ایلنا از خوزستان گزارش میدهد؛
راهیابی باستانشناس خوزستانی به مرحله نهایی جایزه ملینا مرکوری یونان
صادق شیخی باستانشناس خوزستانی و مدیر موزه باستانشناسی ایذه، به مرحله نهایی داوری جایزه ملینا مرکوری کشور یونان راه یافت.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خوزستان، صادق شیخی کارشناسان باستانشناسی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان با ارائه مستندات و مدارک طرح «بنا و منظر تاریخی قلعه تل» توانست وارد مرحله نهایی برای دریافت یکی از معتبرترین جوایز حوزه میراثفرهنگی جهان شود.
شیخی در این باره به خبرنگار ایلنا، گفت: این جشنواره هر دو سال یکبار، با ارسال نامه به سرتاسر جهان برای شرکت در جایزه ملینا مرکوری به فعالان حوزه میراثفرهنگی اطلاعرسانی میشود و با توجه به شناختی که نسبت به این جایزه داشتم به همراه نعیمه سمیری، از پژوهشگران حوزه میراثفرهنگی اقدام به مستندنگاری و تنظیم طرح بنای قلعه تل کردیم و با جدیت تمام، ارائه طرح را در دستور کار خود قرار دادیم.
وی افزود: در طرح ارائه شده، بنای قلعه تل را بهعنوان اثر یا کاندیدا معرفی کرده و نقش این بنا را در طول تاریخ تا کنون مورد ارزیابی قرار دادیم. همچنین تأثیر بنای مذکور در اجتماع و حفاظتها و حمایتهای صورت گرفته و اهداف و برنامههای پیشروی این قلعه را در طرح موردنظر مورد واکاوی قرار دادیم.
کارشناسان باستانشناسی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان در پایان گفت: جایزه ملینا مرکوری بالغ بر ۳۰ هزار دلار است که به منتخب نهایی تعلق میگیرد و زمان اعلام نتیجه، اواخر شهریورماه است.
گفتنی است، ملینا مرکوری جایزهای است که از سوی دولت یونان با همکاری یونسکو و "شورای حفاظت از بناها و محوطههای تاریخی جهان" اهدا میشود.
جایزه "ملینا مرکوری" که نام سابق وزیر فرهنگ یونان را با خود به همراه دارد، از سال ۱۹۹۹ میلادی، هر دو سال یکبار به اقداماتی که در راستای حفظ آثار و چشماندازهای طبیعی و فرهنگی صورت میگیرد، اهدا می شود.
هدف از اعطای این جایزه، تقدیر از تلاشهای افراد و نهادهایی است که اقدامهای شاخص و برجستهای در زمینه حفاظت و گسترش چشماندازهای مهم فرهنگی انجام دادهاند.
مکانهایی که برای شرکت در این برنامه معرفی میشوند باید حداقل در یکی از مقولات سهگانه چشماندازهای فرهنگی که توسط کمیته میراث جهانی تعریف شده است قرار گیرد. این مقولات عبارت است از: «باغها و فضاهای سبز اطراف مجموعههای مذهبی، مکانهای متحولشده فرهنگی براساس نیازهای اجتماعی، اقتصادی، اداری یا مذهبی و محلهایی که اهمیت پیوندهای نهان پدیدههای مذهبی - هنری یا فرهنگی - بومی را به معرض نمایش میگذارند.»
لازم به ذکر است، اثر ملی قلعه تل با شماره ثبت ۹۹۶۱ با تاریخ ۲۳/۰۶/۱۳۸۲ و همچنین عرصه و حریم مصوب در کشور برابر با قوانین و مقررات حفاظت بر آثار تاریخی تحت نظارت اداره کل میراثفرهنگی خوزستان است.