خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:

اختصاص 160 میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت راه های روستایی استان اردبیل / اعتبارات پاسخگوی نیاز راه ‌های روستایی نیست

اختصاص 160  میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت راه های روستایی استان اردبیل / اعتبارات پاسخگوی نیاز راه ‌های روستایی نیست
کد خبر : ۱۱۷۵۰۸۰

معاون راه های فرعی و روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل از اختصاص اعتبار 160 میلیارد تومانی برای بهسازی و آسفالت راه های روستایی استان از محل سفر ریاست جمهوری به اردبیل خبر داد.

منصور نجفقلی زاده در گفت و گو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: طول کل راه های فرعی و روستایی استان اردبیل حدود 5 هزار و 890 کیلومتر است که از این میزان 5 هزار و 30 کیلومتر شامل راههای روستایی و 860 کیلومتر راه فرعی است.

وی افزود: در قالب برنامه 5 ساله ششم توسعه قرار بود از سال 96 تا سالجاری تمامی راه های روستایی بالای 20 خانوار آسفالت شود که متاسفانه این برنامه به دلیل عدم تخصیص بموقع اعتبارات و همچنین کمبود اعتبارات محقق نشد و از آسفالته کردن حدود 748 کیلومتر از این راه های روستایی جا ماندیم که برای تحقق آن 4 هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است.

معاون راه های فرعی و روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل در خصوص مشکلاتی که در اجرای پروژه های راه های روستایی وجود دارد، اذعان کرد: یکی از مهمترین مشکلات در این خصوص این است که مبادله موافقت نامه در زمان مناسب صورت نمی گیرد؛ با توجه به اینکه این موافقت نامه ها در اواخر آبانماه هر سال انجام می شود و متاسفانه این موعد در استان اردبیل مصادف است با آغاز فصل سرما، لذا به دلیل محدودیت فصل کاری، در اردیبهشت ماه می توانیم عملیات اجرایی پروژه ها را آغاز کنیم.

نجفقلی زاده ادامه داد: از سوی دیگر سال مالی نیز در اواخر تیرماه می باشد که در واقع تنها 3 ماه برای اجرای پروژه و جذب اعتبارات برای آن فرصت باقی می ماند که در این خصوص لازم است نمایندگان استان های سردسیر این موضوع را پیگیری کنند تا بازه زمانی بیشتری برای اجرای پروژه ها و جذب اعتبارات داشته باشیم.

عدم تخصیص به‌موقع اعتبارات مهم‌ترین مشکل راههای روستایی

وی عدم تخصیص به موقع اعتبارات را نیز از دیگر مشکلات آسفالت و توسعه راه های روستایی قلمداد کرد و گفت: در صورتیکه اعتبارات لازم برای تکمیل پروژه ها به موقع تزریق نشود مطالبات پیمانکاران محقق نمی شود و به دنبال آن روند اجرایی پروژه ها به کندی پیش می رود. همچنین پیمانکاران با دیدن این شرایط برای شرکت در مناقصات بعدی راهداری استان رغبتی از خود نشان نمی دهند.

اعتبارات استانی پاسخگویی نیاز راه‌های روستایی نیست

معاون راه های فرعی و روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل حذف اعتبارات راه روستایی از ردیف ملی بودجه را عامل دیگری در جهت عدم تکمیل آسفالت ریزی راه های روستایی برشمرد و گفت: اعتبارات استانی جوابگوی نیاز راههای روستایی نیست که در این خصوص نیز پیگیری نمایندگان می تواند در تخصیص اعتبارات ملی برای راههای روستایی مشکل گشا باشد.

نجفقلی زاده با اشاره به اعتبارات و مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان اردبیل نیز اظهار کرد: حدود 160 میلیارد تومان برای آسفالت راههای روستاهای بالای 50 خانوار از محل سفر ریاست جمهوری اختصاص یافته که با برنامه ریزی های انجام شده قرار است اقدامات اولیه در خصوص بهسازی و آسفالت راههای روستایی استان انجام شود.

وی ضمن قدردانی از همکاری نمایندگان استان در خصوص تامین کمبودهای بودجه ای راههای روستایی استان، اذعان کرد: با پیگیری ها و مشارکت نمایندگان استان با اختصاص 350 میلیارد تومان اعتبار برای راههای روستایی  استان موافقت شده که در صورت تخصیص آن اثرات آن را در بهسازی و آسفالت راههای روستایی در سال آینده شاهد خواهیم بود

این مسئول در خصوص پروژه های مهم بهسازی راههای روستایی در حال اجرا در استان نیز بیان کرد: ارتقاء راه محوری حاج عوض به عربلو در پارس آباد، راه روستایی کورائیم به خلفلو، راه روستایی کوثر به میکائیل آباد، راه گردشگری سرعین به سردابه، سه راهی ثمرین به گندشمین در اردبیل، ارتقاء راه گردشگری قینرجه به موئیل در مشگین شهر جزو پروژه های مهم در دست اجرا در حوزه راههای روستایی استان می باشند.

وی افزود: ارتقاء راه روستایی گرمی به زهرا در محور موران، ارتقاء راه گردشگری گللی بلاغ در بیله سوار،  اجرای راه روستایی تیل به عزیز آباد و لرد به میان رودان در خلخال از دیگر پروژه های مهم در دست اجرا توسط اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل می باشد.

معاون راههای فرعی و روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان اردبیل در خصوص راه روستایی گندشمین – سه راهی ثمرین نیز تشریح کرد: برآورد اولیه این پروژه 12 کیلومتری بیش از 80  میلیارد تومان می باشد؛ این پروژه در حال حاضر در دست مطالعه قرار دارد که به زودی پس از تامین اعتبار عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

نجفقلی زاده در پایان خاطرنشان کرد: در مجموع در حال حاضر 76 پروژه راه روستایی به طول 145 کیلومتر در سطح استان در حال اجرا می باشد که در صورت تخصیص به موقع اعتبارات و تامین اعتبارات لازم، شاهد بهره برداری از این پروژه ها در سریعترین زمان ممکن خواهیم بود. البته لازم به ذکر است که اعتبارات جذب شده در سال جاری نسبت به 10 سال گذشته بی سابقه بوده است که در این خصوص از پیگیری های نمایندگان استان کمال تشکر و قدردانی را داریم.

انتهای پیام/
رشید عبدالحسینی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز