در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
همراهی واحدهای غذایی قزوین در اصلاح الگوی مصرف
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در راستای اصلاح الگوی مصرف نظارت بر کاهش قند، نمک و چربی فرآوردههای غذایی در استان به صورت دورهای انجام میشود و واحدهای تولیدی در این راستا با ما همکاری لازم را دارند.
هدایت آزاد روش در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به اهمیت توجه به تغذیه و تاثیر آن بر سلامت گفت: برای هفته جهانی غذا در سال جاری شعار "رفتار ما آینده ما را میسازد" انتخاب شده و در برنامههای استان قزوین نیز بر اصلاح الگوی مصرف توجه میشود.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: برای اصلاح الگوی مصرف از سال 90 دستورالعملی ابلاغ شده و پس از آن نیز به مرور زمان کاهش قند، چربی و نمک فرآوردههای غذایی تا جایی که به فرمولاسیون آن آسیب نزد به طور مرحلهای در دستور کار قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: کاهش قند و شکر در شیرهای طعم دار و نوشیدنیهای بدون گاز بر پایه میوه در دذو بازه شش ماهه و همچنین میزان اسیدهای چرب ترانس فرآوردههای روغنی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
این مسئول بیان کرد: توجه به نشانگر رنگی تغذیه و برچسب اصالت کالا دارای اهمیت است.
وی با بیان اینکه بر واحدهای تولیدکننده و بسته بندی مواد غذایی نظارت مستمر وجود دارد، عنوان کرد: برای تضمین سلامت کالاهای خوراکی علاوه بر نظارت اولیه برای صدور پروانه، بازرسی سذزده از 400 واحد غذایی فعال استان انجام میشود، ضمن اینکه از سطح عرضه نیز بازدید و نمونه برداری میشود.
آزاد روش عنوان کرد: نظارت بر نانواییها در محدوده کاری معاونت غذا ودارو نیست و صرفا بر سه واحد کارگاهی که دارای مجوز از این واحد هستند از طرف ما نظارت صورت میگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به گستردگی و پراکندگی واحدهای تولید در سطح منطقه، هر واحد دارای مسئول فنی است که کار نظارت را بر عهده دارد و تخلفات را در مرحله اول برای رفع شدن به مدیر واحد تو.لیدی و در مرتبه بعدی به معاونت غذا و دارو گزارش میدهد.
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین عنوان کرد: واحدهای تولید و بسته بندی غذایی استان براساس نوع حساسیت دسته بندی شده و کنترلها و بازرسیهای حضوری نیز بر همان اساس انجام میشود، به عنوان نمونه کارخانههای فرآوردههای لبی در اولویت قرار دارند و بازرسی بیشتری از آنها صورت میگیرد.
وی تاکید کرد: در تمام بازرسیها خط قرمز ما سلامت افراد جامعه است و در این راستا با واحدهای متخلف به طور جدی برخورد میشود.