با حضور مسئولان استانی انجام شد؛
رونمایی از اولین خط تولید بخاری گازسوز هوشمند در مشهد
اولین خط تولید بخاری گازسوز هوشمند با حضور فرمانده سپاه امام رضا (ع) و مدیرعامل شرکت گاز خراسانرضوی در شهر مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، آئین رونمایی از اولین خط تولید بخاری گازسوز هوشمند در مشهد با حضور فرمانده سپاه امام رضا (ع)، مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی، سرپرست سازمان صمت و جمعی از مسئولین ذیربط و مدیران شرکتهای دانش بنیان استان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مدیرعامل شرکت گاز استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه متاسفانه به موضوعات اساسی کشور در حوزه انرژی کمتر پرداخته شده است، گفت: ما متاسفانه در حال مصرف بی رویه ذخائر انرژی هستیم و علی رغم اینکه دارای اولین و دومین ذخایر هستیم، ممکن است با این حجم استخراج دچار کمبود شویم.
حسن افتخاری ادامه داد: برای جبران این کمبود نیز دو راه بیشتر باقی نمیماند. یا باید وارد کننده گاز شویم که اصلا زیبنده ما نیست و یا اینکه محکوم به افزایش بهره وری و راندمان تجهیزات گازسوز هستیم.
وی با اشاره به اینکه در استان بین یک و هشت دهم تا دو میلیون بخاری داریم، مطرح میکند: تولید بخاری گازسوز هوشمند از دو وجه قابل بررسی است. اول مبحث راندمان است که به ۳۰ درصد کاهش مصرف اشاره دارد و بحث دوم مبحث ایمنی است که فکر میکنم دوستان میتوانند در چهارچوب استانداردهای موجود تولید کنند. ضمن اینکه از آنجایی که ما در شرکت گاز خراسان رضوی قطب پژوهشی بهینه سازی در کشور هستیم، آزمایشگاهی داریم که برخی آزمایشات را تنها ما میتوانیم انجام دهیم.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: بخاری گازسوز هوشمند و بدون دودکش با همکاری مشترک یک هلدینگ سرمایهگذاری و شرکت دانش بنیان داده پرداز در مجموعه صنعتی توانکاران ساخته شده است.
جواد خزائی افزود: این بخاری با سیستم الکترونیکی هوشمند، کاهش چشمگیر مصرف گاز تا ۴۰ درصد، گرمایش ایمن، امکان زمانبندی عملکرد، راندمان حرارتی زیاد، تولید نکردن گازهای سمی احتراق و سازگار با برق ۲۲۰ ولت به مرحله تولید رسیده است.
در این مراسم فرمانده سپاه امام رضا (ع) نیز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا چند نکته حائز اهمیت همچون کیفیت سازی، تسریع در صدور مجوزها و همچنین استفاده از ظرفیتهای موجود در استان را در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان و طرحهای پژوهشی و عملی مدنظر قرار داد.
سردار یعقوبعلی نظری با تاکید بر اینکه ما در استان در همه عرصه ها هیچ راهی جز “کیفی سازی” نداریم گفت: به طور نمونه زمانی که در کشاورزی دیگر قادر به افزایش سطح زیر کشت نیستیم، باید میزان برداشت از واحد سطح را ارتقا بخشیم و برای دستیابی به این موضوع نیز باید آموزش و دانش کشاورز را بالا ببریم.
فرمانده سپاه امام رضا(ع) در خصوص مسکن سازی نیز اظهار کرد: در حوزه مسکن نیز سوال من این است که چرا مسکن را در ارتباط با اشتغال تعریف نمیکنید؟ اگر به شکل بخشی به مسکن نگاه کنید در انتها مسکن ها خالی میماند، چراکه تعریف شده در سال ۴۰۰هزار مسکن در روستا ساخته شود. مگر ما در روستا مشکل مسکن داریم؟ اهالی روستاها همه برای خود سرپناهی دارند.
وی گفت: در استان خراسان رضوی جمعی از مسئولین در راستای اهداف واحد و حل مشکلات، گرد هم آمده و هرکس که ما را باهم میدید، رغبت پیدا میکرد. بنابراین با توجه به انگیزه، رویکرد و دلسوزی که در ظرفیت استان وجود دارد میتوانیم کارها را انجام دهیم و نیاز به یک متولی بسیجیوار است تا مباحث در بخشهای مختلف صنعت و معدن و کشاورزی و دامداری و انرژی و … به قابلیت اجرا برسند. در این خصوص نیز ما باید کار را پخته کرده و در دایره اختیارات تصمیم بگیریم و آن جایی که به بن بست خوردیم بگوئیم گرهها را باز کیند و اختیارات بدهید.
سردار نظری در بخشی دیگری از صحبتهای خود خطاب به سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: خیلی معطل بحثهای اداری نباشید. چراکه خیلی از کارها را میشود مردمی و بسیجی وار انجام داد. ما باید بدانیم که چطور باید سرمایههای کوچک مردمی را در حوزه تولید و بخش خصوصی فعال کنیم. چراکه در بخش خصوصی اشخاص تجربه، قوه تشکیلاتی و توان مالی دارند و هرچقدر مشکل و فراز و نشیب باشد، با حرکتهای بسیجی وار حل و مرتفع میگردد.
در ادامه این مراسم مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذار این طرح نیز گفت: حدود ۶ماه قبل در خواستی را درخصوص ایجاد شهرک صنعتی دانش بنیان به وزیر دادیم. پاسخ این درخواست نیز اینگونه بود که اگر در استان شما بحث مکان و زمین برای شهرک فراهم شود، مجوزها اعطا خواهد شد و در حال حاضر به دنبال حل این موضوع هستیم و ما به عنوان بخش خصوصی آمادگی کامل برای ایجاد این شهرک را داریم.
مجتبی تنها، با تاکید بر اینکه ایجاد یک شهرک دانش بنیان افقی است که برای استان انتظار داریم تا ۵هزار مخترع در آن سامان بگیرند ادامه داد: ما در قلب فناوری هستیم و ۵هزار نخبه مخترع داریم، اما میزان خروج نیروهای دانش بنیان استان خراسان رضوی از این استان یک فاجعه است. در یک آمار میتوان گفت در سال ۱۲هزار فارغالتحصیل از استان خارج میشود و ما ظرفیتها را اینگونه از دست میدهیم.
وی تاکید کرد: ما به عنوان بخش خصوصی با بیش از ۴هزار سهامدار در یک مجموعه مردمی به دنبال این هستیم که مجموعههای فناوری و کارخانه فناوری را در استان راهاندازی کنیم و برای این بخش آمادگی داریم.
در پایان این مراسم از خط تولید بخاری گازسوز هوشمند رونمایی شد.