به گزارش ایلنا، این رزمایش با یاری رسانی استان های اصفهان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، یزد و با هماهنگی و مشارکت نیروهای عملیاتی صنعت آب و برق استان فارس برگزار شد.
رئیس شورای هماهنگی مدیران وزارت نیرو در استان فارس در ابتدای این رزمایش گفت: در زمان بحران تداوم شریان های آب و برق به عنوان نیازهای حیاتی جامعه برای مردم ضروری است.
احمدرضا خسروی با اشاره به اهمیت تقویت آمادگی دستگاه های خدمات رسان افزود: این مانور در سطح یک برگزار می شود و تعامل و هماهنگی بین بخشی در زمان مواجه با بحران از اهمیت بسزایی برخوردار است. فرمانده مانور افزود: بهترین دستاورد برگزاری این رزمایش ها
افزایش امادگی، یادگیری مبانی مهارتی، دانش افزایی و آسیب شناسی ایرادها و نقص های موجود است.
خسروی آمادگی و توانمندی تیم های تخصصی در صنایع آب و برق کشور را مثبت ارزیابی کرد و بیان داشت: این رزمایش با حضور 300 نفر از پرسنل کارآزموده از فارس و استانهای یاری رسان (اصفهان،بوشهر، چهارمحال و بختیاری،کهگیلویه و بویراحمد و یزد) در 12 نقطه مانوری شهرستان های شیراز و زرقان طی یک روز برگزار شد و آمادگی گروه ها مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.
برگزاری رزمایش برای آسیب شناسی بحران ها
در ادامه این مراسم رییس گروه مدیریت بحران وزارت نیرو گفت: یکی از مهمترین اهداف برگزاری این رزمایش ها، ارتقای اعتماد اجتماعی و اطمینان از عملکرد به موقع و سریع همکاران ما در شرکت های زیر مجموعه وزارت نیرو است.
علی رجبی، افزود: وزارت نیرو از سال 97 مانورهایی را در چارچوب ایجاد هماهنگی مدیران عرصه صنعت آب و برق برگزار کرده است و این رزمایش 24 مانوری در سطح کشور و ششمین مانور در سال جاری است که در استان فارس برگزار می شود. رجبی در ادامه با اشاره به این که نتیجه این فعالیت ها در اختیار استان ها برای آسیب شناسی قرار خواهد گرفت، افزود: این مانورها با گذشت زمان فراگیرتر و پیچیده تر می شوند و مهمترین اهداف از برگزاری آنها افزایش اعتماد اجتماعی است.
این مقام مسئول در ادامه اظهار داشت: هماهنگی و ایجاد وحدت رویه به همراه تداوم ارایه خدمات در حوزه آب و برق از اهداف اصلی برگزاری این مانورها است و تلاش می شود تا با تمرین هم افزایی بتوانیم در زمان بحران کارنامه قابل قبولی داشته باشیم.
رییس گروه مدیریت بحران وزارت نیرو در بخش دیگری از سخنانش به محدودیت هایی اشاره کرد که در حوزه منابع انسانی و تجهیزات وجود دارند و افزود: عملکرد هوشمند سرلوحه برگزاری این فعالیت ها است و نتایج آنها به عنوان یک تجربه ارزنده در تمامی کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
برنامه ریزی مناسب برای رویارویی واقعی با بحران ها
محمد علی شرفی، دبیر مانور تمرینی-آموزشی وزارت نیرو در منطقه مرکزی و جنوب کشور در ادامه این مانور عملیاتی گفت: این رزمایش با برنامه ریزی 6 ماهه و با مشارکت 8 شرکت و 6 کمیته تخصصی از وزارت نیرو در سطح یک برگزار شد.
وی افزود: کمیته برنامه ریزی مانور باحضور نمایندگان شرکت های آب و برق متولی تدوین سناریو بودند که اجرایی سازی آن بر اساس بخشنامه های وزارت نیرو بیش از 1500 نفر-ساعت زمان برده است.
مدیر دفتر بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز افزود: این مانور هوشمند در سطح یک برگزار شد و در تدوین سناریو ها تمامی مسایل خرد و کلان دیده شده است .
فارس در معرض بحران های طبیعی
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری فارس در ادامه این مراسم به پیشینه استان در وقوع پیشامدهای طبیعی اشاره کرد و گفت: از سال 97 استان فارس درگیر حوادث زیادی نظیر سیل، زلزله و اتش سوزی شده است.
رحیم آزادی در ادامه به اهمیت مدیریت هوشمندانه بحران با نیروهای کارآزموده اشاره ای کرد و بیان داشت: طی دو سال اخیر بیش از 2هزار مخاطرات طبیعی را پشت سرگذاشته ایم و تلاش شده است مراحل چهارگانه مدیریت بحران را به مرحله اجرا گذاشته و از آمادگی های لازم برخوردار شویم. این مقام مسئول از برگزاری دوره های آموزشی و مانورهای عملیاتی برای افزایش آمادگی نیروها خبر داد و اظهار داشت: این برنامه با حضور چندین استان در سطح یک برگزار می شود.
آسیب شناسی با برپایی مانورهای تخصصی
در ادامه این رزمایش مهدی دهقان خلیلی، معاون مدیرکل دفتر پدافند غیرعامل استانداری فارس با تقدیر از شرکت های آب و برق استان به منظور برگزاری هوشمندانه این مانور عملیاتی گفت: یکی از ماموریت های پدافندغیرعامل برنامه ریزی برای شناسایی و کاهش آسیب ها به جامعه است.
وی افزود: در قالب رزمایش های تخصصی می توان به نقاط ضعف و قوت ساختارهای موجود اشراف یافت. به همین دلیل در حوزه مختلف در تمامی ایام سال رزمایش های مختلفی برگزار می شود.