رئیس مرکز تحقیقات بیمارى هاى قلب و عروق خبرداد؛
شیراز میزبان سیزدهمین کنگره خاورمیانه اى قلب و عروق می شود/ نیمى از مرگ و میر شیرازى ها بر اثر بیمار ى هاى قلبى و عروقى
رئیس مرکز تحقیقات بیمارى هاى قلب و عروق با اشاره به اینکه اولین مرکز تحقیقاتى در کشور هستیم که در زمینه پیشگیرى از قلب و عروق کار مى کند، گفت: مطالعات دراز مدتى در زمینه پیشگیرى از قلب و عروق با عنوان کهورت شروع شده که هفت هزارو 500 نفر از مردم شیراز در این مطالعه هستند.
به گزارش ایلنا، محمدجواد زیبایى نژاد در نشست خبرى اظهارداشت: این افراد از 20 منطقه شهردارى شیراز و هزار و 300 نفر از کارکنان دانشگاه و برخى از بانک ها انتخاب شده اند.
رئیس مرکز تحقیقات بیمارى هاى قلب و عروق با بیان اینکه در این مطالعات رفتار ها و حالات جامعه آمار به دقت بررسى مى شود، عنوان کرد: به صورت کلى و در مجموع 30 درصد از مرگ و میر ها در شیراز به دلیل بیمارى هاى قلبى و عروقى است که آمار مربوط به قبل از شیوع کروناست و با احتساب سکته هاى مغزى نیمى از مرگ ومیر ها را شامل مى شود.
زیبایى نژاد همچنین از برگزارى سیزدهمین کنگره خاورمیانه اى قلب و عروق و ششمین کنگره مداخلات پیچیده قلبى به میزبانى شیراز خبر داد.
وى افزود: این کنگره از بیست و نهم مهر تا دوم آبانماه در شیراز و به شکل ویبنار برگزار مى شود.
رئیس مرکز تحقیقات بیمارى هاى قلب و عروق با بیان اینکه بیمارى کرونا تهدیدى بود که سبب شد شکل کنگره ها را تغییر داده و به یک فرصت تبدیل کنیم، گفت: این کنگره در 11 دوره به شکل وسیع در داخل و خارج ایران از جمله امارات و ترکیه با صرف هزینه هاى گزاف هم براى شرکت کنندگان و برگزارکنندگان برگزار مى شد که به دلیل کرونا به شکل ویبنار برگزار کردیم که هم سبب مشارکت حداکثرى متخصصان و هم صرفه جویى در وقت و هزینه ها شد.
وى با تاکید بر اینکه امسال با حداقل هزینه ها و با مشارکت حداکثرى متخصصان کنگره برگزار مى شود، 400 نفر برگزار مى شد و افراد به دلیل - افزود: در گذشته کنگره ها با 300 گرفتارى هایشان حضور فیزیکى کمى داشتند، اما در ویبنار امسال 90 نفر سخنران داریم و در مدت 4 روز این کنگره را برگزار مى کنیم.
وى با بیان اینکه هر روز از صبح ساعت 8 تا 6 بعدازظهر برنامه ریزى شده و از تخصص هاى مختلف مرتبط با قلب و عروق استفاده مى کنیم، بیان کرد: مراکز تحقیقاتى و دانشگاهى مهم کشور در این کنگره مشارکت دارند از جمله دانشگاه شیراز که میزبان است؛ مشهد، تبریز، اهواز، کرمان، یزد و 3 دانشگاه معتبر تهران؛ همچنین بسیارى از مراکز بیمارستانى معتبر که در زمینه قلب و عروق در حال کار هستند از جمله مرکز قلب تهران در کنگره حضور دارند.
زیبایى نژاد با بیان اینکه این کنگره از رویداد هاى مهم شیراز است، به وضع بیمارى هاى قلبى و عروقى در زمان کرونا اشاره و عنوان کرد: هر چند کووید 19 در همه افراد با همه سنین یکه تازى مى کند، اما افرادى که زمینه بیمارى قلب و عروقى دارند یا فاکتور هاى خطرزا بیمارى هاى قلبى را دارند عوارض و مرگ و میر در آن ها بیشتر است.
وى با بیان اینکه پیشگیرى از بیمارى هاى قلب و عروقى و کنترل فاکتور هاى خطرزاى این بیمارى مى تواند مرگ و میر و طول مدت بسترى در کرونا را بشدت کاهش دهد، گفت: در کنگره امسال با توجه به بیمارى براى کنگره « از پیشگیرى تا اقدام درمانى تهاجمى » کووید 19 عنوان امسال در نظر گرفته شده است.
رئیس مرکز تحقیقات بیمارى هاى قلب و عروق درباره جزئیات کنگره گفت: 90 سخنرانى و نزدیک به 50 خلاصه مقاله براى کنگره آمده که در قسمت پوستر شرکت داده مى شود و هر سال به بهترین پوستر ها جوایزى اهدا مى شد که امسال نیمى از این جایزه به مطالعات پیشگیرى اختصاص داده مى شود.
زیبایى نژاد با بیان اینکه امسال به پیشگیرى توجه بیشترى شده و زمینه تحقیقات را معطوف پیشگیرى کردیم، افزود: در همین راستا توجه بیشتر کنگره به داخل کشور بوده، اما سخنرانانى از ترکیه و ایتالیا و آلمان نیز در کنگره حضور دارند.