خبرگزاری کار ایران

در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛

مواجهه ۳ هزار نفر از اهالی«زمکان» کرمانشاه با تنش بی‌آبی/ استفاده اجباری برخی روستاییان از آب‌های آلوده منطقه

مواجهه ۳ هزار نفر از اهالی«زمکان» کرمانشاه  با تنش بی‌آبی/ استفاده اجباری برخی روستاییان از آب‌های آلوده منطقه
کد خبر : ۱۱۴۲۸۸۸

بخشدار زمکان در استان کرمانشاه از تنش آبی در بین ۳ هزار نفر از اهالی این بخش خبرداد و گفت: برخی از روستاهای بخش به دلیل جمعیت کم و سخت گذر بودن منطقه به صورت سقایی آبرسانی نمی شوند که از آب آلوده و غیر بهداشتی رودخانه زمکان استفاده می کنند.

مجتبی رشیدی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در این باره اظهار داشت: بخش زمکان سال ۹۸ از تعدادی روستای بخش مرکزی ثلاث باباجانی و بخش مرکزی جوانرود تشکیل شد که زلزله سال ۹۷ و خشکسالی‌های اخیر  شهر میرآباد مرکز این بخش و ۸ روستای اقماری اش را دچار تنش آبی کرد.

وی افزود: آب شرب این بخش قبلا توسط سراب شیان که نزدیک ۳۰ لیتر در ثانیه بود تهیه می شد. همانطور که در بالا اشاره کردم بخشی از این سراب به دلیل زلزله و بخشی به دلیل خشکسالی به یک لیتر در ثانیه کاهش یافت.

سه هزار نفر با تنش آبی مواجهند

بخشدار زمکان ادامه داد: جمعیت ۳ هزار نفری این بخش با بحران جدی آب آشامیدنی مواجهند. در این بخش سراب و  چشمه ای برای تامین آب وجود ندارد. با پیگیری هایی که کردیم سازمان آبفای شهرستان ثلاث باباجانی به وسیله ۲ الی ۳ دستگاه تانکر سیار به منطقه آب رسانی می کند که البته جوابگوی نیاز جمعیت منطقه نیست.

گاهی در روز فقط چهل دقیقه آب وصل است

رشیدی اضافه کرد: گاهی در طول شبانه روز تنها چهل دقیقه در بخش زمکان آب وصل است و به دلیل تنش آبی در دیگر مناطق شهرستان ثلاث باباجانی از جمله تعداد زیادی از روستاهای بخش مرکزی و ازگله سازمان آب و فاضلاب نمی تواند به طور مداوم بخش زمکان را آبرسانی کند.

بخشدار زمکان ادامه داد: برای رفع تنش بی آبی بخش زمکان پیگیری هایی برای حفر چاه عمیق صورت گرفت و مطالعاتی توسط کارشناسان موسسه ژئوفیزیک و سازمان آب و فاضلاب استان کرمانشاه انجام شد که اعلام کردند  ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر باید چاه حفر کنیم تا به آب برسیم.

وی گفت:چند پیش  چاهی  در منطقه  شیخ صله حفر شد که آب آن گوگردی بود کارشناسان معتقدند اگر  هزینه ای برای حفر چاه در بخش زمکان می شود باید قطعا با دیوان محاسبات سازمان بازرسی استانداری هماهنگ شود  زیرا  گمانه زنی برای حفر چاه حدودا ۲ میلیارد تومان هزینه در بر دارد و ممکن است مانند حفر چاه شیخ صله با آب گوگردی مواجه شویم که قابل استفاده نباشد و حتما باید مراحل قانونی را طی کرده و موافقت مسئولان را بگیریم.

رشیدی عنوان کرد:  ۳ حلقه چاه عمیق قرار است در شهرستان ثلاث باباجانی و در میرآباد، بخش مرکزی و خود شهر تازه آباد مرکز شهرستان حفر شود که سطح آبی شان یکی است. اگر یکی از چاه ها آبش گوگرد نداشته باشد آن دوتای دیگرم هم نخواهند داشت. بر این اساس کارشناسان حوزه آب می گویند ابتدا اولین چاه را برای تازه آباد حفر می کنیم که جمعیت بیشتری دارد که اگر آب این منطقه مشکلی به لحاظ گوگرد نداشت آن وقت برای تازه آباد و بخش مرکزی چاه حفر می کنیم. البته فعلا منتظر طی شدن روال قانونی برای حفر چاه ها هستیم.

وی تصریح کرد: چندی پیش در ایام هفته دولت استاندار کرمانشاه در سفری که به منطقه داشت تنش آبی منطقه را به وی اعلام کردیم که دستور داد به صورت ویژه موضوع آب شرب میرآباد پیگیری شود.  بعد از آن با معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه و مدیرعامل سازمان آب و فاضلاب استان جلسه ای داشتیم که قرار شد با 2 الی 3 حلقه چاه سطحی و آب رسانی سیار فعلا مشکل کمبود آب بخش زمکان برطرف شود.

بخشدار زمکان گفت: جانمایی برای حفر چاه در منطقه  نقطه زنی و مشخص شده است. تاکنون یک بار به مناقصه گذاشته اند که ظاهرا کسی شرکت نکرده و  منتظریم برای بار دوم  به مناقصه بگذارند و اگر کسی باز هم شرکت نکرد نهایتا مراحل ترک تشریفاتش طی شود.

برای حفر چاه سطحی با یک مقنی قرارداد منعقد کرده ایم

رشیدی ادامه داد: اخیرا هم سپاه استان هم برای حفر چاه به ما قول دادند و بر همین اساس سازمان آب و فاضلاب شهرستان را پای کار آورده با یک مقنی قرارداد منعقد کرده که کارش را شروع کرده و  هم اکنون یکی از چاه های سطحی به آب رسیده است.

وی افزود:  ۷ روستای دیگر در منطقه دوری دره  بخش زمکان هم مشکل کمبود آب دارند که جزو کالوین هستند.  جمعیت شان کم است ولی به شدت دچار تنش آبی اند. بعضی از روستاها حتی از آب آلوده رودخانه زمکان استفاده می کنند که کاملا غیر بهداشتی است.

بخشدار زمکان ادامه داد: در بین این روستاها  بوستان آباد که جمعیت بیشتری و جاده ای سخت گذر دارد سازمان آب و فاضلاب شهرستان ثلاث باباجانی برای آبرسانی به اهالی این روستا با یک خودروی سبک قرار داد منعقد کرده که روزانه یک تانکر آب شرب برای شان ببرد. اما شش تا روستای دیگر همچنان دچار مشکل بی آبی اند.          

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز