستانی، آگاهی از پیشینه تاریخی، برنامه‌ریزی برای حفاظت از آثار باستانی و توسعه گردشگری تاریخی در منطقه هورامان از جمله ضرورت‌های اجرای طرح‌های باستان‌شناسی در این محدوده است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز