راهاندازی دوباره کارخانه کوسیلیکات سدیم آسفیچ بهاباد/ ضمانت 700 بهابادی با کارت یارانه برای راه اندازی یک کارخانه
کارخانه کوسیلیکات سدیم آسفیچ شهرستان بهاباد یزد که در قالب یک طرح مشارکتی بهره برداری و پس از مدت کوتاهی فعالیت، تعطیل شده بود دوباره راه اندازی شده و به چرخه تولید بازخواهد گشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا از یزد، سال گذشته و همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب کارخانه کوسیلیکات سدیم بخش آسفیچ در شهرستان بهاباد از استان یزد در قالب یک طرح مشارکتی روستایی و با افزایش سهام احداث و به بهره برداری رسید اما دیری نپایید این واحد تولیدی روستایی به تعطیلی کشیده شد.
این کارخانه در فاز نخست اشتغالزایی ۲۰ نفر را فراهم کرد و تولیدات آن بیشتر در معادن سنگ آهن کارخانجات کاشی به مصرف رسید اما به دلیل مدیریت نادرست مجموعه در مدت زمان کوتاهی به تعطیلی رسید و اندک درآمد ۷۰۰ سهامدار هم قطع شد.
مشارکت بهابادی ها در طرح با کمک صندوق امید
برای راه اندازی این واحد تولیدی که سیلیکات سدیم را به دو روش خشک و تر تولید می کند بیش از 20 میلیارد ریال تا سه سال پیش هزینه شد و همزمان با هفته دولت در سال 1398 بهره برداری شد و پس از یکسال فعالیت تعطیل شد .
تعطیلی این واحد تولیدی منجر به اختلاف بین اهالی شهرستان بهاباد که به عنوان سهامدار در اجرای طرح مشارکت داشتند شد و در نتیجه تلاش ها برای راه اندازی مجدد این واحد صنعتی بی نتیجه ماند تا جایی که قوه قضائیه با پیگیری استاندار به موضوع ورود کرده و دوباره کارخانه کوسیلیکات سدیم آسفیچ پس از اعلام نظر نهایی کارشناس رسمی دادگستری آغاز بهکار خواهد کرد.
فرماندار بهاباد با بیان اینکه به زودی شاهد فعالیت دوباره این کارخانه در روستای آسفیج هستیم اظهار داشت: 700 نفر از اهالی شهرستان بهاباد با استفاده از حساب یارانه دریافتی از سوی دولت، ضمانت راه اندازی این واحد را با استفاده از تسهیلات کم بهره صندوق امید متقبل شدند اما در خصوص تعیین درصد سهام با سرمایهگذار خصوصی دچار اختلاف شده و در نتیجه فعالیت این کارخانه متوقف شد.
نحوه فعالیت کارخانه با اجماع و توافق مردم
محمدمهدی خانی زاده افزود: همین موضوع باعث ورود مسئولان استان و نمایندگان مردم برای حل اختلاف شد تا سرمایه گذاری که با هدف اشتغالزایی بوده هدر نرود از این رو کار به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع شد و منتظر اعلام این کارشناس درباره تعیین درصد سهام مردم هستیم تا فعالیت آن دوباره از سر گرفته شود.
به گفته فرماندار بهاباد، ارزش کارخانه بسیار بالاتر از مبلغ تسهیلاتی است که سرمایه گذار خصوصی در سال 1397 با ضمانت کارت یارانه مردم بهاباد دریافت کرده است لذا کارشناس رسمی دادگستری پس از ارزیابی ملک و ارزش افزوده ای که ایجاد شده، قیمت این واحد را مشخص و پس از تعیین سهام هر یک از سرمایه گذاران، مردم که همان سهامدار هستند در مورد نحوه فعالیت کارخانه باید به اجماع و توافق رسیده و فعالیت آن از سر گرفته شود.
تلاش استان راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی است
استاندار یزد هم با بیان اینکه نباید سرمایه های مردم با تعطیلی یک واحد صنعتی هدر برود گفت: راهاندازی واحدهای صنعتی و تولیدی تعطیل شده از جمله سیاست ها و رویکردهای استان است که با تعامل مجلس، دولت و بخش خصوصی در اولویت امور قرار دارد.
محمدعلی طالبی با بیان اینکه با همین نگاه تعدادی از واحدهای تعطیل شده سالهای قبل استان مجددا راه اندازی شد افزود: همچنان برای راه اندازی مجدد واحدهای تولیدی در تلاشیم به ویژه در شهرستان های استان که شرایط متفاوتی نسبت به مرکز استان دارند و امید می رود، خط تولید این واحد به زودی وارد مدار شود.
وی با اشاره به اینکه تقویت تولید و فعالیت صنایع و به واسطه آن حفظ اشتغال جامعه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اظهار داشت: بخشی از مسئولیت به عهده مسئولان است اما یکی دیگر از اقداماتی که برای پیشگیری از تعطیلی واحدها باید صورت گیرد اقداماتی است که خود واحدها باید انجام دهند و این موضوع باعث تعطیلی ها و کندی سرعت راه اندازی مجدد خواهد شد.
به گزارش ایلنا، چراغ صنایع استان یکی پس از دیگری دوباره روشن می شود و با راه اندازی کارخانه کوسیلیکات سدیم آسفیچ شهرستان بهاباد، این چهارمین واحد تولیدی است که در سال جاری به چرخه تولید باز می گردد.