خبرگزاری کار ایران

در شبانه روز گذشته اتفاق افتاد؛

واکسیناسیون حدود ۱۰۰ هزار نفر در آذربایجان شرقی /۴۲.۵ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان واکسینه شدند

واکسیناسیون حدود  ۱۰۰ هزار نفر در  آذربایجان شرقی /۴۲.۵ درصد  جمعیت بالای ۱۸ سال استان واکسینه شدند
کد خبر : ۱۱۲۹۳۲۳

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از واکسیناسیون کرونایی ۴۲.۵ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال آذربایجان شرقی خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در تبریز، محمدحسین صومی در گفت‌وگو با خبرنگاران، با اشاره به اعلام رنگ‌بندی جدید وضعیت کرونایی شهرهای استان، اظهار کرد: تا روز گذشته فقط خداآفرین در وضعیت زرد و چاراویماق نیز در وضعیت نارنجی بوده و سایر شهرها نیز وضعیت قرمز کرونایی را داشتند اما در رنگبندی جدید اعلام شده، وضعیت کرونای اسکو، آذرشهر، جلفا، کلیبر و هریس به رنگ نارنجی تغییر کرده است.

 وی با بیان این‌که آذربایجان شرقی، بیست و نهمین استان کشور در خصوص وضعیت شیوع بیماری کرونا است، افزود: به دنبال بروز موج پنجم کرونا در کشور، تمامی استان‌ها به طرف قله‌ی این موج حرکت کرده و اکنون به آرامی در حال نزول و بهبود وضعیت هستند اما خوشبختانه آذربایجان شرقی در اواسط این موج بیماری، سیر نزولی را آغاز کرده و طی چهار روز گذشته نیز روند کاهشی داشته است.

وی ادامه داد: بر اساس نرم کشوری، اگر استان ما نیز همانند سایر مناطق کشور این پیک از بیماری را تجربه می‌کرد، تعداد موارد بستری به ۳۰۰۰ بیمار می‌رسید اما اکنون حدود ۱۹۰۰ بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند، یعنی ما این مرحله از اوج‌گیری کرونا را با کمترین عارضه پشت سر می‌گذاریم.

صومی با تاکید بر این‌که واکسیناسیون سریع و همراهی مردم در این وضعیت تاثیرگذار بوده است، گفت: آذربایجان شرقی در بدترین وضعیت خود، حداکثر ۱۰۰ نفر به ازای یک میلیون نفر جمعیت بستری روزانه کرونایی داشته است در حالی که در برخی استان‌ها این عدد حتی به ۲۰۰ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت به ثبت رسیده است.

وی در خصوص وضعیت واکسیناسیون کرونایی استان نیز تشریح کرد: آذربایجان شرقی جزو استان‌های پیشتاز در واکسیناسیون است اما در شایعات اخیر، آمارهای غلطی در خصوص پوشش پایین واکسیناسیون کرونایی استان بیان شده بود که حقیقت ندارد. 

وی افزود: طی چند روز گذشته، روزانه بیش از ۷۰ هزار نفر در برابر کرونا واکسینه شده‌اند که از این تعداد، برای ۵۰ هزار نفر دز اول و برای ۲۰ هزار نفر نیز دز دوم تزریق شده است. با تداوم روند وضعیت واکسیناسیون کنونی، تا پایان شهریورماه بیش از ۶۵ درصد جمعیت استان دز اول و حدود ۳۵ درصد جمعیت نیز دز دوم را دریافت خواهند کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص عوارض تزریق واکسن کرونا نیز گفت: تاکنون هیچ عارضه خاص ناشی از تزریق واکسن کرونا در استان گزارش نشده است و با قطعیت می‌توان گفت که واکسن از ابتلا و مرگ و میر بیماران کرونایی جلوگیری می‌کند و ما نیز این موضوع را کاملا با وجود خود لمس می‌کنیم چرا که از میان کادر درمان استان که تا چهار ماه گذشته واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، هیچ مورد فوتی گزارش نشده است و فقط مدتی قبل یکی از بانوان کادر درمان مبتلا به کرونا فوت کرد که دلیل این امر نیز عدم دریافت واکسن از سوی این بانوی باردار بود.

وی در خصوص بازه سنی تزریق واکسن کرونا در استان نیز اظهار کرد: قرار بود تا در روز جمعه افرادی که به مراکز واکسیناسیون مراجعه می‌کنند را بدون واکسن برنگردانیم، که در این راستا شایعه‌ای مبنی بر تزریق واکسن کرونا برای تمامی افراد بالای ۱۸ سال در تمامی نقاط استان پخش شد، لذا افراد بالای ۱۸ سال به مراکز واکسیناسیون هجوم آوردند و ما نیز نمی‌خواستیم که این افراد را بدون واکسن بازگردانیم، در نتیجه به تمامی افراد مراجعه کننده واکسن تزریق شد.

وی افزود: روز جمعه شاید نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر در استان و به خصوص شهر تبریز واکسن کرونا دریافت کردند، اما با توجه به برنامه واکسیناسیون کرونایی استان و تعهد ما به تزریق واکسن برای گروه‌های حساس اجتماعی چون کارگران کارخانه‌های تولیدی، دانشجویان و ... قرار شده تا از روز شنبه در روستاهای استان تمامی افراد بالای ۱۸ سال و در شهرهای استان به خصوص تبریز نیز برای افراد ۳۵ سال و به بالا ( متولد ۱۳۶۵ و به پایین) واکسن تزریق شود.

وی با تاکید بر این‌که واکسن به اندازه کافی در استان وجود دارد، ادامه داد: با توجه به این‌که روند واکسیناسیون باید به شکل برنامه ریزی شده انجام بگیرد و توان و ظرفیت تزریق روزانه واکسن در مراکز مشخص است، خواهشمندیم فقط گروه‌های سنی اعلام شده به مراکز مراجعه کنند. 

صومی با بیان این‌که تا پایان شهریورماه و یا حداکثر تا ۱۵ مهرماه، تمامی افراد بالای ۱۸ سال مجاز به دریافت واکسن خواهند شد، گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت، قرار است تا پایان هفته یک میلیون دز واکسن به استان تحویل داده ‌شود. با احتساب تزریق روزانه ۱۰۰ هزار دز واکسن، می‌توان گفت که واکسن موردنیاز استان تامین خواهد شد.

وی با بیان این‌که سه میلیون نفر از جمعیت استان بالای ۱۸ سال هستند، ادامه داد: اکنون تعداد یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت استان دز اول واکسن را دریافت کرده‌اند. 

وی گفت: واکسن سینوفارم و برکت برای تزریق دز اول و واکسن سینوفارم، برکت و استروزنکا (برای دریافت کنندگان دز اول استروزنکا و اسپوتینک) برای تزریق دز دوم در مراکز واکسیناسیون استان وجود دارد.

وی متذکر شد: ما در مقابل مردم استان متعهد هستیم که در کمترین زمان ممکن و طبق برنامه، واکسیناسیون را انجام دهیم و سعی داریم تا گروه‌های سنی جدید را بر اساس ارزیابی‌های انجام گرفته، در کمترین زمان ممکن اعلام کنیم.

وی با بیان این‌که هم استانی‌های عزیز برای دریافت واکسن نیازی به ثبتنام در سامانه واکسیناسیون ندارند، افزود: برنامه واکسیناسیون در استان اندکی جلوتر از برنامه کشوری بوده و معمولا پیش از باز شدن سهمیه ثبتنام استان در این سامانه، واکسیناسیون گروه‌های مشخص شده در استان آغاز می‌شود

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز