عضو شورای شهر اصفهان:
سهل انگاریهای تمامی مسئولان باعث وضعیت اسفناک کشاورزان شد/ باید درد اصفهان درد ایران تلقی شود
![سهل انگاریهای تمامی مسئولان باعث وضعیت اسفناک کشاورزان شد/ باید درد اصفهان درد ایران تلقی شود](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/rMyzKJKDTcdZ/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0prEzCejB-dhg7otfNPZWXfo,/WhatsApp+Image+2021-11-10+at+12.36.31.jpg)
عضو شورای شهر اصفهان گفت: اصفهان قلب ایران است و باید درد اصفهان درد ایران تلقی و مشکل آب زاینده رود برطرف شود.
به گزارش ایلنا از اصفهان، محمدرضا فلاح صبح امروز در نطق میان دستور هجدهمین جلسه شورای شهر اصفهان اظهار کرد: قصه پر غصه آب، امروز بیش از هر زمان دیگری مطرح میشود و مسامحه، کوتاهیها، بی تدبیریها، قصورها و سهل انگاریهای تمامی مسئولان امر، وضعیت اسفناک و دردناکی رابرای کشاورزان شریف و نجیب و آحاد مردم به وجود آورده است.
وی افزود: شعرا شعر سرودند، خوانندگان برجسته کشوری اشعار در وصف خشکی زاینده رود را خواندند، علما، خطبا و ائمه جمعه و جماعات و تمام دلسوزان و دغدغه مندان سخنهای شیوا و راهکارهای ارزشمندی بر زبان جاری ساختند؛ اما پرداختن به مسائل جاری و نیازهای متعدد و متکثر کشور باعث شد هیچ توجهی به وضعیت کمآبی و بیآبی زاینده رود و نابودی زندگی کشاورزان و محیط زیست شهروندان اصفهانی نشود و پرواضح است این همه کوتاهی و تصمیمهای سلیقهای و شتابزده برخی از مسئولان یک شبه قابل جبران و اصلاح نیست.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حمل و نقل شورای شهر اصفهان ادامه داد: تنظیم سندی جامع و انجام مطالعه و پژوهش دقیق علمی، تصویب آن و تخصیص بودجه کافی و عزم ملی و هماهنگ و استفاده از تمامی ظرفیتهای فراوان موجود میتواند به صورت پایدار مشکل اصفهان و تمامی ذینفعان این شریان بزرگ و حیاتی کشور را حل کند.
وی با بیان اینکه تحقیقات سازمان ملل نشان میدهد تا سال ۲۰۲۵ تعداد کشورهایی که از کمبود آب رنج میبرند به ۳۰ کشور میرسد، گفت: این تحقیقات حتی از احتمال بروز بحران شدید آب در این کشورها خبر داده و اعلام کرده است جنگهای بعدی بر سر آب خواهد بود. اینها همه زنگ خطر را برای همه برنامهریزان و مدیران کشور به صدا درآورده است. این در حالی است که طی ۱۰۰ سال گذشته جمعیت جهان ۳ برابر، مصرف سرانه آب به ازای هر فرد ۴ برابر و منابع آبی زمین هیچ افزایشی پیدا نکرده است.
فلاح با اشاره به ظرفیتهای اقلیمی برای کشاورزی تصریح کرد: کشور ما بیشترین وسعت زمین تحت کشاورزی با آبیاری را به خود اختصاص داده است. همچنین بیشترین مصرف آب در ایران در بخش کشاورزی صورت میپذیرد، بنابراین در عین اینکه باید برای انتقال آب از سایر سرچشمه های زاینده رود در اسرع وقت اقدام کرد، اما اجرای صحیح و اصولی روشهای آبیاری از اولویت بالایی برخوردار است. همچنین رعایت الگوی کشت متناسب با وضعیت آب و هوایی و ظرفیتهای هر منطقه و بهره گیری از فناوریهایی که به افزایش بهره وری آب مزارع می انجامد حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: ما دو صنعت بزرگ و مهم یعنی کارخانه ذوب آهن و فولاد مبارکه را به دلیل مصرف آب فراوان کنار زایندهرود و کنار منبع حیات اصفهان و کشاورزان اصفهانی ساختیم که منفعت آن برای تمام کشور است؛ اما زمانی که اصفهان فرونشست پیدا میکند و زمانی که کشاورزان اصفهانی به دستفروشی و فقر و درد و رنج مبتلا میشوند آن را نه مشکل کل ایران که مشکل چند روستا میپندارند.
رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حمل و نقل شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه بدون آنکه قطرهای بر منابع زاینده رود بیفزاییم آن را به همه استانها هدیه کردیم، تصریح کرد: متاسفانه با ادبیات قلدرمآبانه و تهدید، مانع انتقال آب میشوند و وقت آن رسیده است که حق اصفهان بدون منت به این شهر تاریخی و صنعتی که نقش مهمی در پیروزی انقلاب، اداره جنگ، گردشگری و توسعه و پیشرفت صنعت کشور داشته است برگردانده شود.
وی خاطرنشان کرد: اصفهان قلب ایران است و باید درد اصفهان درد ایران تلقی شود، اگر بعد از همگرایی مردم با کشاورزان و هم صدایی مردم و مسئولان اصفهان و این مطالبه به حق، صرفاً با وعده و وعید مردم آرام و پراکنده شوند و اقدام عملیاتی سریع برای مشکل مردم سرزمین ما انجام نشود، آسیبها، خسارتها و ناراحتی مردم در آینده به مراتب عظیمتر، هولناکتر و سختتر خواهد شد.