خبرگزاری کار ایران

ایلنا از سمنان گزارش می‌دهد؛

گله برخی مددجویان دامغانی از واگذاری پروژه مسکن مهر به پیمانکار فاقد صلاحیت/ انتظار 12 ساله معلولان برای خانه‌دار شدن

گله برخی مددجویان دامغانی از واگذاری پروژه مسکن مهر به پیمانکار فاقد صلاحیت/ انتظار 12 ساله معلولان برای خانه‌دار شدن
کد خبر : ۱۱۲۵۷۰۰

112 معلول و مددجوی دامغانی 12 سال است در مسیر پر پیچ و خم صاحب خانه شدن قرار دارند. پیمانکار پروژه با خُلف وعده های متعدد از سال 1389 تعدادی از این معلولان را در چشم انتظاری محض قرار داده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از سمنان، همزمان با روی کار آمدن دولت های نهم و دهم ساخت مسکن ارزان قیمت، ویژه اقشار کم درآمد و آسیب پذیر در کشور کلید خورد. با تصویب هیأت دولت بخشی از این واحدهای مسکونی در تمامی استان ها و شهرستان ها به مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد اختصاص یافت. با توجه به وضعیت معیشتی مددجویان مقرر شده بود بخشی از آورده اولیه این واحدهای مسکونی توسط کمیته امداد و سازمان بهزیستی تامین شود و بخش دیگر آن توسط مددجویان به عنوان قدرالسهم مالک به پیمانکار پرداخت شود.

در شهرستان دامغان نیز 8 بلوک 14 واحدی واقع در شهرک گلستان خیابان کوثر 16 به مددجویان سازمان بهزیستی اختصاص یافت که 54 واحد آن پس از 12 سال هنوز ناقص است و تحویل متقاضیان نشده است.

یکی از مددجویان سازمان بهزیستی دامغان در این باره به خبرنگار ایلنا گفت: چندین سال قبل با هزاران مشقت حدود 7 میلیون تومان را به حساب پیمانکار این مجوعه واریز کردم.

وی افزود: تنها دلخوشی مان این بود که بعد از چند ماه صاحب خانه می شویم و از مستاجری نجات می یابیم؛ اما نه تنها صاحب خانه نشدیم بلکه تکلیف خانه هایمان نیز مشخص نیست.

یکی دیگر از مددجویان گفت: مگر عمر مفید ما چقدر است و یا برای ساخت آپارتمان چقدر زمان نیاز است که 12 سال باید  چشم انتظار بمانیم.

این مددجوی دامغانی گفت: تمامی افرادی که به صورت شخصی و عادی برای ساخت و خرید مسکن مهر اقدام کرده بودند همگی صاحب خانه شدند و ما هنوز بلاتکلیفیم!

یکی دیگر از مددجویان دامغانی که مالک یکی از این واحدهای نیمه تکمیل بود نیز  گفت: چندین سال صبر کردیم تا صاحب خانه شویم اما وقتی امیدمان نا امید شد واحد نیمه کاره ام را بدون آنکه تحویل بگیرم فروختم.

وی تصریح کرد: بدعهدی پیمانکار، اداره بهزیستی و اداره راه و شهرسازی باعث شد واحد نیمه کاره را بفروشم و به دلیل تامین معاش خانواده سال گذشته پول آن را در بورس سرمایه گذاری کردم که در حال حاضر به کمتر از 25 درصد تقلیل یافته است.

حتی وزیر هم از خودروی لوکسش پیاده نشد

برخی دیگر از مددجویان دامغانی با اظهار تاسف از طولانی شدن این پروژه که باید نسبت به سایر پروژه ها در اولویت قرار می گرفت، گفتند: با تغییر دولت ها اتفاق خاصی در تکمیل این پروژه رخ نداد؛ به عنوان مثال چند وقت قبل وزیر سابق راه و شهرسازی برای بازدید از این پروژه ها به دامغان سفر کرد اما حاضر نشد از خودروی لوکس خودش پیاده شود و مشکلاتمان را بررسی کند.

به وعده های برخی مدیران اعتمادی نداریم

آنها یادآور شدند: تاکنون هیچ مرجعی جواب قانع کننده ای به ما نداده و دیگر به وعده های برخی مدیران اعتمادی نداریم.

مهدی هراتی رئیس اداره راه و شهرسازی دامغان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا سمنان بیان کرد: پروژه مسکن مهر قرب کویر که به مددجویان سازمان بهزیستی اختصاص دارد شامل 8 بلوک 14 واحدی است.

 وی اضافه کرد: از این تعداد 3 بلوک 14 واحدی تماما نیمه کاره و ناقص است و 12 واحد ناقص نیز در سایر بلوک ها وجود دارد.

هراتی به آغاز قرارداد این پروژه از سال 1389 اشاره کرد و افزود: پس از طولانی شدن تکمیل این پروژه در سال 1397 از پیمانکار مربوطه شکایت کردیم و دادگاه شهرستان دامغان حکم محکومیت پیمانکار را صادر کرد.

رئیس اداره راه و شهرسازی دامغان ادامه داد: در زمان صدور حکم اولیه (سال 1398) مدعی تحمیل خسارت به اداره راه و شهرسازی بودیم که دادگاه بدوی، پیمانکار را به پرداخت مبلغ 200 میلیون تومان خسارت محکوم کرد.

وی اظهارکرد: با توجه به حکم دادگاه و خلع ید پروژه از پیمانکار ، تعدادی از واحدها را تکمیل کردیم اما پیمانکار مجددا از اداره راه و شهرسازی شکایت کرد و اداره راه و شهرسازی را محکوم کرد.

شکایت مجدد اداره راه و شهرسازی از پیمانکار

هراتی تصریح کرد: پس از اینکه پیمانکار، اداره راه و شهرسازی را محکوم کرد و پروژه را برای دومین بار تحویل گرفت حدود 1 سال پروژه را به دلایل نامعلومی متوقف کرد و باعث شد اداره راه و شهرسازی مجددا از پیمانکار شکایت کند.

وی گفت: پس از برگزاری جلسات دادگاه و رسیدگی به این پرونده قاضی رسیدگی کننده حکم را به نفع اداره راه و شهرسازی صادر کرد که به رغم اعتراض مجدد پیمانکار در دادگاه تجدید نظر سمنان، حکم بدوی مورد تایید قرار گرفت.

شروع پروژه منوط به ابلاغ «تامین دلیل» از دادگاه است

رئیس اداره راه و شهرسازی دامغان اضافه کرد: خسارت وارده به این اداره طبق نظر کارشناس رسمی دادگستری برآورد می شود و در حال حاضر تامین دلیل دادیم و پس از تایید تامین دلیل و ابلاغ توسط دادگاه می توانیم پیمانکار جدید برای تکمیل و ادامه پروژه بگیریم.

هراتی با تاکید بر اینکه نمی توانیم به مددجویان خسارتی پرداخت کنیم، بیان کرد: برای تکمیل این واحدها هیچ مبلغ اضافی از مددجویان دریافت نمی کنیم.

وی با اشاره به اینکه مددجویان و متقاضیان تاکنون به ازای هر واحد حدود 7 میلیون تومان پرداخت کرده اند یادآور شد: مددجویان بر اساس متراژ واحدهای مسکونی باید حدود 5 تا 6 میلیون تومان دیگر پرداخت کنند.

رئیس اداره راه و شهرسازی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر شرایط انتخاب پیمانکار واجد صلاحیت ادامه داد: انتخاب پیمانکار صرفا به عهده اداره راه و شهرسازی نبوده و سایر ارگان های مرتبط نیز در انتخاب پیمانکار دخیل بودند.

هراتی تصریح کرد: پس از ابلاغ تامین دلیل توسط دادگاه و مکاتبه با سازمان ملی زمین و مسکن حدود 8 تا 9 ماه بعد از انتخاب پیمانکار واجد صلاحیت، واحدهای نیمه کاره تکمیل می شود.

چندی قبل نیز علی اکبر علیزاده نماینده مردم دامغان در گفت و گو با رسانه ها اظهار کرده بود در دیدار با مهرآبادی رئیس سازمان ملی زمین و مسکن دستور پرداخت مبلغ 3 میلیارد تومان جهت تکمیل این واحدها را از وی گرفته است.

  بعید است این پروژه با 3 میلیارد تومان تکمیل شود

به‌رغم اینکه تاکنون این واحدها به صورت قانونی تحویل اداره راه و شهرسازی نشده است، طبق نظر کارشناسان مربوطه در صورت تخصیص و پرداخت این مبلغ با توجه به نرخ تورم و وضعیت فعلی قیمت مصالح ساختمانی از جمله سیمان، بعید به نظر می‌رسد واحدهای باقی مانده با مبلغ 3 میلیارد تومان تکمیل شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز