خبرگزاری کار ایران

در جلسه فعالان کارگری با نمایندگان شیراز مطرح شد:

لزوم توجه جدی به وضعیت جامعه کارگری در کشور

لزوم توجه جدی به وضعیت جامعه کارگری در کشور
کد خبر : ۱۱۷۱۸۲۸

رئیس خانه کارگر استان فارس با اشاره به لزوم توجه جدی به وضعیت جامعه کارگری در کشور گفت: سازمان تامین اجتماعی در حقیقت متعلق به کارگران و در واقعیت حیات خلوت اغیار است.

به گزارش ایلنا، علی راستگو در جلسه‌ای با حضور شماری از نمایندگان شیراز و زرقان در مجلس گفت: ۴ میلیون نفر جامعه کارگری در کشور وجود دارند موضوعاتی مانند همسان‌سازی و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان علارغم مصوبات قانونی در فرآیند اجرایی نظیر کمیته تطبیق درست انجام نمی‌شود و از انتظار ما از نمایندگان مجلس برای این حقوق سه یا چهار میلیون تومانی این است تا قانون اجرا شود.

راستگو اضافه کرد: قرار بر این بود که تا پایان برنامه ششم توسعه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود که متاسفانه محقق نشد، امروز دولت هیچ آورده‌ای به تامین اجتماعی نداشته و متاسفانه این سازمان به نوعی حیات خلوت برخی شده است.

رئیس خانه کارگر استان فارس افزود: مطابق با بند ب ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه، ماده ۳ قانون الزام، ماده ۹۶ و ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی در موضوعات درمان رایگان، بیمه تکمیلی و افزایش حقوق بر اساس نرخ تورم مسائلی مطرح شده است، حال اگر در این خصوص نقدی مطرح کنیم، به عنوان مُخل اقتصاد معرفی می‌شویم، حال آنکه کارگران را بهترین کارشناسان مسائل اقتصادی می‌دانیم.

رئیس مجمع نمایندگان استان فارس و نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه بهترین کارشناسان و مدیران اقتصادی همین کارگران، کارمندان و همچنین بانوان هستند، مطرح کرد: وقتی که از جانب کارشناسان دولت خط فقر حدود ۱۰ میلیون تومان اعلام می‌شود و حقوق‌بگیران با دریافتی کمتر از این مبلغ چرخ زندگی را می‌چرخانند، نشان‌دهنده یک آسیب است.

علیرضا پاکفطرت با اشاره به متضرر شدن خریداران سهام شستا همانند سرمایه‌گذاران در بورس، گفت: مشکلات فقط مربوط به جامعه کارگری نیست و معلمان، نیروی انتظامی و حتی سربازان هم مشکل دارند؛ اقتصاد این چیزی نیست که الان هست و هر کسی چه در دولت و چه مجلس که بر سر کار می‌آید قبل از خود را نقد می‌کند، حال آنکه از نظر من این قابل قبول نیست.

پاکفطرت با تاکید براینکه استهلاک سرمایه بیشتر از سرمایه‌گذاری است، افزود: جاده‌ها، فرودگاه، هواپیما، قطار و ... در حالی مستهلک می‌شوند که تقریبا سه برابر نیاز کشور کارمند داریم که هزینه آن را باید همه ما پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه بودجه دولت به حقوق هم نمی‌رسد و وضعیت اقتصادی خوب نیست، گفت: باید مدیریت و کمک کرد تا دوران گذار را پشت سر بگذاریم و به جایی برسیم که سیستم کشور بر اساس فرمایشات و رهنمودهای رهبری تولیدمحور شود و لازم است همه به تولیدکنندگان توجه ویژه داشته و ادارات، سیستم مالیاتی و بیمه و ... هم در خدمت تولیدکننده باشند و بدانیم که ما نباید فقط تولید کارمند داشته باشیم.

پاکفطرت با تاکید براینکه نباید با افزایش حقوق خشنود شد، گفت: مطمئن باشیم با این روند وضعیت درست نخواهد شد؛ باید راهکارهای مدیریتی را اجرایی کرد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس گفت: برای پیگیری مسائل جامعه کارگری باید نمایندگان این جامعه در استان و حتی در کشور یک جلسه با وزیر کار داشته باشند و مطالبات خود را پیگیری کنند.

بازرس کانون بازنشستگان و رئیس اتحادیه بانوان کارگر در استان فارس نیز گفت: حدودا ۲۸گروه حمایتی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی به صورت مهمان ناخوانده قرار گرفتند که هزینه بسیار بالایی را به سازمان تحمیل می کند، لازم است این گروه‌ها به صندوق دیگر که تحت حمایت دولت انتقال یابند.

زهرا درویشی گفت: حدودا ۸۷ اقلام داروی ضروری از لیست پوشش بیمه‌ای خارج شده است، حال کارگران و بازنشستگان با حقوق ۳ الی ۴ میلیون تومان چگونه هزینه مخارج سنگین زندگی و دارو و درمان را بپردازند، با این تورم افسارگسیخته مشکلات و مسائل کارگران و بازنشستگان مهمترین دغدغه جامعه به شمار می‌رود لذا نباید اجازه داد که فقر و بیچارگی و برده‌کشی مدرن شکل بگیرد.

روح الله نجابت دیگر نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم در بخشی از این برنامه با بیان اینکه در لایحه جدید دولت، سقف مشخصی برای پرداخت حقوق‌بگیران تعیین شده است، مطرح کرد: وضعیت اقتصادی ما نامطلوب است و فارغ از مطرح کردن مسائل سیاسی، بخشی از مشکلات فعلی ما ناشی از رهاشدگی این مسائل در دولت گذشته در طول ۸ مدیریت کشور است.

عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم در بخش پایانی این جلسه با بیان اینکه دولت به سمت کاهش استقراض منابع مالی از بانک مرکزی رفته است، گفت: روند در پیش گرفته دولت در کاهش استقراض از بانک مرکزی و پرداخت بدهی‌های خود به نفع اقتصاد ما مثلا در سازمان بورس و نرخ تورم است و با توجه به هماهنگی دولت و مجلس نیز اوضاع اقتصادی و مدیریتی در کشور رو به بهبود است.

جعفر قادری افزود: تلاش ما بر این است تا در لایحه دولت به مجلس نیز کارهایی که از ما بر می‌آید برای مردم انجام دهیم و ارزیابی ما از تعامل دولت و مجلس این است که در حال حاضر فرصت خوبی برای حل مشکلات در کشور وجود دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز