خبرگزاری کار ایران

رئیس شورای شهر رشت:

عقب ماندگی رشت در احداث زباله سوز نسبت به دیگر شهرهای کشور/ ورود مجمع نمایندگان گیلان به قانون ساخت و ساز در زمین های نسقی

عقب ماندگی رشت در احداث زباله سوز نسبت به دیگر شهرهای کشور/  ورود مجمع نمایندگان گیلان به قانون ساخت و ساز در زمین های نسقی
کد خبر : ۱۱۶۰۹۶۵

رئیس شورای اسلامی شهر رشت گفت: موضوع احداث زباله سوز در رشت همزمان با سه شهر دیگر در دستور کار قرار گرفت اما رشت در این موضوع بسیار عقب مانده است.

به گزارش ایلنا از رشت، محمد حسین واثق کارگرنیا در کارگروه رفع موانع توسعه شهر رشت با حضور سه نماینده مردم رشت در مجلس، اعضای شورا، شهردار و معاونین شهرداری رشت در ساختمان شهرداری با ابراز گلایه از وضعیت احداث زباله سوز رشت، اظهار کرد: احداث زباله سوز در رشت همزمان با سه شهر نوشهر، تهران و ساری بر اساس مصوبه دولت در سال ۹۱ اجرایی می شد، اما در نهایت قرار داد زباله سوز رشت با یک سال تاخیر نسبت به دیگر شهرها منعقد شد.

وی با بیان اینکه روند احداث زباله سوز رشت نسبت به زباله سوز در سه شهر کشور بسیار عقب مانده است، افزود: زباله سوز تهران در سال ۹۳ و زباله سوز نوشهر در سال ۹۹ به بهره برداری رسید و زباله سوز ساری نیز در سال جاری افتتاح و به بهره برداری می رسد اما زباله سوز رشت هنوز در مراحل اولیه کار قرار دارد و با پیشرفت حدود ۱۱ درصدی در تامین اعتبار مشکلات زیادی دارد.

رئیس شورای شهر رشت با انتقاد از طولانی شدن روند احداث زباله سوز رشت تصریح کرد: با روند فعلی پیرامون احداث زباله سوز رشت پیش بینی می شود، احداث این زباله سوز چند سالی به طول بیانجامد و یقینا این روند طولانی ممکن است به فرسوده شدن تجهیزات و حتی با از بین رفتن صنعت زباله سوز در جهان همراه شود.

کارگرنیا با اشاره به اینکه عدم توانمندی و پیگیری برخی از مسئولان موجب تحمیل هزینه های مادی و معنوی فراوانی در این موضوع به مردم رشت شده است، افزود: مجموع اعتباری که قرار بود در سال ۹۱ و با دلار حدود سه هزار تومان بابت خرید زباله سوز ششصد تنی برای رشت هزینه شود، چهل میلیون دلار و معادل یکصد و بیست میلیارد تومان بود که در شرایط فعلی و افزایش قیمت دلار باید از این بابت هزار و دویست میلیارد تومان باید پرداخت شود که ده برابر بیشتر از رقم قرار داد در سال ۹۲ است.

وی به موضوع زمین های فاقد سند رسمی در رشت اشاره کرد و گفت: حدود پنجاه درصد از زمین‌های رشت نسقی هستند که ساخت در آنها مشکلاتی را برای شهروندان و فعالان حوزه ساخت و ساز بهمراه دارد.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به موضوع تدوین شیوه نامه ساخت و ساز در زمین های نسقی در رشت بیان کرد: جناب مهندس کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس در این باره مساعدت فراوانی با شورا و شهرداری رشت انجام داد اما به رغم تمامی تلاش هایی که به منظور دفاع از این شیوه نامه در دیوان عدالت اداری انجام شد در نهایت شیوه نامه ساخت و ساز در زمینهای نسقی همچون شیوه نامه شهر کرج مورد تایید قرار نگرفت.

کارگرنیا با تاکید به ورود نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی و مجمع نمایندگان گیلان به مشکل ساخت و ساز در زمینهای نسقی افزود: یقینا با ورود نمایندگان مجلس به این موضوع و تسریع قانون پیرامون زمین های فاقد سند این مشکل بزرگ برطرف می شود.

وی به لایحه اصلاح ماده صد در مجلس اشاره کرد و گفت: برابر این لایحه جدید قرار است، پرونده هر فرد و یا مجموعه ای که در حوزه ساخت و ساز تخلف انجام داده است به دادستانی ارجاع شود و پس از آن نیز شرایط صدور تخفیف و یا جریمه در آن پرونده وجود ندارد.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه اصلاح ماده صد در مجلس نیازمند ایجاد زیر ساخت‌هایی در شهرها است، بیان کرد: در شهرهایی همچون رشت که حاشیه نشینی و ساخت و ساز غیر مجاز در آن زیاد است، اجرای این قانون یقینا چالشها و بعضا تنش‌های امنیتی به همراه دارد و بهتر است، پیش از چنین اقدامی در ابتدا نسبت به بررسی و ایجاد برخی از زیر ساخت‌ها و رفع موانع قانونی در این حوزه اقدام گردد و در این راستا مدیران شهرداری پیشنهادات خوبی برای اصلاح تباصر ماده صد تهیه که در اختیار نمایندگان قرار گرفته، ان شاالله با حمایت همه نمایندگان تصمیمات خوبی در این بخش گرفته شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز