شاخص برخورداری از آب شرب سالم در فیروزه خراسان رضوی ٩٩ درصد است
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: شاخص برخورداری شهرستان فیروزه از آب شرب سالم ۹۹ درصد است و کل روستاهای این شهرستان دارای آب سالم هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد علایی دوشنبه در آیین آغاز بهرهبرداری از طرح تصفیهخانه و خط انتقال آب شرب شهرستان فیروزه از سد بار افزود: سند سازگاری با کمآبی یا سند همیاران آب تا افق ۱۴۲۰ تهیه و تدوین شده و امیدواریم با همکاری دستگاههای اجرایی و تشکلهای مردمی بتوانیم این بحران را مدیریت کنیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی اظهار داشت: از ابتدای امسال ۲طرح بزرگ با شیوه خودیاری به مرحله اجرا رسیده که شامل انتقال پساب از تصفیهخانه خینعرب به ایستگاه پمپاژ شماره یک با اعتبار ۴۵۰ میلیارد ریال و طرح تصفیهخانه و انتقال آب از سد بار با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال که از اینمیزان ۲۰میلیارد ریال از محل منابع داخلی اختصاص یافت.
علایی با اعلام اینکه امسال ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده و سال قبل از ۱۱۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده ۷۵ درصد اختصاص پیدا کرد عنوان کرد: سند سازگاری با کمآبی استان بر اساس یک کار مشترک و خرد جمعی تهیه شده ولی به خاطر شدت خشکسالی شیب اجرای آن را کاهش دادهایم تا شهروندان با مشکل مواجه نشوند و ما تنها استانی هستیم که سند سازگاری با کمآبی با مشارکت مردم تهیه شده است.
وی ادامه داد: در چارچوب این سند در ۱۴۰۵ باید در استان دیگر کسری مخزن نداشته باشیم و سال گذشته ۶۰۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی شده تا ۵ سال دیگر این میزان به ۸۴۰ میلیون میرسد و تا ۱۴۲۰ به وضعیتی خواهیم رسید که ۷۵ درصد از آبهای تجدیدپذیر دوباره به چرخه مصرف بازگردد.
وی با اشاره به اینکه طرح انتقال از سد بار به خاطر افزایش قیمتها با تاخیر مواجه شد اظهار کرد: قیمتها برای ایستگاه تصفیهخانه بسیار افزایش یافته و پیمانکاران را با مشکل مواجه کرده است و در شرایطی که دشمن به دنبال سیاهنمایی است و سعی بر این دارد مسائل ساده را تبدیل به بحران کند و پیشبینی میشود امسال هم با خشکسالی روبرو هستیم و باید مدیریت شود تا آسیب کمتری متوجه مردم شود.
وی تصریح کرد: با این خشکسالی بیسابقه کل بارندگی سال ۹۷ میلیمتر بود در حالی که میانگین بارندگی بارش ۲۵۱ میلیمتر بوده است و اگر با این شرایط مشکل عمدهای پیش نیامد حاصل انسجام مدیریتی در سطح استان بوده است.
سید ابراهیم علوی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی نیز با بیان اینکه امسال علاوه بر بیآبی با بیبرقی هم مواجه بودیم و هنوز اعتباری برای سال ۱۴۰۰ دریافت نکردهایم گفت: در پیکهای چهارم و پنجم کرونا باید سعی میکردیم ساعتی آب قطع نشود به همین خاطر روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم.
نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس نیز گفت: با اجرای این طرح در بازه کوتاه مدت و میان مدت مشکل آب شرب فیروزه حل شد اما در بازه کوتاه مدت برای نیشابور در این حوزه با مشکل مواجه هستیم.
هاجر چنارانی افزود: بازچرخانی و اجرای فاضلاب در نیشابور در دستور کار قرار دارد و مجری اجرای فاضلاب نیشابور عوض شده و مجتمع فولاد نیشابور جایگزین شده است و قرار بر این شد چاههای آبی که در اختیار فولاد قرار دارد به آب شرب اختصاص پیدا کند.
وی اظهار داشت: با اجرای طرح فاضلاب و بازچرخانی آب در نیشابور مشکل آب تا حد زیادی مرتفع میشود اما به خاطر افزایش قیمتها هزینه اجرای این طرح از ۷۰۰ میلیارد تومان به یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است و وضعیت آب شرب بحرانی است و عمق چاههای آب از ۷۰ متری به بیش از ۳۰۰ متر رسیده است.
فرماندار شهرستان فیروزه نیز در آیین آغاز بهرهبرداری از طرح تصفیهخانه و خط انتقال آب شرب شهرستان فیروزه از سد بار گفت: یکی از طرحهای مهم در طی این چند سال که از مطالبات مهم مردمی بوده و به صورت ویژه پیگیری شد طرح آبرسانی از سد بار بود که با وجود کمبود اعتبار با پیگیرهای فراوانی که انجام شد بالاخره این طرح به ثمر رسید تا شهروندان فیروزه از آب شرب سالم برخوردار شوند.
ابوالفضل حکیمپور افزود: در مجتمع آب سرده این شهرستان مشکل کمی و کیفی آب شرب حل شده و در محور جنوب فیروزه با ۲۸ روستا و در محور شمال تا روستاهای امیرآباد و حصارنو هر سال با مشکل قطعی آب روبرو بودیم ولی در حال حاضر طی ۲سال گذشته این مشکل مرتفع شده و در برخی از مجتمعها آب مازاد هم داریم که به حوزههای اقتصادی کمک میکنند.
امروز طی مراسمی طرح بهرهبرداری از طرح تصفیهخانه و خط انتقال آب شرب به شهرستان فیروزه از سد بار با هدف تامین و انتقال یک میلیون متر مکعب با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید که بخش نخست این طرح شامل احداث مخزن ۲هزار مترمکعبی و چهار کیلومتر خط انتقال آب و بخش دوم احداث تصفیهخانه و هفت کیلومتر خط انتقال بوده است.