کاهش ۳۰ درصدی تولید گردو در خراسان رضوی به علت سرمازدگی و خشکسالی
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: سرمازدگی و خشکسالی از پارسال تاکنون موجب کاهش ۳۰ درصدی تولید محصول گردو در این استان شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا ، محمد میری دیسفانی گفت: خراسان رضوی یکی از استان های دارای ظرفیت بسیار در تولید گردو است و کیفیت، طعم، چربی و سفیدی مغز گردوی آن به خاطر برخورداری از اقلیم مناسب جزو مزیتهای محصول تولیدی این خطه است.
وی ادامه داد: هم اکنون در این استان پنج هزار و ۹۶۰ هکتار باغ گردو وجود دارد که از این مقدار حدود پنج هزار و ۱۵۰ هکتار بارور است و پیش بینی میشود امسال پنج هزار و ۲۰۰ تن گردو در استان تولید شود.
مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: برداشت گردو در سال جاری با توجه به سرمازدگی اواخر سال گذشته و همچنین استمرار و تشدید خشکسالی و بروز کمآبی حدود ۳۰ درصد کاهش یافته که در این بین سایر عوامل همانند افزایش دما و بادهای گرم سبب شده است وزن مغز گردو نیز کاهش پیدا کند.
وی افزود: شهرستان های چناران، جغتای و کلات به ترتیب جایگاههای اول تا سوم تولید گردو در استان را دارند و محصول این مناطق از کیفیت بهتری برخوردار است، از این رو سیاست سازمان جهادکشاورزی اصلاح و نوسازی باغات گردو است.
میری ادامه داد: از جمله اقدامات حمایتی انجام شده در راستای بهسازی و نوسازی باغات گردو میتوان به اجرای پروژه سرشاخه کاری در باغات قدیمی با هدف تغییر رقم و استفاده از ارقام بازارپسند و کوتاه کردن تاج درخت و همچنین تهیه، تامین و توزیع نهال اصلاح شده اشاره کرد.